• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

siedzę w pokoju z pseudokuleżanką mówię na nią orka. Sa dni że mnie nie drażni, tak ze 2 w miesiącu :-)
orka jest wielka jak orka, ale tego nie widzi tylko naśmiewa się ze wszystkich grubasów w koło, a ze mnie teraz to tak ze 3 razy w ciągu 8 h, ale do czego zmierzam
ozmowa z moją orką:ja: ale mam ochotę na bułkę z serem topionym

chyba zaraz pocieknę do sklepu

orka: ja nie lubię sera topionego

ja: a ja lubię a teraz w ciąży to nawet uwielbiam

orka: ja czasem jem, ale to lubię bułke posmarować grubo masłem

a ten ser topiony taki podłużny z hohlanda

tak sobie ugryzać do tego

ja: nic nie powiedziałam bo mnie zatkało mało się nie zrzygałam

reklama
Sleepy no to się szykuj... a jak chcecie dać Oliwier czy Olivier??? Bo zauważyłam, że raz tak raz tak piszesz a mi osobiście bardziej wizualnie sie podoba Olivier ale nie wiem czy warto utrudniać później dziecku naukę pisania swojego imienia... bo w samej wymowie nie robi to żadnej różnicy, chociaż mój mąż jest przeciwny pisowni przez "v"

IWASKU no to mamy łobuzów! mój tez cały czas się wierci a najgorzej jak już usiądę tak, że gniotę brzuch to mi pcha (chyba) piętę przez pępek :eek: a to tak strasznie boli bo tam taka cieniutka skóra jest... mały wredziol rośnie :-p

Fasolka uśmiałam się z samej "orki" a o serku to nawet nie wspominam! To ona nie lubi serka na bułce ale zeżreć go jak batonik to jej nie przeszkadza... :eek:

Iwasku polecam zatyczki do uszu! Stoperki takie jak z plasteliny! Mój też chrapie i gdyby nie one to byśmy chyba cały czas oddzielnie teraz w ciąży spali... Kosztują 1.50zł w aptece i są wielokrotnego użytku :tak:

dzięki dziewczyny za uspokojenie mnie, jutro mam KTG to zobaczymy co tam się dzieje
pewnie sobie wmawiam, bo zdenerwowałam się, że na styczniówkach już 4 dziewczyny się rozpakowały :szok:, a ja nawet nie znam numeru na taksówkę tutaj w razie "w", muszę się chyba lepiej przygotować i kasę zawsze jakąśprzy sobie mieć :sorry:

Magdalena: Ja bym bardzo chciała Olivier, ale nie wiem jak to w urzędzie przyjmą.Ppiszę na zmianę, żeby potem się nie rozczarować;) a to imię mi się od wieków bardzo podoba. Jak mój chrześniak się rodzil i nie wiedzieli jak go nazwać to już im proponowałam, a to było 4 lata temu. Tylko mam taką obawę, czy to nie za ekstrawaganckie imię jak na nasze polskie warunki. Nie chce młodego skrzywdzić egzotycznym brzmieniem. Michał jest za Oliwier. Też mu się podoba, bo na boisku będą na niego wołać Oli i nie bedzie prblemu z przezwiskami;P Ale to już dziś pisałam co ja z nim mam;)

Fasola: ty masz gwiazdy przy sobie:0 Jak nie orka, to teściowa. Jak w kabarecie;)

Fifciu te próbowałam i średnio pomaga. Moj się śmieje że mnie budzi gołąb który chodzi po dachu 4 bloki dalej. Fakt faktem śpię bardzo czujnie i byle jaki dzwięk mnie budzi ale chrapanie ....nigdy nie mogłam zasnąc gdy ktoś "umilał" tak noc.

Sleepy no ja też się zastanawiałam nad Marcel (w sumie też niezbyt popularne ale jakoś takie bardziej przystępne) no ale mój mąż postawił, że Oliwier i tak chyba zostanie... ja też się właśnie zastanawiam jak w urzędzie będą na to patrzyć bo czytałam, że niektóre urzędy robią problem!

IWASKU a Ty zaczęłaś już 38 tydzień :szok: czyli w przyszłym tygodniu możesz już rodzić :-)

Iwasek mam to samo, jak mnie w....wia Arab za ścianą, który codziennie od 23 dzwoni na skype do znajomych i słyszę jego hmm, mmm, ha ha i wszystko inne co mówi, to mam ochotę go rozszarpać. Już zamówiłam u mamy korki do uszu to mi przwiezie, ale szczerze mam ochotę go opierdzielić jak spotkam go na ulicy. Ja i tak fatalnie śpię a on mnie dobija!!!
Pocieszam się tylko, że za jakieś 6 tyg. mu się odwdzięczę płaczem Amelki i wtedy na pewo nie będę miała skrupułów :-)

reklama
Iwasek: a stopery do uszu??

Magdalena: Mam kuzyna marcela. Fajne imię. a co do rejestracji.. Ja mieszkam w Gdyni. urząd się chwali, że takie nowoczesne miasto, to może i zarejestrują z v. Nasze nazwisko też nie wskazuje na narodowość, więc jak młodemu będzie głupio to powie że ma ojca szweda;P Mąż mój blondyn absolutny;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry