• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Dzień doberek... akurat trafiłam na pytanie, które jeszcze nie dawno mnie też nurtowało... :-) powiem Ci, że czytałam wiele forum ale bardziej na temat AVENT czy TT... no i doszłam do wniosku, że to jest mniej więcej ta sama pułka i zdecydowałam kupić TT ze względu na wygląd... są ładniejsze a smoczki są ciut miększe od Aventowskich.

A dokładniej to wyglądało to tak, że były mamy, które nie zamieniłyby Aventa za nic w świecie a były, które znów w 100% polecały TT....

Ostatnia edycja:
Neciuszka takie trudne pytania zadajesz i to w piątek ;-)
Ja chyba niebawem zacznę spisywać na kartce jakie papmersy najlepsze, jakie chusteczki do podcierania, pudry itp.
Podobnie co do szpitala zabrać, bo jedne laski piszą i jakiś podkładach inne o majtach jednorazowych. Niby do maja daleko, ale lepiej za wczasu mieć informacje.

Fasolka każdy spzital ma inną listę, ja np. dostałam i na niej mam zapisane: i podkłady na łóżko i majtki jednorazowe i pieluchy dla położnicy (Bella Mama) i duże podpaski ;-)

jesli chodzi o butelki aventa moja siostra z nich korzystala byla z nich zadowolna ze wzgldu na to ze maly nie mial wady zgryzu nie mial kolek a byl karmiony butelka od samego poczatku chyba od 2 tygodnia ja wiem ze napewno kupie aventa bo rowniez Wiktora nimi karmilam itp jeden plus jak maluch juz starszy sa te smoczki nie kapki do nich i sa mega dobre maluch sie nie oblewa nie rozlewa itp ale to zalezy od kazdej z nas wyglad maja nie specjany ale no coz

Zafasolkuje- ja czytalam wczoraj na ten temat na jakiejs stroce na forum mam

Ostatnia edycja:
Ja mam taką listę - dostałam od ginekologa
dla ciebie: majtki jednorazowe 3szt, podkłady na łóżko 3szt,lewatywa 2szt, koszule nocne 2szt, szlafrok, kapcie, papier toaletowy 1 rolka,podpaski duze 1 opak, pieluchy jednorazowe dla położnicy 1 opakowanie(to sa tepodkłady poporodowe z bella), sztućce, kubek, termometr elektroniczniy(rtęciowego nie można!) maszynka do golenia, karta przebiegu ciąży, legitymacjaubezpieczeniowa podbita, karta chip NFZ, mała kosmetyczka, woda niegazowana
dla dziecka: pieluchy jednorazowe 3-6kg 1 opakowanie (najmniejszeopakowanie),pieluchy tetrowe 3szt, oliwka, krem p. odparzeniom, płyn do mycianoworodków, szczoteczka do włosów
Ubranek nalezy nie przynosic oni daja swoje. Tylko nawyjscie ze szpitala trzeba przyniesc ubranka i koniecznie nosidełko bo bez tegonie wydają dziecka

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry