reklama

Starania po raz pierwszy :)

fifka a my dalej chodzimy w dwupaku. wczoraj spacerowalismy prawie cały dzień z nadzieją że coś się rozwinie i oprócz tego że wieczorem padałam na twarz to guzik Księżniczka uparta i wychodzić nie chce.
A teraz siedzę i podglądam Wiktorka - śliczny chlopczyk, a są jakieś wieści co u Ael?

reklama
Na przykład to Ael mi kiedyś podesłała:
masz jabłka, to wtedy wykrój środek z pestkami, odetchnij tak dół by jabłko stało całkowicie płasko, do dziurki po środku wlej trochę wody, a jak się wyleje to nic, wsyp tam rodzynki, posyp cukrem, cynamonem i do mikrofali na 3 minuty. Minutę przed końcem można jabłko obrócić i dodać odrobinę wody jak za mało. W miedzy czasie śmietanę można wymieszać z cukrem i paroma kroplami cytryny, jak wyjmiesz jabłko to wtedy śmietaną polej jabłuszko. Słodkie, niekonwencjonalne jak na kolację i sycące.

Mufki:

MUFFINKI Z CZEKOLADĄ
Składniki na 20 sztuk (śr 4-5 cm)
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka mleka
100 g masła (do roztopienia)
1 jajko
czekolada

Przygotowuję wszystkie składniki. Masło rozpuszczam w rondelku i odstawiam by lekko przestygło.

W jednej misce łączę składniki suche (mąka, proszek, cukier) w drugiej mokre (jajko, rozpuszczone masło, mleko). Następnie przesypuję suche do mokrych i mieszam. Nie musi być dokładnie.

Czekoladę kroję na drobniejsze kawałki, mi wychodzi, że każą kostkę na 4. I dodaję do ciasta, mieszam lekko.

Wlewam ciasto do papilotek, którymi wyłożyłam formę muffinkową. Wlewam do wysokości 2/3 – moje muffinki będą w sam raz. Wstawiam do piecyka na 20 minut na 200 C.

To sprawdzone! A innych muszę jeszcze poszukać i poczytać! :-D

Witajcie, odczytałam, ale jakoś pozapominałam co której... Zresztą, wykłady poszły, rady i pocieszenia też, więc jestem po czasie...

Fifka, podziel się przemyśleniami... I urzędy pracują normalnie, w poniedziałek nie pracowały

No właśnie jest poprawa.:-) Bardzo się cieszę, wsio się powoli bo powoli, ale ładnie goi. Fakt, mały za jakis czas zapomni.

Fifka myslę, ze urzędy pracuja normalnie.

Pogrzeb jest od wujka męża. Szczerze mówiąc, może to głupio zabrzmi, ale ja bardzo tego emocjonalnie nie przezywam. Gorzej z M. To jest jego wujek, poza tym mieszkał zaraz przy nim. Był więc był z nim blisko związany. Ale to mało przyjemna sprawa. Tym bardziej, że rodzina M jakos tak wyjątkowego pecha ma w tym roku. W marcu zmarł nagle teść. Śmierć teścia bardzo przezyłam. Był świetnym facetem. Mam już po dziurki w nosie pogrzebów na co najmniej 10 lat. Najgorsze jest to myślenie o śmierci. Moi rodzice są starsi od rodziców M, i właśnie w takich chwilach boję się, że mój tata też może odejść.:-( Tym bardziej, że schorowany jest ostatnio.

Danao,. niestety śmierć przybliza do takich przemyśleń, a jeszcze w takie święta... Współczuję Ci bardzo, bo przeżycia męża na Ciebie też wpływają

Danao tulę ciebie i męża... Musisz być silna i dać chłopkowi oparcie. Trzymaj się dzielnie!

Sil, wczoraj już co nie co pisałam dla Agi. Chodzi mi o to, ze staraczkom wydaje się ze nam zaciązonym łatwiej pisać o wyluzowaniu, wierze itp, bo mamy maleństwa już pod serduszkami. Czasem rozmowy przebiegają tak, ze ja sama czytając te wypowiedzi widzę jak bardzo dwuznacznie można je odebrać... Mam pomysł jak można było by to rozwiązać, ale o tym później bo na razie muszę wyjść. Będe za godzinkę to podziele się swoimi pomysłami!

reklama
O dziureczko kochana ;-) Amelka co jakis czas kopie i lubi słodkie jak mama je ;-) a wczoraj wypieła sie glówkA LUB PUPA KOLO MOJEGO PEMPKA ZE JAK smyrłam to twarde było i wystawał nieerówny brzuszek a po chwili uciekla ;-) a jak kopła raz to myslałam ze ja ucieknee:szok: i ze mi brzuch peknie ;-) bo w blizne od wyrostka kopła i tak sie naprezyła skóra ;-)
a ze mna oki plecy dokuczaja do pracy chodze choc coraz mniej mi sie chce ;-) za 11 dni mam studniówke ;-) a i wyszło mi uczulenie na twarzy jzak zwykle od rekawiczek lateksowych... smyrłam sie w pracy i mam za swoje;-)
dziurko a jak twoje królewny daja o sobie znac ?

fifka pracuja ;-) tylko w poniedziałek mieli wolne.

neciuszka fajny przepis jak sie czujesz??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry