reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania od wiosny/lata 2013 :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
muffi jak tam się czujesz? a to licencjat czy magisterkę już masz? czy może coś więcej ? :)
Tesiak a Ty tam żyjesz? współczuję Ci dolegliwości. na stadninę się kiedyś wybiorę :)
vinga89 no jakby mnie ksiądz wyczytał z nazwiska to tyle by widział ode mnie kasy, w sumie i tak nie daję , chodzę 2 razy w roku na święta do kościoła , w księży nie wierze (mimo że znam takich z powołania) , uważam że powinni się też żenić , mieć rodzinę i zobaczyliby jak to jest utrzymać nie tylko siebie, ok jakaś składka na opał czy tym podobne, no ale ja też się buduję i potrzebuję kasy i nie stoje na ambonie i nie mówię że trzeba wymienić drzwi, ławki czy ciul wie co. dodam że jestem wierząca. a ja też chcę filmik oglądnąć, nie mam fb :(
Fuma foch ja nie przywykłam do takich upałów, więc zdycham
Dorcia a duphaston czy luteina to nei na podtrzymanie? nie wiem ,ja brałam jak zaszłam lueinę, jutro się dopytaj. oj ja też jestem śmiesznie opalona, a za tydzień ślub koleżanki , no nic będę świecić "opalenizną roboczą" he , nie wspomne o opalonych stopach gdzie mam takie zabudowane sandały , super obcasik będzie wygladał!
Aniołek wpadaj zrobimy babski wieczór! ehh chyba każda z nas przeszła takie kłótnie, z czasem się nie pamięta nawet o co poszło, ale słów wypowiedzianych czasem się nie zapomina, w moim przypadku tak jest. Trzymaj się
Wasila no okolica bajeczna napewno, ale chyba komarów chmara? ja mam ich dość, no krzakiem ruszy a tam cały rój, niby zspikali rodzice czymś , zobaczymy jutro. Co do wypadków z dziećmi to aż sie włos jeży jak pomyśle jak czasem jestem bezmyślna! kiedyś pochylałam się nad małą chciałam ja wyciągnąć z łóżeczka, mając zawieszoną na sobie torbę, i wypadła mi woda 0,5 l i spadła koło jej nosa, jak nie dużo trzeba.

Ostatnia edycja:
reklama
Aniołek nie no kobito uderzaj na małopolskę !!! Ja Cię kochana zapraszam z całego serducha !!!:happy::happy::happy:

Mnie dzisiaj słoneczko też dosięgnęło-choć nie mam pojęcia kiedy !!! Ale poczułam to teraz po prysznicu kiedy to nie mogłam się spokojnie położyć do łózia :wściekła/y: Zapowiada się bolesna nocka :crazy:

Do jutra babeczki- z rana wybywam do Krakowa...pogadać ze Smokiem Wawelskim:angry:

Witam:)
Ja tylko na chwilkę, napisałam na grupie odnośnie wtajemniczenia, tak się dzisiaj pokłóciłam z moim, że szok, padło wiele niemiłych słów, ehhhh ciężko na sercu, nawet mi się nie chce o tym pisać, normalnie aż nie mam ochoty jutro po pracy do domu wracać, przygarnie mnie któras??
chyba dziś jakiś dzień kłótni, my tak samo się pożarliśmy. a poszło o babcię mojego P. skarżyła się że jej "dzień dobry" nie mówię. a ja do pindy się słowem nie odezwę za tego szczającego na moje okno kota! no i P stwierdził że nie wychowana jestem. jak w furię wpadałam to myślałam, że go gołymi rękami zamorduję.

Wasila, no jak chodzić zacznie to dopiero zabawnie się zrobi :-p no ale kombinator z niego niezły ;)
ianka, na główne forum nie chce małego wstawiać, a na grupie nie wiem czy da radę filmik wstawić? ja daję tylko na kolędzie 50 zł i to wszystko czego ode mnie mogą liczyć. nie zwykłam darmozjadów utrzymywać
Dorcia, ja nie zapomnę jak się spaliłam tydzień przed obroną pracy licencjackiej. miałam zakuwać a ja zdychałam z bólu. plecy były jedną wielką raną. było masakrycznie gorąco i nie daj boże lekko mi się plecy spociły to jakby mnie ktoś żrącym kwasem oblał. tydzień spędziłam siedząc przy wiatraku dla ochłody :p
lecę spać, kolorowych wam życzę ;)

Hej laski !!!

Wy narzekacie na upał a u mnie tylko 26 stopni, ale jest bardzo przyjemnie !!!

Ianka dzięki za zainteresowanie. Ze zdrowiem już lepiej, wzięłam na noc leki i jest ok! A z uczelnią to w październiku będę bronić mgr inż. ;)

Dorcia luteina i duphaston to na podtrzymanie ciąży, np. przy krwawieniach

Aniołek Vinga widzę, że dziś jakaś zła aura u Was ;]

Laski Wy się smarujcie czymś na takie słońce, nie ma zartów!! Ja Nelkę po kilka razy dziennie calutką smaruję, siebie tak samo. Lepiej nie kusić raka, mam przyjaciółkę z czerniakiem więc wiem o czym piszę.
Powiem Wam że ja w boga nie wierzę. Uważam, że ta wiara napawa strachem, jest moim zdaniem strasznie mroczna, same zakazy i nakazy, człowiek powieszony na krzyżu- straszne. Nie przyjmuję księdza, nie chodzę do kościoła nawet w święta, a jak już muszę tam wejść to nie modlę się, nie klęczę.
Ślubu koscielnego z dopłatą unijną bym nie wzięła, bo to byłby już szczyt obłudy z mojej strony. Obłudą jest dla mnie chrzczenie naszych dzieci, ale M. mówi że mogą później mieć pretensje, bo np. będą chciały być chrzestnymi czy kościelny ślub brać. Ale ja sama w sobie czuję się z tym źle, że robię coś całkowicie wbrew moim przekonaniom.

Angelika ale Wam fajnie, ja byłam w Hiszpanii w lipcu i upały były straszne, obyscie dali radę to znieść :)
Vinga pisałaś o tym kocie, blee u nas w wieżowcu obok babka ma jobla na punkcie kotów, dokarmia je, a pod jej balkonem tak daje kocimi szczochami że nie wiem jak inni sąsiedzi to wytrzymują.
Wasila to strachu trochę miałaś. Dobrze że Nela już duża i wie czego nie wolno. Zresztą ona jakoś za bardzo nie pchała się do niebezpiecznych przedmiotów na szczęście...

Zmieniłam zdanie odnośnie wózka- ten ma mały stelaż po zlożeniu, spacerówkę montowaną przodem i tyłem i większą gondolę. Znacie jakieś opinie na jego temat ??
BABY DESIGN - Na spacerze - LUPO
ja wolę nowszą wersję, bardziej mi się podoba
3w1 wózek głęboko spacerowy Lupo Comfort NOWOŚĆ Ewozki.eu - Hartan, Wózki wielofunkcyjne - wózki spacerowe - wózki dziecięce - wozki dzieciece - wózki dla dzieci - wózek dziecięcy - foteliki samochodowe- fotelik samochodowy

ja mam kojec dla małego z baby design, bardzo dobry jest a i wózki podobno kobitki sobie chwalą. a wózek bardzo ładny :)

Witam:)
Carla - te wózki mi się strasznie podobają :) Smarować sie zawsze smaruję przed opalaniem, ale z roku na rok mam coraz więcej pieprzyków na ciele, mam nadzieję, że żaden z nich nie jest rakowy.
Vinga - chyba faktycznie coś jest w powietrzu, a może te upały tak na nas działają, albo zbliża mi się napięcie przedmiesiączkowe?? dzisiaj 23 dc więc już bliżej niż dalej.
U mnie kolejny dzień upałów, ale od tych klimatyzacji już mnie coś gardło pobolewa, Jutro sobie wziełam wolne, jadę z Bratem Bratową i majką gdzieś nad wodę, mój jeszcze o tym nie wie, i pewnie nawet nie pojedzie z nami, bo będzie musiał do pracy iść. no chyba, że zacznie mnie wypytywać jak zobaczy, że sobie lodóweczke i inne pierdoły na jutro szykuje. U nas poszło o to co zawsze, O Kase no i o jego rodziców też jest taki sam jak oni, i gdyby nie moja skrupulatność oszczędność itp to nic byśmy dzisiaj nie mieli.
Ja wiem jedno pierwsza ręki nie wyciągne.... trudno, chciał niech ma.....

Oki wracam do obowiązków. ale jeszcze 3 godzinki i weekend.

Muffi - gratulacje ukończenia studiów !
Tesiak - smaruje Majkę całą filtrem 50 , kilka razy dziennie , nie mam mowy by wyszła bez , a i tak się troszkę opaliła na twarzy .
Angelika - Ryanair z bagażem ma czasem taką samą cenę jak Lot . Jak lecę z dzieckiem to nie tanimi ,min. dlatego że tanie linie zazwyczaj nie latają na główne lotniska i podróż do centrum zajmuje sporo czasu a wiadomo dziecko cierpliwe nie jest:) Z tym co łaska to u mnie w parafii proboszcz za ślub zawsze mówi co łaska ..ale nie mniej niż 800 zł ...
Vinga - to mnie zaskoczyłaś, ja bym to takiego kościoła w ogóle nie weszła , co to ma k.... być ? a jak ktoś nie ma i nie da ? Strach umierać bo być może rodzinę nie będzie stać na pochówek. Miałam okazje spotkać wielu księży i poznać ich na co dzień , z innej strony bardziej prywatnie i mój ulubiony zawsze jak ktoś pytał jak to jest naprawdę w tym kościele odpowiadał
- wiesz prawie jak w samolocie , niby wszystko ok ale rzygać się chce !!
i ja po pewnym czasie mam takie same odczucia , dla mnie kościół jest instytucją i nie ma wspólnego z wiarą ,żal mi tych starszych ludzi , którzy pewnie ostatnią złotówkę kładą na tacę a ten jeszcze powie że to za mało .
Dorcia - i jak wizyta?
Aniołek - chętnie Cię przygarnę:) , ale mam nadzieję że się pogodzicie szybko.
Carla - ja tak jak Vinga mam kojec z baby design i krzesełko do karmienia o wózkach nic nie wiem ale wygląda całkiem fajnie

Ja mam spacerówkę WÓZEK SPACEROWY BABY DESIGN SPRINT+GRATISY ZA 100 (3274701691) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. od ponad 2 lat i jeszcze daje radę, a nie ukrywam że wcale jej nie szanowaliśmy.

Aniołek najgorsze są kłótnie o kasę i rodzicow :/ No ale z tego co pisałaś to Twój A. nie ma zbyt odpowiedzialnych rodziców, więc nie dziwię się że się o nich spieracie. Ile razy u nas była kłótnia o mojego "ojca", że za bardzo mu matkuję, że ciągle się o niego martwię. Teraz wiem, że nie warto było tych nerwów, rodzice niech żyją własnym życiem, my jako dzieci nie mamy na nie wpływu.
Fajnie że jedziecie nad wodę, jak w sobotę będzie pogoda to też pojedziemy. Od wczoraj w domu siedzę, w cieniu termometr od rana pokazuje ponad 30 stopni a ja zawsze źle znosiłam upały.
Ja muszę się wybrać do dermatologa, niech mnie obejrzy na wszelki wypadek. U mojej przyjaciółki tak się zaczęło- poszła do dermatologa z włosami, a się okazało że ma raka.
Amelia mimo filtru 50 mnie i Nelę też opalenizna łapie. Ja to mam fioła na punkcie smarowania dziecka kremem, najlepsze że jak idziemy do znajomego na działkę i tam jest jego syn i coreczka innego kolegi to ja te dzieci smaruję, bo nikt nie pomyśli żeby dzieci smarować :/
Vinga łóżeczka i kojce są dobre z tej firmy, koleżanka przy drugim dziecku też ma baby design łózeczko i jest zadowolona.

reklama
Carla, moja teściowa mówi, że Nataniela trzeba opalić!! taki opieprz za to dostała, że teraz tylko w cieniu z nim siedzi. smaruję go 50 filtrem a oprócz tego raczej unikamy słońca i w cieniu siedzimy. na razie w ogóle się nie opalił.
u nas też dziś ponad 30 stopni. trochę na dworze pobyliśmy i do domku, zaraz na drzemkę idziemy

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry