reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Miq mój robił to samo... brzuch to mi na wszystkie strony latał... ale jednak dzieci lubią później takie "zaciszne miejsca" :tak: Źle się czują w otwartych przestrzeniach, to ze mała teraz kobie oznacza tylko tyle ze będzie ruchliwa :-D

Mój w brzuchu cyrki odstawiał... a później całymi dniami skrępowany w chuście siedział i wcale nie było mu ciasno :-)

Fasolka mój też tak się obraca! :-D A najlepsze jest to ze PEŁZA po całym pokoju ale NA PLECACH! :szok: Potrafi tak pokonać cały pokój w szerz... ale na brzuchu pełzać nie chce tylko się podnosi jak do raczkowanie :-p

reklama
Będę zapisywała sobie wszystkie rady,a takie wałeczki też są chyba dobre,żeby się dziecko na brzuszek nie przekręcało?
Mój chrześniak skończył 10 miesięcy,nie można go z oczu na 3 s spuścić bo tylko patrzy czego się złapać i hyc na nogi,uwielba chodzić,dobrze że jestem niska to mnie to nie męczy he he

Póki mała będzie noworodkiem nie będzie dała rady się przewrócić :tak: a jak podrośnie to lepiej zeby miała luz podczas spania bo tak jak tobie czasem coś zaboli i chcesz zmienić pozycję więc lepiej nie zabraniać dzieciakom tego! Mój teraz upodobał sobie spanie na boczku i sobie sam się przewraca jak potrzebuję :-)

Zresztą jak był maleńki sama go na boczku układałam do snu... bo w razie ulania mleko wypływa na zewnątrz i maluch się nie udusi. A większość dzieci na początku ulewa... Mnie w szpitalu uczulały położne żeby dziecko nie dość ze układać pod kątem - głowa wyżej nogi niżej - to jeszcze na boku. Ale co kraj to obyczaj... jedni każą dzieci kłaść na wznak, ale ja miałam wiele takich sytuacji ze mały ulewał podczas spania i to nas ratowało...

Ja wałeczków nie kupowałam, dziecko malutkie jest lekkie i starczy 2 ręczniki zwinąć i już masz wałeczki :-)zka raz z jednej raz z drugiej strony
Ja też małą na boku kłasdłam,a teraz za cholere sięnie da bo nie lubi i tyle,ważne, ze w trakcie snu głowę odwraca raz w jedną raz w drugą stronę.
Tych zasad układania dziecka są miliony. Trzeba zmieniać boczki, powinno podchodzić się do łóżeczka raz z jednej raz z drugiej strony

Ostatnia edycja:
Miałam na myśli wałeczki z ręczników,ah czas pokaże,u mnie nawet nie będzie możliwości podchodzić z 2 stron,bedziemy kombinować

z tym układaniem to chodzi o to żeby dziecko nie miało później spłaszczonej główki po jednej stronie... a z tym podchodzeniem to chodzi o tą asymetrię ułożeniową... ja nie zwracałam na to szczególnej uwagi... ale przez to ze mały spał w różnych miejscach - na łóżku, w łóżeczku, na leżaczku itp nieświadomie było to przestrzegane :-D mały ma idelnie prostu łepek i asymetrii też nie ma :tak:

Miałam na myśli wałeczki z ręczników,ah czas pokaże,u mnie nawet nie będzie możliwości podchodzić z 2 stron,bedziemy kombinować
U mnie też nie ma w związku z tym mała ma poduszkę raz z jednej raz z drugiej strony i na to samo wychodzi :-)

Ja mam we wtorek wizytę u neurologa to się dowiem co tam u nas jest, ewentualnie czego nie ma

miq dostałam od ciebie pustą wiadomość

Ostatnia edycja:
Witam się wieczornie niunia spi dzis miałam grila mniam a zapomnialam natkusia i fifko wszystkiego dobrego na nowej drodze życia.
Fasolko jesteś piekna Ja mam 1,5kg więcej i 3cm wzrostu wieecej malee pulchne piekne:-) a twój suwaczek z hipciem mnie rosmiesza:-)
Neciuszko ty piekna kobitko nie widac na zdjeciach. Ze tyle wazysz piękna jestes i mi tu bzdor nie gadać że grube bo ja nie uważam że jestem gruba tylko ładną kobitk! z cialkiem dodatkowym do tulenia:-)

reklama
Do góry