reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Lamiav ja mam zamiar pracować do końca lutego, chyba, ze mi się coś nie daj Boże przytrafi. Dzisiaj właśnie poinformowałam o tym pracodawce i kazałam zatrudnić kogoś na zastępstwo od początku lutego.
Mąż nadal leżący ma L4 do 29 stycznia. Przed wczoraj i wczoraj była masakra, ale w nocy i dzisiaj już było o niebo lepiej. Przed chwilą dzwonił i mówił, ze żadnych przeciwbólowych nie musiał brać. Narazie do końca weekendu lekarz kazał leżeć i o dziwo leży posłusznie i wcale nie wydziwia.
Ja w weekend muszę porządnie wypocząć, bo w poniedziałek mam lekarza i lepiej, żeby wszystko wyszło ok.

Matko jak mi się dzień wlecze, nie jestem w stanie tu wytrzymać już bym poszła do domu

Ostatnia edycja:
reklama
Hahah to mój nienawidzi KTG! Zawsze wtedy się budzi i zasuwa tak w aparat ze szok! :-D Czy Magdalena długo.... wiesz okazało się ze mały był jednak młodszy niż wychodziło z wyliczeń, więc moze dlatego dłużej potrzymali ją na obserwacji. A no i jest Bartek nie Oliwier :-D

Ale mam skurcza giganta! :szok: aż mi brzuch wykręciło jakoś dziwnie :szok: ni ale nie boli, więc to na pewno przepowiadajacy. Położna mówiła ze do 15 skurczy na dobę to norma w moim wieku ciążowym.

fifka: o to szkoda ze ci ten czop odszedł, ale moze jakoś uda ci sie jak najdłużej przetrzymać małego w brzuszku, trzyamam za to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&7

fasolka
: no mam nadzieję ze ci sie uda do lutego wytrzymać i ze wszystko będzie dobrze, ja do marca chciałam wytrwać ale sie nie dało, do pracy po zwolnieniu wróce pewnie na tydzień bo wstałam od biurka , i miałam zaraz wrócić a tu niestety bajzel został, ma przyjść nowa osobai nikt jej nie powie co i jak , programu mojego ani księgowa ani ta co z nią siedze nie znają, a nowa osoba na nim bęzie pracować. Chyba ze mi lekarz na wizycie powie ze mam absolutnie iść na zwolnienie to wtedy będę miałą prace głęboko w tyłku. Mam miec badanie za 10 dni i ma gin ocenić czy wszystko jest oki, i zastanowić sie nad dawkowaniem luteiny bo teraz mam zakładać 2 tab rano i 2 tab wieczorem, a moze mi zmniejszy dawkę .

Lamia Ael wywróżyła mi poród 20 stycznia więc jeszcze tydzień :-D No a co do czopa to nie wiem czy wypadł cały czy część bo niby często jest zabarwiony krwią... a mój był czysty...

Lamiav, ale żebyśmy się dobrze zrozumiały ja chce pracować do końca lutego i z początkiem marca iść na zwolnienie. Pewnie od 2 bo to wypada w piątek, a w piątki mój gin przyjmuje. Ale mniejsza z tym, do końca lutego chce dotrwać i tyle :-) OOO a ja się zastawiałam co z tym imieniem, ale on jest Bartek Bartek czy Bartosz, czy Bartłomiej?

Lamiav dopiero 27 stycznia... więc jeszcze KUUUUPA czasu... no chyba ze coś by się działo, to mam dzwonić, ale na razie nie mam powodów.

Fasolka Madzi synek jest Bartosz :tak:

fasolka: no ja wiem o co ci chodzi :-)
a no ciekawe ze im sie tak odmieniło, moze lekarz odbierajacy poród to był Bartek i był super przyporodzie i na jego cześć, bo byli przeciez przekonani do Oliwiera

a ty masz połówkowe gdzieś na dniach tak ?

Kobiety czy można robić sobie inhalację ??? bo nie wiem

ja mam połówkowe w poniedziałek

Lamiav ja jak mnie gardło bolało to robiłam inhalacje, ale miałam takie lekkie ziołowe kropelki, a nie ten silny inhalol. I tymi kroplami robiłam jeden dzień ( 2 razy) a później już było lepiej to inhalowałam się herbatka miętową, rumiankiem, czosnkiem i cytryną taki miks sobie serwowałam.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry