reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Zafasolkuję te klopsiki trzeba podgotować w tym sosie około pół godziny. :tak: Można też zrobić sos samemu, ale tu jest więcej roboty.

• Mięso wieprzowe, najlepiej szynka
  • 3 – 4 łyżki oleju
  • 1 cebulka
  • mała łyżeczka curry
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • pół kosti rosołowej rozpuszczonej w niepełnym litrze wody
  • łyżka mąki pszennej
  • papryka czerwona w proszku – słodka
Mięso trzeba mocno podsmażyć wraz z cebulką aż zrobią się skwarki. wrzucić je do wywaru rosołku. (im więcej tym ciemniejszy wyjdzie) no i dodajemy do smaku przyprawy. Resztę przepisu robimy tak samo jak w przypadku gotowego sosu.

Jej Miq, She, Pyscek! Ja bardzo mocno trzymam za was kciuki!!! na pewno doczekacie się swoich fasolek! Oby tylko jak najszybciej! :*

Zafasolkuję ja już ze swoim rozmawiałam na temat badań jak mijały kolejne miesiące a z dzidzi nici... i powiem ci ze dobrze ze problem okazał się w czymś innym i jednak zaszłam bo było było by ciężko moje przekonać na badania....

Aj... pokłóciłam sie dzisiaj z mężem przed wyjściem o zwierzaki.... jak ja nie lubię rozwiązywać konfliktów z moim facetem,... mówię zeby coś zrobiła ten fakt pójdzie i zrobi, ale przy tym musi wiązankę pod nosem wyburczeć... raz oleje i jest dobrze, a innym razem nie wytrzymam wkurzę się i się pokłócimy... :angry: co prawda zaraz od razu mnie przeprasza i się godzimy, ale już homor mam już zepsuty na cały dzień...

reklama
witajcie co tam się dzisiaj działo bo nie nadrobię ??????

Ja w kuchni siedzę i pichcę, sprzątam ia zaraz musze sie wyszykować bo przychodzą goście,

Kurcze chciałam Was spytać, czy orientujecie się co u jednej z nas ;-) i zapomniałam imienia, zapomniałam nicku jak ten glapok:-) Wie powiem opisowo, ostatnio była na nagraniu w TVN o różnicy wieku w związkach. Dawno jej tutaj nie widziałam. Wszystko ok niej?
oo wiem, przypomniałam sobie mineralnakocica :-) co u niej?

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Fifka...ja nie bede testowac tym razem...nie staramy sie narazie, bo czekamy na hsg, wiec i tak nie ma sensu. zbyt mocno nastawilam sie na fasoline w tamtym miesiacu i wyszlo NIC, wiec teraz co prawda przytulanki sa, ale tempki nie mierze i nawet nie wiem czy owulacja byla czy jeszcze nie....

co do badan, moj M zrobil i nawet bardzo nie narzekal...chociaz wiadomo, ze to nic przyjemnego, ale jak sie chce miec dziecko to wiadomo, ze nie stara sie o to jedna osoba, tylko potrzeba dwojki...:-)

Ostatnia edycja:
dziękuję :-) za doradzenie co do kurczaka :-)
ja dziś znalazłam przepis w necie i tak zrobiłam - polecam pycha nie mogliśmy się najeść :-)
Udka z kurczaka zapiekane z ziemniakami
4 udka
1 kg ziemniaków
1-2 główki czosnku
przyprawy: do kurczaka, wegeta, ulubione zioła
2 duże łyżki majonezu

Udka posypać przyprawami, ułożyć na posmarowanej olejem blaszce, obrać ziemniaki, przekroić na ćwiartki i poukładać wokół udek. Czosnek rozdzielić na ząbki, ale nie obierać i porozrzucać między ziemniakami. Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami. Zapiekać w 180C, aż udka się zrumienią a ziemniaczki będą miękkie i złociste. PYCHA!

reklama
Ja zaraz kończę tyre. Musze lecieć do banku i na cmentarz na moment kopsnąć. Później małe zakupy i trzeba by było jakiś obiad ugdulać. No i jeszcze dzisiaj mam dzień podlewania kwiatów w domu. Jutro odkurzanie podług, pranie i wyniesienie śmieci z koszy. A w sobotę z rana ścieranie kurzy i mycie podług i obiad. Niedziela prasowanie i obiad. Tak mi się prace rozkładają na najbliższe dni :-)

Do góry