reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Carla czyżby dwie kreseczki :) Hurrra, gratuluję kochana :-)

Witam się dziewczyny :)

Dorcia witaj :)
Ianka dawno się tak nie uśmiałam : decyzje, decyzje, decyzje hahahaha :-)
Stan jak tam znosisz ciążę? Piękna kropeczka :)
Diablica współczuję przeżyć z Izą. Mam nadzieję, ze już nie będzie Ci tak chorować.

Dziewczynki czytam was, ale jestem w trakcie przeprowadzki do naszego nowego wymarzonego mieszkania, więc nie mam za bardzo na nic czasu. Do środy chyba się przeniesiemy .

Buziaki :)

Ostatnia edycja:
reklama
Carla - Czyżby moje przeczucie się sprawdziło??? jeśli tak to przyjmij moje gratulacje.... jejejejeje:-):-):-):-) wiedziałam, że będziesz następna:)

Amelia, tak, wczoraj dostałam maila że głosowanie wstrzymane a głosy będą wyzerowane :crazy:
Carla, to dwie kreseczki? tak tak to gratulacje :)
wieczorem jeszcze wpadnę i poczytam was więcej bo teraz sprzątanie i pakowanie powoli mnie czeka.
miłego dnia a raczej popołudnia wam życzę :)

No jest druga kreska, jest :)
Czekam na mężulka aż wróci ze snowboardu, a Nela ma mu dać torebkę w serduszka, a w środku teścik :)

Wasila jakoś tak będzie późno jesienne :) Ja chciałam w lecie z brzuszkiem chodzić.
Aniołek fajnie że już na finiszu jesteście, teraz nic tylko się cieszyć efektem :) Co do kasy na wyprawkę to jak się mądrze będzie kompletowało to można zaoszczędzić- my np. dużo ubrań dostaliśmy używanych, taki maluch to nie zniszczy, a nowe ubranka są mega drogie i nie opłaca się moim zdaniem kupować całości nowej. My 20.07 jedziemy nad morze, miała być Chorwacja, ale padło na wakacje z teściami w miejscowości, gdzie kiedyś mieszkali.
Diablica dla dziewczynki mam Kaja, Izabela, Kasia, Alicja, Milena, Joasia. A dla chłopca Adam lub Mikołaj, może Dominik. chociaż żadne męskie imię mi się nie podoba żebym miała jakiś typ. Nela od ponad roku w dzień bez pieluchy, ale dopiero od około 3 miesięcy robi kupę do kibelka- wcześniej w pieluchę do spania :/ A teraz już w ogóle bez pieluchy śpi. Tak więc gratuluję wizji pożegnania z pieluchą i brak problemów z "dwojką " :)
Dorcia szkoda że ze czasem zdrowie nie pozwala na ciążę, ale najważniejsze że już możecie :)
Vinga chyba wolę lato, zimą czułam się jak kula śnieżna która się toczy :)
Konwalianka witaj :)
Muffi cześć :)
ianka ot to są problemy facetów heheh :) Ja Ci powiem z mojej perspektywy, że jak miałam niespełna 2-letnią Nelę to dopiero zaczynałam mysleć o rodzeństwie dla niej. A mieć dwójkę maluchów w tamtym czasie- za nic. Z tym że Nela była niegrzeczna bardzo, prawie ciągle się darła.
Amelia strasznie mi przykro z powodu brata :( Mój M. obsługuje DPSy, domy starców, i mowi że to takie szczęście mieć zdrowe dziecko, bo on się napatrzy na choroby jak np. musi nastolatce dobrać wózek inwalidzki czy odpowiednie łóżko...
Nika dziękuję, powodzenia z przeprowadzką :)
Aniołek wiesz że od razu pomyślałam że wykrakałaś :)

carla -czyżby twój mąż miał prorocze wizje :-D:-):-D:tak::-)??????????

daj zdjęcie teściora.....kurcze to ja lece zmieniać tabelke....tak na oko to na kiedy termin?

gratulacje

Ostatnia edycja:
Carla GRATULACJE !!!

Cieszę się Twoim szczęściem-naprawdę
Bardzo fajną mężuś będzie miał niespodziankę :) i to z rąk Nelusi

Ja marzę żeby Oliwia dowiedziała się że będzie mieć brata/siostrę przy wizycie na USG...chciałabym zobaczyć jej minkę :) Ale pożyjemy zobaczymy... oby i mnie się udało !!!

Carla -jednak nie wytrzymałaś z testowaniem do niedzieli:) to może moją ciąże też się uda wykrakać:).... co do wyprawki to ciuszków nie zamierzam kupować nowych - może troszkę dostanę od bratowej co w sierpniu rodziła, a tak to mam zamiar połazić troszkę po second handach:) idzie nieraz kupić super ciuszki dla dzieci nie zniszczona i za grosze, dla siebie też czasem coś kupie:) jedyne co to będe chciała wózek nowy no i pewnie łożeczko:) no i wiadomo przybory do kąpieli, butelki, smoczki itp też nowe. ale pewnie nie będzie tak źle - jestem bardzo oszczędną osobą wiec pokupuje to co najpotrzebniejsze i w przystępnych cenach:)

witajcie,

Sobota mija, Tymek jeszcze śpi, obiadek się szykuje ;-)

ianka - wydaje mi się, że to niezła różnica wieku, patrząc z perspektywy wolałabym właśnie spodziewać się dziecka niż dopiero je planować, dlaczego? BO coraz mniej mi się go chce, z takich egoistycznych pobudek, po prostu jest coraz łatwiej, w końcu się wysypiam (karmiłam syna 18 m-cy, sam się odstawił). Mój Tymek już przesypia sam noce, usypia też sam, ma drzemkę w dzień, potrafi się sam zabawić, posługuje się widelcem i łyżką, pije z kubka i sporo już mówi. Komunikacja jest coraz lepsza, trafił mi się egzemplarz dość spokojny (teraz, bo jak był mały to cierpiał na ogromne kolki i zaparcia, więc pierwsze 7 m-cy to koszmar - ciągle go brzuszek bolał), owszem próbuje nas, ale gdy mu się wytłumaczy- odpuszcza i akceptuje. Jest bardzo samodzielny. Raczej nie miałabym większych problemów z drugim maluchem, jak by się maluch wydzierał, to zapewne nosiłabym w chuście i już.. Bardziej obawiałabym się tego, że Tymek będzie zazdrosny, ale pewnie im starsze dziecko, tym intensywniej może wystąpić to zjawisko. Koleżanka ma córkę 21m-czną i teraz synka i mówi, ze jest lepiej zorganizowana, że nie zadręcza się głupotami i o dziwo lepiej organizuje czas córce. Gdy mały płacze, to po prostu angażuje córę do pomocy, a ona jest chętna, bo to nowość, bo "lalka" płacze (wiesz o co chodzi:tak:). Mała czasem demonstracyjnie podkreśla swoją własność, np. przewijak, którego nie używała odkąd skończyła 10m-cy a teraz raptem chce być przewijana:-D ale to drobnostki. Osobiscie uważam, że pierwsze lata są trudne, ale jak maluch skończy 2 lata to już z górki..

pustki są póki co tutaj

Gratulacje dla zafasolkowanych :-)

reklama
Witam wszystkie dziewczynki w sobotnie południe ;)

Dorcia nie to nie mój kociak, ściągnięty z neta, był na kwejku z dopiskiem tak wyglądam jak ktoś mnie budzi ;)

Carla no gratulacje !!! To już druga fasolka na naszym forum! Świetnie!!! :D

Śniło mi się dzisiaj, że urodziłam bliźniaki hahahaha ;) Dobry schiz ;] I jakoś pozytywnie nastroił mnie ten sen ;))

Pozdrawiam ze śnieżnego 3city ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry