reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
Pyscek no widzisz jaki suprajz z tą kreseczką, oby jutro była jeszcze mocniejsza, racja, racja, molestować ile się da :) dobre to było z tym psp :-) chyba muszę sobie zakupić bo nigdy nie mogę wyleżeć spokojnie a tak to miałabym zajęcie :)

Limonka witaj, jak chodziłam do Gina państwowo to on był przekonania, że badań przed ciążą nie trzeba robić, zrobimy dopiero jak zajdę. Potem zmieniłam Gina na prywatnego bo chcę by to właśnie ten konkretny lekarz prowadził moją ciążę i on dał mi skierowanie na badanka.

Zrobiłam badania na Hiv, tarczycę, toxoplazmozę, różyczkę, bilirubinę, ASPAT i ALAT.

tylko ciekawi mnie jedna rzecz, jak długo te badania są ważne? bo przecież nie wiem kiedy uda mi się zajść i czy czasami nie będę musiała ich powtarzać.

Sat przykro mi z powodu tego domu, ale widocznie czeka na Was jakiś inny, może lepszy :tak:

No dobra laseczki. Niedługo porzucam komputer i w drogę :))) jeszcze tylko małe spotkanie, ale mam nadzieję, że szybko skończą ;P

Karola
przestań rysować nietoperze ;) (chociaż może lepszy nietoperz niż moja płaska kreska) ;)

Kat
nie obżerać się milkowymi gwiazdkami, bo my zazdrościmy :)

Pyscek to się tuli teraz, więc nawet nie mam co do niej pisać ;P

Bawcie się dobrze, tulcie i całujecie ze swoimi misiami :) i mam nadzieję, że jak tu zajrzę w niedzielę lub poniedziałek, to same pozytywne posty będą :)

i wszystkim, wszystkim przesyłam pozytywne fluidki na weekend ~~~~~~ :)

Vin, ja tobie tez fluidkuje, ale nie mam tyldy na klawiaturze (powaga), zatem masz takie o: ^^^^^^^^^^ <- to w klimacie moich i Karolinowych wykresow ;)

Karolina ma nietoperze, ja mam EKG, u Vin z kolei plaska kreska na monitorze. Fajnie mamy :D

karola1986-21 a ile płaciłas jesli moge spytac za Hiv, bilirubinę, ASPAT i ALAT.

bo ja robiłam ogólne badania moczu, grupa krwi, toxy igg, toxy igm, rub igg, tsh anty hcv... to ś abadania które mi zleciła powiem tak nie wiem czy słusznie czy nie, laborantka mo powiedział że to robią juz babeczki jak sa w ciąży. Tez sie obawiam ze bede musiała je ponownie robić bo jaka mam pewość ze do 3 miesiecy bede w ciąz, ale zrobiła i koniec, a co wy o tym sądzicie,

Limonka bardzo dobrze ze robisz badania szcvzególnie tarczycę. Nie mam pojęcia dlaczego lekarze rutynowo nie wysyłają starających się kobiet na to badanie. Ja dostałam skierowanie od rodzinnej co ciekawe nie od gina i co? Okazalo sie podwyzszone TSH i zakaz starań na jakiś czas. Tak to bym mogła się nieświadomie starać i starać miesiącami i nie zachodzić, albo zajść i nie daj Boże poronić :( Wiec jednak warto się badać przed.

PS jak pokazałam badanie ginowi to mu się troche głupio zrobiło i potwierdził że faktycznie poczekajmy aż TSH spadnie.
i spada :) już jest w normie laboratoryjnej ale jeszcze trzeba zbijać do starań :)

W ogóle to może nie powinnam ale się przytulałam wczoraj :) nie mogłam się powstrzymac...poza tym biorę leki TSH spada ładnie więć puszczam wszystko własnemu biegowi, niech się dzieje co chce.

Ostatnia edycja:
Limonka czyli te badania ważne są 3 miesiące, tak?
mnie osobiście też się wydawało, że badania to dopiero jak zajdę ale koleżanka (aktualnie w ciąży z drugim dzieckiem więc zdecydowanie bardziej doświadczona niż ja) powiedziała, że badania powinno się robić przed ciążą bo np. jak wyjdzie, że kobieta jest na coś chora to wtedy łatwiej się ją leczy jak jeszcze nie jest w ciąży bo później to wielu leków nie można brać a ta choroba może np zagrażać dziecku no i klops.

Vin, Sat nie wiem o co kaman z tym temperaturowym nietoperkiem ale śmieszny jest :-D dziewczyny, oryginalne jesteśmy to i wykresiki mamy oryginalne :)

Anulka jak spada to już chyba wszystko wychodzi na prostą, zatem jedne przytulanki chyba nie nabroją ;-) tak się teraz waham, niby wyniki mieszczą się w normie ale może moje tsh też jest za wysokie i dlatego nie mogę "zaskoczyć" :confused:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry