reklama

Starania po raz pierwszy :)

Fifka ja to teraz bezrobotna.. Chociaż w czerwcu wróciłam z włoch wiec mam troche pieniazkow odlozone dla dzidziusia..

Szlag mnie trafia od tego ciaglego siedzenia w domu... Chociaz dzisiaj ijade kupic karnisze..:)

Ja siedze już w domu od końca maja... na zwolnieniu z powodu zagrożonej ciąży. I wiem co czujesz, bo ja już też bzika dostaje...

fifka: dzieki , jestem dzisiaj rozgoryczona więc tulenie sie przydza, szczególnie ze mój mnie wczoraj olał, ale ja to wytknę tylko ja sie lepiej poczuję bo w takim stanie to mi sie dyskutować nie chce - musze sie wygadać -wypisać
Bo było tak:
Powiedziałam mamie ze si źle czuję, że mnie mdli i boli brzuch jak na okres- a że ona przewrażliwiona to zaraz podzwonił po różnych ludziach i nagadali jej że to źle , że powinnam iść szybko do gina, no i pare razy w ciagu dnia dzwoniła. Wieczorem znowu dzwoni i mnie przekonuje zeby nie czekac do 14, i jeszcze siostra dzwoni i to samo, i znowu mama, i ja sie jakos wk... i na mame nakrzyczałam. ALe potem ogarnęły mnie wyrzuty sumienia- że jestem wredną córką i jak mogłam tok do mamy krzyczec i chciało mi się beczeć, a moj zamiast mnie pocieszać to zaczą swoje filozofie - że opierdzieli moją mamuśkę bo przez nie sie dennerwuję, bo przesadzam , i tak od słowa do słowa, a że nie czułam sie najlepiej to sie nie odzywałm bo normalnie to bym ryjka wydarła na niego .
Moze pomyslicie ze to nie był powód do sprzeczki - ale dla mnie był, on nie rozumie ze u mnie w rodzinie sie przejmują, pierwszy wnuk ,a u niego to tak trochę olewająco, czasami nawet jago mamusla ze 2 3 tygodnie sie nie odezwie, maja inne relacje

fifcia: myslałm ze ta bezsenność minie, ale jak piszesz ze cie to męczy do teraz to, ja bede jak ząbi chodzić
krucha: ja też latam w nocy siku po 2-3 razy sie budze
zafasolkuje: a będziesz brała wolne w pracy?? bo ja sie zastanwiam

Lamia ale twój ma rację.... bo to naprawdę nic złego ze brzuch cię boli. Jak będziesz plamić czy coś, to jest powód do paniki, ale sam ból okresowy to normalka. Zobaczysz, jeszcze długo będzie boleć. A co do nerwów, to też kolejny objaw. Ja ze swoim strasznie sie darliśmy mimo, ze bardzo zgodne małżeństwo jesteśmy, po prostu to wina hormonów.

A co do snu to zleży. Inne później śpią jak zabite a inne nie.... ja należe do tych co nie bardzo. Już od miesiąca śpimy oddzielnie z mężem zeby mi było lżej.
no to ja teraz witam się z rana :)

i ponaglam moje pytanie jak się czują ciężarówki ?:> po wieczornym poście nikt mi nie odpisał :P ,

Sun może faktycznie powinnaś sobie zrobić przerwę od staranek.... Nie obraź się na mnie ale skoro teraz nie masz tyle sił , wytrwałości i opanowania co będzie jak pojawi się dziecko? Jak np. dostanie kolkę to co po 3 tygodniach stwierdzisz że nie masz sił i się poddajesz? Musisz wziąć się za siebie , kto jak nie Ty da sobie rade i to wszystko przetrwa ?? Uwierz w siebie nie ta praca to inna , staraj się doszukiwać w złych rzeczach dobrych rzeczy :) Całe życie nie można się zamartwiać , bo człowiek od razu by chyba w łeb sobie strzelił.

Zafasolkuję śliczny suwaczek ;) Nawet nie wiecie jakie to fajne oglądać te wasze suwaczki ^^

Fifka a Tobie mdłości przeszły ??

Dziurka i co nie testuejsz?:>:> Trzymam mocno &&&& :D

Heh nie bardzo... znaczy jest o niebo lepiej niż w I trymestrze ale jednak czasem mam swoje gorsze dni,

Dziurko nic się nie stało. Mam po prostu delikatny sen i często się budzę. Ja zawsze cierpiałam na bezsenność a teraz w ciązy jest jakoś ciężej. Ale luz, bo się wysypiam. Po prostu kładę się wcześnie i późno wstaje. Na zwolnieniu moge sobie na to pozwolić. :-D

reklama
martocha: ja ledwo jednego znalazłam, i jeszcze u niego nie byłam, wiec zobacze co powie, ale moze rzeczywiście pójdę wcześniej bo 2 tygodnie czekac to jakos długo. Jutro bede robic morfolofie wr siku to z wynikami mogłabym pójść

sleepy: wie mze to tylko facet i na 99 % jest kochany ale czasami mnie dołuje

dziurka: a moge zapytac,jesli nie sprawi ci to przykrości , bo tak długo sie już staracie czy u was jest jakis problem natury zdrowotnej ,
neciuszka: a co to za pan z miesem, nie kupujesz w sklepie?

zafasolkuje: a czego nie chcesz wolnego, ja to b ym juz od dzisiaj poszła, póki jeszcze nasza przyszła inwestycja stoi w miejscu bo potem to bedzie kupe roboty z przetargami

olcia: a ty w domu czy w pracy?

fifciu: pewnie masz rację z tym bolem brzucha, ze to normalne- tylko to dla mnie nowosc i sama nie wiem co jest normalne a czym sie martwić, ja normalnie to tez mam słaby sen, a od ciązy to juz zupełnie budze sie co chwila i mam taki płytki sen,rano jestm zmeczona i nie wyspana, a na wieczor około 19 to juz mi sie oczy zamykaja , a potem w nocy znowu nie moge spac- bez sensu
:

Ostatnia edycja:
Lamia jeśli nie czujesz się na siłach żeby pracować to idź. W ciąży zdrowotne masz w 100% płatne i zwolnić cię nie mogą. Masz prawo odpoczywać i dać już nie tylko o siebie ;-)

Sleepy jak ja w pierwszej ciąży nie brałam fioliku nim zaszłam. To gin kazała mi brać po dwie tabletki bez miesiąc żeby szybciej nadrobić niedobór. W tej ciąży też brałam przez pierwsze dwa tygodnie po dwie tabletki.

Ostatnia edycja:
U nas to wygląda tak, że najbliższy sklep z mięsem jest 5 km dalej, raz w tygodniu jeździ pan co ma taki sklep i robi też swoje wędliny ma samochód lodówkę i podjeżdża nam pod płota. mam w środę zawsze pyszne i świeże mięska, wędliny.

Czesc dziewczyny
potrzebuje porady bo juz glupieje..
staram sie o dzidzie juz 3 cykle i za kazdym razem okres mi pojawia sie w 17-18 dc a normalnie wczesniej byl 28.. W tym cyklu robilam testy owu ale w poniedzialek okres?
brzydal.gif
O co chodzi z tym wczesniejszym okresem? Musze isc do gina po jakies tabl podtrzymujace w razie co ciaze czy jak?
confused.gif
Miala ktoras z was cos takiego?

zafasolkuje: a czego nie chcesz wolnego, ja to b ym juz od dzisiaj poszła, póki jeszcze nasza przyszła inwestycja stoi w miejscu bo potem to bedzie kupe roboty z przetargami
Ja oprócz pracy w tzw. budżetówce :-) mam jeszcze własna działalność i ile dam rade pracować tyle będę pracowała. Bo zwolnienie na prywatnej działalności oznacza brak kasy. Jęli nie będzie zagrożenia dla maleństwa to nie będę szła na zwolnienie muszę wytrzymać. Ja raczej twarda sztuka jestem i mam nadzieję, ze tak zostanie :-)

Fifka aaa to dobrze, że to tylko bezsenność. Ja bez ciązy też cierpię na notoryczny brak snu.

Lamia, a dlaczego miało by to sprawić mi przykrośc, no co ty kochana...
U nas niby wszystko było w porządku ale...ostatnio coś mam z zakrzepami i brałam zastrzyki, niedoczynność tarczycy a poza tym ok.
Wiesz, ja już byłam w ciąży 5 lat temu i urodziłam córeczke w 24 tygodniu no ale była zbyt mała, zbyt słaba itd. Miałam monitory cyklu, trzy razy iui w klinice niepłodności ale nic...Na in vitro mnie nie stać, może jak uzbieramy pieniążków to może może. Ale ogólnie lekarz mówi, że nie wie dlaczego tak się dzieje.

Leila witaj! Nie panikuj, 3 cykle to bardzo mało....Jeśli u Ciebie są takie zaburzenia to koniecznie idź do gina bo to trzeba wyregulować.

neciuszka: e to macie fajnie, jak miesko pod dom przyjeżdża :)), co tam na obiad bedziesz pichciła?? co prawda ja teraz to nie mam na nic checi ale gotowac cos trzeba

fifka: jak pójde do gina to poprosze go o zwolnienie, w końcu siedziec 8 godzin przed kompem na niewygodnym krzesle to nie zdrowo :-)

Już mi po waszych poradach lepiej, więc dla wszystkich BUZIAKI

dziurka: to bardzo mi przykro z powodu córeczki , <tulę do serca>, ale wiesz co moze to przez tą tarczycę, u mnie w bloku sąsiadka przez tarczycę długo się starała, ale teraz ma już prawie roczną Zuzię, może ją coś popytam - bo wiem że do różnych lekarzy jeździła

Ostatnia edycja:
Witaj Leila! Nawet musisz iść do gina! Jak masz 17 dniowe cykle to jajeczko nawet jak dojdzie do zapłodnienia nie ma szans się zagnieździć. Przypisze ci dupka bądź luteinę.

Lamiav ty w caży masz ZAKAZ siedzenia przez 8 godzin. I pracodawca ma obowiązek zmniejszyć ci ilość godzin przed komuterem do 4 a resztę czasu znaleźć inne lekkie zajęcie.

Dziurko ja mam tak od dziecka... po mojej mamie... Z mężem od miesiąca śpimy oddzielnie bo on chrapie i w ogóle do rana leżę i oka nie zmrużam... a wiem ze muszę spać będe miała dziecko nie śpiące.

Nie ma nic gorszego dla matki niż strata dziecka... :-(

Ostatnia edycja:
reklama
Jutro ide do lekarza wiec zobaczymy co on powie.. ale sie przestraszylam ze cos nie tak ze mna.. w tym cyklu jak robilam te testy owu to wyszedl mi pozytywny test 24.08 i myslalam ze sie uda a tu okres..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry