reklama

Starania od wiosny/lata 2014

Badania prenatalne robi się ok 12 tc ciąży, ja robiłam i płaciłam coś ok 350 zł ale to było 6 lat wstecz;-)
Moja koleżanka przy obu ciążach zrobiła dodatkowo test pappa i niepotrzebnie się stresowała bo wyszedł źle i potem musiała mieć amniopunkcję i dzieci były zdrowe ehh a na denerwowała się nieźle:-(

Co do witamin na nas: to ja biorę folik i magnez z wit.b6. A mężowi kupiłam manmag;-)
Córce daję tran o smaku cytrynowym i do ssania rutinacea;-)ale do ssania to gdzieś na jesień zaczniemy:tak:moja córka do 3 lat też nie chorowała zaczęło się niestety w przedszkolu:-(w tym roku miała 4 razy chore oskrzela..

reklama
Hej dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam, byłam u rodzinki. W końcu powiedzieliśmy wszystkim, zaskoczenie było spore :) I o to chodziło :)
Jak samopoczucia ciężaróweczki? Są jakieś nudności? U mnie na szczęście nie :) Jutro lecę na pierwsze badania. Aaa. To był ostatni miesiac, który uchronił mnie przed zmianą funkcji w pracy :) Udało się jeszcze z niej zrezygnować - bo bardzo byłaby obciążająca w ciąży, a tak jeszcze się udało się wymigać :)
Więc kochana fasolinka zjawiła się w porę :-)

Ja jeszcze chcę trochę popracować, przynajmniej do końca grudnia, a jak da radę to do końca stycznia. Teraz będę więcej zarabiać, więc później będzie się to liczyć do macierzyńskiego.

A jak staraczki? Coś się szykuje? :blink:

Hej Dziewuszki:)
Jussastar, no wreszcie Kochana się odezwałaś:) Już się martwiliśmy... Cieszę się, że dobrze się czujecie:) Ty się tak nie ciesz, na mdłości też przyjdzie czas:D Mnie się zaczęły ok 7 tyg. i powoli mijają na szczęście;p Trzymam mocno kciuki za badania &&& Daj znać co i jak:)
Shawty a co Ty taki ranny ptaszek?:)

Znaczy się wiesz, praca sama w sobie jest całkiem przyjemna, bo pracuje w dziale zajmującym się przygotowaniem produkcji :)
Także mam pracę biurową. Praca jest niby zmianowa, ja póki co pracuje tylko na pierwszą zmianę. Pierwsza zmiana zaczyna się od 6 do 8 rano. Co jest związane z tym, że powinnam pojawić się w tych godzinach.
Wolę przychodzić na 6,30, żeby wcześniej wracać do domu :D

Witam dziewczyny, dzisiaj piękna pogoda się zapowiada, nareszcie :)

Dominika przykro mi, że musiałaś tyle przeżywać będąc w ciąży z synkiem, ale super, że wszystko dobrze się skończyło. Jeżeli chodzi o lekarzy, to też mam różne na ich temat zdanie. Ja przy drugiej ciąży chodziłam prywatnie do gin., zostawiałam tam co wizytę majątek, a jak trafiłam w 10 tygodniu do szpitala, bo omal nie poroniłam, to moja ginekolog udawała, że mnie nie zna, a jak za nią łaziłam, żeby się czegoś dowiedzieć, to mówiła, że jest strasznie zajęta. Po wyjściu ze szpitala zjawiłam się u niej na wizycie i strasznie mnie zapewniała jak bardzo się cieszy, że wszystko jest w porządku. Potem zmieniłam ginekologa. Wspomnę jeszcze, że moja mama była położną i jak pracowała w szpitalu, to ona już tam była lekarką i były dobrymi koleżankami.

jussastar fajnie, że się odezwałaś. To super, że w pracy Ci się układa. Powodzenia na wizycie.

Miłego dnia życzę.

reklama
No fajnie, fajnie :)
Ale jednak trzeba wcześniej wstawać, a nie raz się zwyczajnie nie chce.
Mój K, nie ma najmniejszych problemów ze wstawaniem, nie zaleznie o której się położy, a ja później się męczę cholernie :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry