• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
witam :*

a ja przeziębiona :( głowa mnie wieczorami boli, zatoki spać nie dają katar ... buuu ... tylko gorąca herbata i kąpiel a potem łóżeczko mnie ratuje ... do tego wit c :(

Ostatnia edycja:
Pyscku no to kuruj się ! Teraz taka pogoda się zaczyna, że wszędzie w koło choróbska. Kuruj się szybciutko! Zdrówka:)
Karla to jeszcze nic pewnego, ja cały czas trzymam kciuki &&&&&&&!
Anulka tak chyba jedziemy na tym samym wózku. Ja wczoraj jeszcze zrobiłam TSH i jutro będą wyniki bo mam też lekarza medycyny pracy. Więc się okaże. U mnie za to M. ma niedoczynność tarczycy, tylko póki co uregulowaną. Mamy też podobny staż po ślubie. Ty 3 miesiące a my 2 :)
Poczku, Miq już samiutka końcóweczka i będziecie tuliły Wasze dzieciątka:)

Pogoda typowo jesienna dzisiaj. Chyba nie wyjdę z domu cały dzien:P

Dzień dobry bardzo!
Wiatam wszystkich i chciałam prosic o porode. Staramy sie z męzem o dzieck juz od kilku miesięcy jak do tej pory wyliczalam mniej wiecej tylko dni plodne mniejwiecej moj organizm daje znac na owulacje ale jak do tej pory bezowocnie. Dopiero teraz zaczelam sie interesowac bardziej bardziej zalezy mi na ciązy. Własnie zaczelam przygode z testami owulacyjnymi we wtorek byl tylko cien drugiej kreski wczoraj juz byla mocniejsza kreska i podejzewam bo wszystkie sygnaly otym swiadcza ze dzisiaj bedzie owulacja. Na czytalam sie ze powinno sie wspolzyc co drugi dzien bo codzienie jets gorsza jakosc plemników. i jezeli wczoraj sie "przytulalismy" to powturzyc to dzisiaj czy poczekac do jutra sama juz niewiem czy to tak naparwde ma znaczenie.

Pyscek kuruj się! teraz taki czas, że ludzie zaczną chorować, pogoda zmienna, ciepło-zimno, wirusy będą pewnie szaleć ehh trzeba chyba jakieś wzmacniające witaminki uruchomić :)

Martuska507 no to faktycznie bardzo u nas podobnie, aczkolwiek podejrzewam nieśmiało że jestem od Ciebie starsza :)
życzę dobrego wyniku TSH. U mnie wyszło przypadkiem, jestem zdrowa, czuję się świetnie, ale chciałam być odpowiedzialna i zaczynając starania zrobiłam badania i tu niespodzianka TSH 5,2 . Szybko poszłam do endokrynologa, biorę lek, zbijam i zobaczymy, może w październiku się postaramy, bo teraz jakoś się boję jeszcze :( wyniki mam zrobić jakoś po 1.10.
Ale tak mi szkoda tego cyklu, że ehhhh!!!

Izabela witaj! Nie słyszałam o tej jakości plemników, więc nie podpowiem. Chyba im więcej przytulanek podczas owulacji tym lepiej :D
A robiłaś podstawowe badania z krwi? Tarczyca, prolaktyna?

jeszcze nierobilam zadnych badan dalam nam czas do konica roku jednak co miesieczne rozczarowania mocno namnie wplywaja, wiem moze za bardzo chce tyle lat chcialm dzidziusia a dopiero teraz mozemy sie starci i juz sie niecierpliwie. Dlatego zaczelam szukac informacji jak bezinwazyjnie pomuc naturze

reklama
a wiecie co ja ostatnio w gazecie przeczytałam??:) bo ja i maz jesteśmy obciazeni blizniakami wiec czasem czytam rózne rzeczy w gazetach typu m jak mama itp na temat ciazy mnogiej i słuchajcie to:
Matkami blizniat czesciej zostaja kobiety wysokie(czyli ja), te z nadwaga( czyli ja) oraz te które odbyły stosunek zapładniajacey późno w cyklu owulacyjnym( chyba my) ciazy mnogiej sprzyja także duża liczba odbywanych stosunków(my-haha w trakcie podejrzewanej owu dzien w dzien). wazny jest także miesiac urodzenia matki ze statystyk wynika ze czesciej blizniaki maja pania urodzone miedzy styczniem a majem( haha znów ja bo w lutym) hahhaha.. jak przeczytałam na meza spojrzał na mnie tak przestraszony ze prawie spadłam z krzesła. jego mina była bezcenna:)
bo wiecie ja jestem przerazona na myśl o blizniakach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry