• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

Sun taka sama w ciaży jak i przed @... długa, twarda i zamknięta... ja nie zauważyłam różnicy... Jedyne co wiem to to ze w ciaży często jest ogromny potok śluzu w terminie @. Ale to też nie jest reguła bo niektóre dziewczyny mają sucho a niektóre maja potoki przed @...

reklama
moja kolezanka niedługo rodzi i juz sie ja nie moge tego tak doczekać ze koniec, jak głupia:)
hehe chyba bardziej sie ciesze niż ona sama:)
ale wiecie co... ona do niedawna nie wiedziała kompletnie nic o porodzie itp...
a wiec jak ostatnio u mnie była to wyciagnełam wszystkie gazety typu m jak mama itp, i ksiazki i kazałam jej czytać bo ona ma 22 lata i nie spoedziewa sie nawet co ja czeka nie wie kompletnie nic.
Badań prenatalnych nie zrobiła, pomimo ze jej radziłam.
szczerze to ja musiałam jej liczyć w którym jest tygodniu ciązy bo ona najzwyczajniej w swiecie nie wiedziala..
ja gdybym była w ciazy to chyba wszystko co sie da bym czytała:)

Karla bardzo przepraszam, ale strasznie nieodpowiedzialna jest ta Twoja koleżanka... nie napisałaś, czy zaliczyła wpadkę czy chciała dziecka, ale badania prenatalne powinna zrobić... a ona chodzi do lekarza ginekologa????

Fifka jeszcze jedno pytanie do Ciebie... dn. wczorajszego troszkę spadła tempka...no dzisiaj znów wzrosła...ale czy jeśli byłabym w ciąży to ona nie powinna cały czas rosnąć???? pytam tylko z ciekawości, nie nakręcam się...

Boli mnie główka :-(

Ostatnia edycja:
No właśnie chodzi do ginekologa i dziwi mnie to ze on jej tego nie zaproponował.
na 6 października ma termin a w sumie jeszcze nic nie maja kupione, ani łózeczka ani wózka, tylko troche ciuszków. własnie dzisiaj chce jej zrobić liste co powinna mieć ze sobą w szpitalu dla siebie i małego.
bo wydaje mi sie ze sama sobie nie poradzi. ehhh...
oboje sa zdania ze to bylo planowane.
ale jej facet jest taki ze wiecznie go nie ma cały czas z kumplami, i kumplami po osiedlu lata . On ma juz ok 28 lat a cały czas jak dzieciak.
i ona z nim teraz tak jezdzi po tych kumplach bo on zawsze zdradzał swoje laski i ona pewnie sie boi, zal mi jej bo jakos nie wyobrazam sobie jego siedzacego w domu i jej pomagajacego, boje sie ze bedzie mogła tylko liczyc na pomoc moja i mojego meza i swoich rodziców.
ehhhh...

Sun nie.... nie myślę że powinna rosnąć... powinna utrzymywać się w fazie wyższych temperatur i tyle..

Karla nie odpowiedzialna dziewczyna...

mały wstał... bede później!

Celyna witaj na forum! Czemu nie chcesz brać CLO? Wielu dziewczynom udaje się po nim zaciążyć!
yes2.gif

Kurcze sama nie wiem :/ Chyba za dużo się już naczytałam w necie wszystkiego i mam teraz mętlik w głowie co mam robić a co nie... Dzisiaj powinnam wziąć pierwsza tabletkę i tak się waham cały czas :/
Poza tym trochę martwią mnie te skutki uboczne, a szczególnie zaburzenia wzroku bo jestem kosmetyczką :P

Czesc Kochane :-)
Witam nowe staraczki :)
Marzenko trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, oby sie udalo;-)
Celyno noo cos za cos, chcesz dzieciaczka, musisz sie stosowac do zalecen lekarza i jak zapisal CLO to go bierz...
Moniś co u Ciebie?? Jak samopoczucie?
Fifeczko a u Cb co slychac? Jak Konradek??;-)
Karla dziwie sie ze gin, nie zlecil badan prenatalnych tej Twojej kolezance.. Z tego co piszesz, to nic dobrego chyba z tego nie wyniknie(oby bylo dobrze) ale koles ma wszystko gdzies, wiec cos by go musialo porzadnie walnac zeby sie zmienil:no:

reklama
Karla dziwie sie ze gin, nie zlecil badan prenatalnych tej Twojej kolezance.. Z tego co piszesz, to nic dobrego chyba z tego nie wyniknie(oby bylo dobrze) ale koles ma wszystko gdzies, wiec cos by go musialo porzadnie walnac zeby sie zmienil:no:
no ja też się właśnie dziwię ze nie zapisał jej tych badań, poprosu brak słów na tego lekarza a ja jej mówiłam juz od jej 4 miesiaca ciązy zeby się o to upomniała:/
wogóle to on dopiero teraz u mnie w ksiazce przed wczoraj przeczytała jak po koleji poród wygląda, mówiłam jej zeby poszli do szkoły rodzenia, a oni maja isc maja isc... no a za miesiac poród... ehhhh
sama juz nie wiem...

no ja wzielam dzisiaj folik w południe:)skoro mozna obojetnie kiedy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry