reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dzień doberek... akurat trafiłam na pytanie, które jeszcze nie dawno mnie też nurtowało... :-) powiem Ci, że czytałam wiele forum ale bardziej na temat AVENT czy TT... no i doszłam do wniosku, że to jest mniej więcej ta sama pułka i zdecydowałam kupić TT ze względu na wygląd... są ładniejsze a smoczki są ciut miększe od Aventowskich.

A dokładniej to wyglądało to tak, że były mamy, które nie zamieniłyby Aventa za nic w świecie a były, które znów w 100% polecały TT....

Ostatnia edycja:
Neciuszka takie trudne pytania zadajesz i to w piątek ;-)
Ja chyba niebawem zacznę spisywać na kartce jakie papmersy najlepsze, jakie chusteczki do podcierania, pudry itp.
Podobnie co do szpitala zabrać, bo jedne laski piszą i jakiś podkładach inne o majtach jednorazowych. Niby do maja daleko, ale lepiej za wczasu mieć informacje.

Fasolka każdy spzital ma inną listę, ja np. dostałam i na niej mam zapisane: i podkłady na łóżko i majtki jednorazowe i pieluchy dla położnicy (Bella Mama) i duże podpaski ;-)

jesli chodzi o butelki aventa moja siostra z nich korzystala byla z nich zadowolna ze wzgldu na to ze maly nie mial wady zgryzu nie mial kolek a byl karmiony butelka od samego poczatku chyba od 2 tygodnia ja wiem ze napewno kupie aventa bo rowniez Wiktora nimi karmilam itp jeden plus jak maluch juz starszy sa te smoczki nie kapki do nich i sa mega dobre maluch sie nie oblewa nie rozlewa itp ale to zalezy od kazdej z nas wyglad maja nie specjany ale no coz

Zafasolkuje- ja czytalam wczoraj na ten temat na jakiejs stroce na forum mam

Ostatnia edycja:
Ja mam taką listę - dostałam od ginekologa
dla ciebie: majtki jednorazowe 3szt, podkłady na łóżko 3szt,lewatywa 2szt, koszule nocne 2szt, szlafrok, kapcie, papier toaletowy 1 rolka,podpaski duze 1 opak, pieluchy jednorazowe dla położnicy 1 opakowanie(to sa tepodkłady poporodowe z bella), sztućce, kubek, termometr elektroniczniy(rtęciowego nie można!) maszynka do golenia, karta przebiegu ciąży, legitymacjaubezpieczeniowa podbita, karta chip NFZ, mała kosmetyczka, woda niegazowana
dla dziecka: pieluchy jednorazowe 3-6kg 1 opakowanie (najmniejszeopakowanie),pieluchy tetrowe 3szt, oliwka, krem p. odparzeniom, płyn do mycianoworodków, szczoteczka do włosów
Ubranek nalezy nie przynosic oni daja swoje. Tylko nawyjscie ze szpitala trzeba przyniesc ubranka i koniecznie nosidełko bo bez tegonie wydają dziecka

reklama
ja tez po nowym roku zaczne wyprawke kompletowac chociaz teraz chce juz sobie polazic poszukac wozka jakiegos ktory mi przypasuje itp rozejrzec sie gdzie taniej co i jak

Do góry