reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
mi ostatnio cykl sie przesunal na 26 dniowy bo nie bralam olejku z wiesiolka teraz go znowu bralam i powinnam miec 28 cykl bez zmian owulke mialam miedzy 13 14 dniem cyklu sprawdzone na testach owu i bolach jajnikow i zawsze moja faza trwala 14 dni a teraz @ sie spoznia narazie 1 dzien :) ale czas pokaze jak do wieczora jej nie bedzie to kupie tescik po pracy:P albo w polsce zatestuje:P

! dzien po terminie @ suwaczek musze zmienic bo cos mi sie pokrecilo z nim troszke:P a magdaleno z tym testem czekam bo sie boje kolejnego rozczarowania:P wyjdzie mi 1 krecha i bedzie ryk:P

Ostatnia edycja:
Magd.a- dzięki za wszystkie informacje. Myślisz,że najlepiej mierzyć temperaturę w szyjce macicy? Czy to najbardziej odpowiednie? Jeśli dostanę okresu, będę badać tempkę codziennie. W ogóle widziałam fajne programy w internecie typu: owulator. Można wpisywać wszystkie 'spostrzeżenia'. Chociaż mam cichutką nadzieję,że @ się nie pojawi.. oby się nie pojawiła.. Test zrobię 2 września- to będzie 40 dzień cyklu, a 18 dni po owulacji (którą wykazał mi test LH-chociaż, też słyszałam ze mozna miec pozytywny LH a nie mieć owulacji..)

Mierzenie w pochwie jest najbardziej wiarygodne :-) co do testów owu, ja ich nie stosuje i nie wiem czy będę stosowała :-) ale one są pozytywne jak kreska testowa jest ciemniejsza niż kontrolna :-) no i owulacje można potwierdzić tylko poprzez monitoring cyklu :-) test możesz wykonać już w dniu spodziewanej @ :-) czasami dziewczyny robią w 10 albo 12 dniu, ale lepiej nie robić, bo może się okazać,że ciąża była biochemiczna i wraz z @ została wydalona.

Trzymam mocno kciuki :-)

Dzięki bardzo :) Co prawda nie staram się długo o dzidzie, bo dopiero od tego cyklu (chcialam wczesniej porobic badania i kwas foliowy), ale mocno się nastawiłam..mimo,że to głupota i tak się nie powinno- ale nie umiem tego kontrolować..moze dlatego ze to pierwszy raz ;).

Dzięki bardzo :) Co prawda nie staram się długo o dzidzie, bo dopiero od tego cyklu (chcialam wczesniej porobic badania i kwas foliowy), ale mocno się nastawiłam..mimo,że to głupota i tak się nie powinno- ale nie umiem tego kontrolować..moze dlatego ze to pierwszy raz ;).
Ja skończyłam na początku czerwca brać pigsy i zaczęłam brać kwas foliowy i planowaliśmy że zaczynamy robotę od września, ale ja się tak w lipcu nakręciłam, że jak zobaczyłam @ to mało obłędu nie dostałam. Teraz nie licze na fasolkę bo się nie przyłozyliśmy, woleliśmy zaszaleć na wypadzie rodzinnym :-). A od września to już pełna strategia zostanie opracowana, a plan wykonany ;-).

reklama
Witam i zdrowie pytam :-)
Marta jeśli chodzi o owu mam testerek na ślinę :) fajna sprawa. Z tego zauważyłam działa :)

Jestem po 1 dniu starań w dni płodne :) Dzisiaj mi pokazało że jest owulka :) Mam nadzieję że tym razem się uda :D Życzcie Powodzenia :cool2:

Ael na kiedy masz termin? Bo brzuszek co raz ładniejszy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry