Carla jeszcze przed chwilą dzwoniłam do Zusu...jeśli np. jesteś zatrudniona na 1/2 etatu najniższej krajowej od marca...zaszłaś w ciążę i zmienili Ci umowę na cały etat na 3,500 brutto ( tak dla przykładu) to biorą tylko tą kwotę od zmiany umowy-czyli 3,500...tak mi kiedyś babka powiedziała w ZUS i teraz to samo twierdzi...więc ja już zgłupiałam . Jeśli jest to zakład pracy ,który zatrudnia powyżej 50 pracowników to wtedy nie ma kontroli ZUS bo wszystkie kontrole przejmuje księgowa-czy jakoś tak 
Jak się coś dowiecie innego z tego ZUSU to piszcie od razu
U nas pogoda się popsuła ale nadal jest baaardzo ciepło
Ja kochana piwka pić nie mogę...piwo jest tak samo moczopędne jak np. znamię kukurydzy....więc wolę znamię

Wasila...fajnie by było razem zaciążyć
TRZYMAM KCIUKI !!!
A powiedz mi będziesz starać się utrafić w płodne-na chłopca czy wolisz dziewuszkę ???
Ja mam prawie tyle samo wzrostu co Ty (174 cm ) , tylko wagę spoooooooooro większą
Współczuję dużych cyców-mam przyjaciółkę która ma takie po prostu ogromne-biedne te Wasze kręgosłupy 
Jak się coś dowiecie innego z tego ZUSU to piszcie od razu
U nas pogoda się popsuła ale nadal jest baaardzo ciepło
Ja kochana piwka pić nie mogę...piwo jest tak samo moczopędne jak np. znamię kukurydzy....więc wolę znamię
Wasila...fajnie by było razem zaciążyć
A powiedz mi będziesz starać się utrafić w płodne-na chłopca czy wolisz dziewuszkę ???
Ja mam prawie tyle samo wzrostu co Ty (174 cm ) , tylko wagę spoooooooooro większą
Ostatnia edycja: