reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ja też biorę folik i staram sie jeść w miarę zdrowo (nie wypominajcie mi tylko parówek ) :-) Nie palę więc nie musze sie męczyć z ograniczaniem czy rzucaniem. Za top mocno dopinguje mojego P żeby nie palił i w domu nie pali.

reklama
Tak ja też chciałam buciki ale pomyslałam że włoże mu do portfela albo teczki do pracy test ciążowy :) z dopiskiem kocham cię

Właśnie a jak jest z używkami? Czytałam jakis czas temu sporo na ten temat i podobno przez pierwsze dwa tygodnie nie ma wpływu żadnego, ale jak myślicie jak z tym jest na prawde?

Akurat ja nie mam żadnych uzależnien ani alkohol, papierosy, narkotyki, kawa

lubie wypić wino do obiadu kolacji ale od kiedy sie staramy to nie robimy tego

Witam wszystkie :)

Widze że rozmowa o cukru nadal trwa :)

o cukrze...

W jaki sposób planujecie powiedzieć swojemu partnerowi o dziecku?

wprost :) normalnie. bez zadnych gier i zabaw.

Czyli poprostu podchodzisz mówisz jestem w ciązy cieszysz się? tak to ma wyglądać

Co bierzecie przed zajściem w ciązy? zmieniłyście styl życia, jedzenia?
Nie licząc juz kwasu foliowego

zelazo z kwasem foliowym (duofer-fol), pre-mens (castagnus), wiesiołek, Lepiej sie odzywiam, staram sie uprawiac delikatne sporty.

uzalezniona od alkoholu nie jestem i nie mam zamiaru juz sie mega spinac. Od czasu do czasu zapale i czasem wypije dwa kieliszki wina do obiadu. czy pije czy nie, czy pale czy nie w ciaze nie zachodze, wiec przestalam sie juz katowac.

Mineralna ja zaczęłam kupować sobie skoki multiwitaminowe (ale te 100% bez cukru) i tak jak magenta więcej owoców, warzyw itp.. Ja mam lepiej z tym, że nie piję i nie palę. :-)
owoce to ja akurat taśmiowo wciągam :) Warzywa też ale wole te sezonowe jak sie da to sie tak staram :)

Nie naiwdze multiwitamin fuu... ale pije inne soki owocowe i staram sie sama robić

Moj sie brzydzi takich rzeczy wiec nie ucieszylby sie z obsikanego testu ahhaha, ale on taki jest i tyle, nawet nie chcial ogladac moich testow ktore namietnie robilam.
Ja mysle ze uzywki nie maja wwplywu na samym poczatku, ja nie wiedzialam jeszcze ze w ciazy jestem, nawet nie podejrzewalam. Dzien przed testem pilam piwo, palilam, a pozniej zero. Co maja powiedziec laski ktore dowiaduja sie w 3-4 m-cu ciazy i dzieci sa zdrowe. Ja musialam odreagowywac moj stres w zwiazku z negatywnymi testami ciazowymi i stad palilam :P

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry