reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Ael przekaż Eve, że mocno trzymamy za nią &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& wszystko na pewno będzie dobrze, musi być

Neciuszka ja teściowej zupełnie nie ufam jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem, ona nawet nie umiała przez 5 s zabawić takiego pół rocznego dzieciaczka, dobrze, że ona pracuje...

Ostatnia edycja:
reklama
O nie! Same złe wieści z rana :-(

Eve trzymam kciuki, żeby wszystko było OK :* lekarzy mamy jakich mamy ale mam nadzieję, że wiedzą co robią! Trzymaj się kochana :*:*:*

Martocha teraz to oby było jak najszybciej po wszystkich :*

LiLLy wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!! :*:-)

Dziurka dużo szczęścia i uśmiechu :*:*

Miq na pewno dasz sobie radę! Ja przed porodem strasznie się bałam czy dam sobie radę a jak Bartuś się urodził to czułam, że wszystko mogę! Przy pierwszej kąpieli nawet mi się ręka nie zatrzęsła, tak samo nie miałam problemem z obcięciem pazurków! Najważniejsze to przy wszystkim myśleć o trzymaniu główki... ;-)

A ja polecam wszystkim kobitką film MAGIC MIKE :-) jest naprawdę rewelacyjny :-) oprócz tego, że super faceci super tańczą to sama fabuła też ciekawa ;-)

Dzień dobry dziwczonki :-)

Ślicznie dziękuję Wam wszystkim za życzonka :tak: hihi :) jak ten czas leci!!!:sorry: już trzy lata :szok:

Fifka ja jak miałam jeszcze mleko, kiedyś kiedyś :-p to mi Położna mówiła, że karmienie na przemian, raz cycem raz MM, jest dobrym sposobem :) ale to bylo dawno, ja byłam zestresowana i nie pamiętam czemu :-p mówiła też coś o jedzeniu z piersi a potem dojadaniu MM, że chyba ten sposób też jest ok... w każdym bądź razie ja karmiłam na przemian, ale patrząc po mnie może jednak to nie jest najlepszy sposób, bo mi mleko się baaardzo szybko skończyło :baffled:
A co do tych fredek to współczuje!!! ja parę dni temu stałam u siebie na balkonie, a mieszkam na blokowym osiedlu, i po jezdni biegała fredka :eek: biedna wyglądała na przestraszoną....

Eve trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze :) musi być dobrze! :-)

Matrocha, nawet nie wiesz jak Ci współczuję :-( tulę, następna ciąża na pewno będzie duuużo szczęśliwsza, zdrowiutka i donoszona! :tak: tego Ci życzę z całego serca

Pok witaj, co u Ciebie? :-)

Miq
ja też się na początku straaasznie bałam, nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z noworodkiem, ale instynkt matki jest jak dobry i silny, że jak dostaniesz małą na ręce, to nagle będziesz wyglądać jak zawodowa mamuśka piątki dzieci :-)
I gratuluję 30 tygodnia!!! już ostatnia dziesiąteczka Ci została :tak:

Neciuszka a mi się wydaję, że do rozszerzania diety liczy się wiek urodzeniowy a nie ten skorygowany (nie wiem czy dobrze piszę ). Już parę razy spotkałam się z tym, że u wcześniaków dietę rozszerza się jak u dzieci urodzonych w terminie. Więc koniecznie spytaj jutro pediatry i daj znać co i jak :) słyszałam, że jak dzieci nie dojadają, to można im jakiś posiłek zagęścić kleikiem ryżowym czy kukurydzanym, i to już ponoć przed ukończeniem 4 miesiąca. Ale to tylko takie posłuchy :tak:

Magdalena cieszę się, że wczorajsze wyjście się udało :tak: a jak wyszedł pokaz przed filmem? :-):tak: nagrałaś mi film? :-p;-) kiedy ruszasz z żółtkiem? wczoraj Julia jadła pastę jajeczną z bułką z masłem :tak: no tak jej smakowało, że myślałam, że będę musiała iść dorabiać :-p aż dziwne bo ona ostatnio niejadek się zrobiła...

A u nas dzionek zaczął się dobrze, nocka super, Julia poszła spać o 21 i wstałyśmy o 8 :) ale ostatnio tak jest zazwyczaj :tak: teraz od 10tej znowu śpi :)
Pogoda u nas straszna, wręcz jesienna :eek: ale na spacerek się wybieramy bo muszę jeszcze jakieś zakupi na nasz wyjazd zrobić :tak:

W ogóle dziewczyny!!! gdzie zdjęcia maluszków????? :-) ja się wręcz domagam zdjęć naszych brzdąców!!! Fifka, Sil, Neciuszka, Magdalena, lamiav, Zafasolkuję, Sleepy, nalaa, i wszytskie które pominęłam :-) Ciocia Lilly z Julią proszą o zdjątka :tak: duuuużo zdjęć :-)

Ostatnia edycja:
witam się, pospałam dzisiaj oczywiście na raty bo wstawalam na karmienie ale oststacznie wstałam o 10.30 :-D:szok:

lyli:
gratulacje z okazji rocznicy, zycze nastepnych wspaniałych lat z mężem .
a ty czego nie chwalisz sie fotkami Julci ?!!!!??????????

magdalena: no a jak wystep czipendejlsów, zaciekawiło mnie to :-)bo nie widziałm jeszcze tanczących facetów :-p

neciuszka:
no to Małgosia rośnie, a jaki już rozmaiar wkłada?

dziurka: sto lat kochana :-)

miq:
kochana bedziesz wspaniałą mama, bedziesz wiedzaiła co kiedy robic, instynkt to cudowna sprawa która sie nagle pojawia i nie ma strachu, ale to normale ze sie martwisz, ja pamietam swoje obawy to teraz wydaja mi sie smiesne:tak:

fifka: współczuje niedoboru mleka, ja choc bardzo mało karmiłam to cierpiałam ze wiecej nie moge

a ja nie mam wózka bo został w samochodzie i mąz do pracy pojechał, wiec czeka mnhie chusta, ale tak daleko to ja z chusta nie chodziłam, no i nie wiem jak małą do chusty ubrac, tak jak do wózka czy grubiej ??

Lilly leci ten czas my w sierpniu 3 latka :-) ano fotki jakieś mam sprzed kilku dni zaraz dodam do albmumu ale ja też proszę o fotki Juleńki :-) jutro jak wrócimy ze szczepienia podzielę się uzyskaną wiedzą ;-) ja stosowałam dokarmianie po cycu ale i tak mleko sobie poszło

Lamia 62 teraz moja królowa nosić będzie :-)

proszę bardzo fotki w albumie :-)

Ostatnia edycja:
Lam ja ubieram do chusty tak jak po domu... ale ja mam tą bluzę w którą oboje sie ubieramy jak jest chłodno... Ciepło trzeba ubrać tylko nogi bo tak to ja 3 warstwy chusty jeszcze grzeją i ty :tak: Ubierz jej sweterek i jakies rajstopki ze skarpetkami na nóżki i będzie dobrze :-)

Lily jak zrobię jakieś zdjątka to wstawię! I się ja domagam zdjęć Julci!!!!! No my teraz szukaliśmy go ale nikt go nie widział.... jak do jutra się nie znajdzie to rozwiesimy ogłoszenia i trzeba będzie czekać po prostu... Już powiadomiliśmy sąsiadów.

Magdalena
fajnie ze wypad ci się udał! A włąśnie jak tam pokaz przed filmem??? Milczysz w tym temacie?? :-p

A ja zdurnieje z tym mlekiem... nie doczekałam kolejnego karmienia... przystawiłam małego zjadł troszkę i jeszcze musiałam odciągnąć bo tak piersi mnie bolały ze szok!!! Chyba jednak mam jeszcze za dużo mleka na takie przerwy... i muszę podawać mu cycę przy każdym karmieniu zeby nie daj boże zastój się nie zrobił... :no: Jak mały zaczął ssać po takiej przerwie 5 godzin to pierś zrobiła się taka twarda ze mogłam nią zabić :-D

neciuszka: no no, to juz pannica, moja to nie wymiarowa, bo jak patrze na metki ubrań to i w 62 sie miesci i jest dobre i 74 jak też pasuje :-)

fifka: dzieki :* ,
A jade dzisiaj do teściowej ,bo mi wręcz kazała :-) a niech ma przyjemność , tyle ze pogoda całkei msiada wiec teść ma pojechać do meża po fotelki i po mnie przyjedzie , zaraz moją małą wystroję , oststnio teściowa stwierdziła ze ubrałam Adę w robocze ubranie - te spiochy co na facebuka ostatnio wstawiłam, a dla mnie to ubranko jest sliczne i mnie tym tak wk... ze szok ,ale staram sie nie okazywać i wpuszczać jednym uchem a 2gim wypuszczać
ty to masz przebije z tym mlekiem, :tak:al i tak dzielna jestes, wlaczysz jak lwica o mleczko dla Konradka

dobra kobietki my z Małgosią idziemy zupkę gotować bo mamusia głodna się robi ;-)

Lam a dziękuję dziękuję rośnie kobietka :-) taaaaaaa ubranie robocze, moja dziś zapytała po co ją przebrałam w inne ubranie a tamto mi mlekiem ulała i obsikała na dodatek ale po cooo haha

miq no oczka ma śliczne po tatusiu :-p

reklama
No nie wiem, mi się wydaję, że po Tobie, tatusia nie widziałam
wiecie co życie jest niesprawiedliwe... kiedyś Wam pisałam, że mojego męża kolega z pracy przeżył tragedię ze swoją żoną, ich dzieciątko było poważnie chore, miało kilka wad serca, urodziło się ale wymagało operacji, pieniądze nazbierane, ktoś przekupił lekarza i doszło do tego, że dwójka dzieci straciła życie i ich to od rodziców, którzy przekupili lekarza:( długo dochodzili do siebie, robili badania i niedawno okazało się, że znowu jest w ciąży. Parę dni temu byli w jakiejś klinice we Wrocławiu i kolejna tragedia to dzieciątko też jest chore. Okazało się, że to jakieś sprawy genetyczne i są małe szanse, że będą mieli zdrowe dziecko, że kiedykolwiek dziecko przeżyje. Nie wiem na co tym razem się zdecydowali, wtedy chcieli urodzić teraz... od kilku dni nie mogę jakoś dojść do siebie, niby ich nie znam osobiście ale tak jakoś...

no nic ale u Nas minął 30 tc więc czas na foteczkę, idę coś pstryknąć

Do góry