reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

o jak sobie poszłam to przylazły
jestem ponownie
a dziś moja Amelka bardzo smutna, chyba tęskniła za tatusiem bo siE w ogóle nie ruszała, ale najadłam się czekolady to harcuje aż miło, esz to łakomczuch jeden :-D

a Wy dziewczyny to nie jesteście do końca normalne :-D

reklama
o jak sobie poszłam to przylazły
jestem ponownie
a dziś moja Amelka bardzo smutna, chyba tęskniła za tatusiem bo siE w ogóle nie ruszała, ale najadłam się czekolady to harcuje aż miło, esz to łakomczuch jeden :-D

a Wy dziewczyny to nie jesteście do końca normalne :-D

Ja jestem. Madzia nas nie kocha, mnie nikt nie kocha buuuu, nawet mój facet co udaje kobietę z okresem!

Donia i właśnie przez tą naszą nienormalność ten wątek jest taki magiczny!

Co do dzidziusia to mojemu nie podoba się studiowanie mamusi bo tak wali mnie na wykładach ze to aż boli!! A w domu już spokojniej! Rusza się, ale jak chodzę to się uspokaja bujaniem :-D

Beta 85,6 :) chyba jestem trochę w ciąży :D
NIE TROCHE TYLKO NA PEWNO MOJA betka w 12 dniu fl wynosila 55,8 ;-) WIEC CIESZ SIE KOBIETO GRATULUJĘ !!

GRATULUJE...Doskonale Cie rozumie tez byłam pozytywnie zaskoczona ze sie udało...Nam sie udało w drugim cyklu po tab anty.Mam na pamiatke moje dwa testy...Dzis moj synus szaleje....Mam tez swierzutkie zdjecie jak by ktos chciał zobaczyc
ja chce zobaczyc;-)
Witam się znów po przerwie... Dziewczyny... :/

Mówiłam Wam kiedyś, że mam zarąbistą teściowa... Do dziś tak myślałam...
Przyjechał szwagier z żoną swoją... z tą moją pop*ier doloną szwagierką :/ No i teściowa też jej nigdy nie lubiła, przyjechali, a teściowa zaczęła się nią tak zachwycać... jak ładnie ubrana, jak schudła, ma taką figurkę świetną... No i w ogóle jest kochaną, dobrą dziewczyną. Zapomniała już jak nam wszystkim zaszła za skórę, jak obraziła mnie i mojego męża... No i co, ona taka chuda, a ja słoń... :/ Z ogromnym brzuchem... Ale to ja jej podaję szklankę wody, gdy jest chora... To ja jej doradzam kiedy nie wie co dalej robić. A tamci co, przyjadą raz na miesiąc i ukochani są... Ze szwagierką poszłam do kuchni nałożyć ryż z sosem, chciała mało, to wzięłam dla niej i dla siebie mały talerzyk, mówi do mnie, żeby jeden woreczek rozłożyć na dwa talerzyki dla nas, no to tak zrobiła... Idziemy z talerzem do pokoju, a teściowa mówi do mnie "Tak mało jej nałożyłaś?" A ona mówi, że sama sobie tyle nałożyła (a i tak miała więcej ode mnie, bo nie rozłożyła na równe połowy) a teściowa jej powiedziała, że tylko tyle zje i ma sobie dołożyć... A ja w ciąży, nie musiałabym... :/ No kurde, trochę się dziwnie poczułam, bo ja jestem w ciąży, potrzebuję witamin, ale o mnie to się nikt nie troszczy...
Ku r wa :/ Nawet nie wiecie jak się wkurzyłam... Ona miała zgrabny brzuch w ciąży, przytyła niby tylko 6kg... choć nie wiem jak to możliwe, skoro jak mały gdy się urodził miał prawie 4kg. Ja mam dość duży brzuch, choć to połowa 21 tygodnia... :/ Eh mam teściowej zwrócić uwagę? Jestem w ciąży, mam prawo się wkurzyć o byle co...
ojoj lovka kochana <głaszcze>:*
kto sie zna niech mnie uspokoi, ze mam szanse na dzidzie...:-)Zobacz załącznik 397107
i to duza tempka śliczna puki nie spadnie ci ponizej 2 kreski to super ;-)
No ja się chwalę bardzo udana wizytą u gina.Wszystko sprawdził i organizm jest gotowy do ciązy,wiec można sie starac pełna parą:)
Gin na usg stwierdził,że po torbieli nie ma sladu i dodatkowo endometrium mam bardzo ładne jak na cykl tabletkowy,wiec szybciutko wróce do swojego cyklu:) Dzisiaj biorę ostatnią tabletkę anty i od jutra czekam na @,żeby zacząc nowy cykl:)
Zrobiłam cytologie i wyszłą prawidłowo no i toksoplazmoze ale wynika ze nie przechodziłam wiec muszę uwazac.Wyniki wyglądają dobrze i nie ma zastrzeżen.

Dla nieznających mnie wczesniej i nie wtajemniczonych informuje,że wystarałam swoją fasolkę wczesniej w 2 cyklu w maju i ciąża trwała 11tyg i poroniłam z niewiadomych przyczyn.
A wczesniej byłam 2 lata temu tez w ciązy ale nie było zarodka tylko samo jajo płodowe i wywyoływali mi poronienie i czyscili.

Wiec moja przygoda juz trochę trwa ale teraz przyszła kolej na 3 podejscie i start w walce o kolejną ciąże...jestem przeleczona pod kontrolą gina i zaczynam znowu z wami zabawę w starania.
Tym razem dosyć biernie,bo pozostawiam wszystko naturze i nic nie mierzę...czyli spontan....jak nic nie wyjdzie przez kilka miesięcy to wtedy zacznę się martwic.

A tymczasem kochane trzymajcie się dzielnie.
Witam nowe staraczki.
Gratuluje nowo wystaranym,
Buziam zaciążone:):)
no no kochanie super wiesci ;-) to specjalne ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~na nowy cykl by byl udany :-)trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a czy któraś zakupiła lub zamierza taką specjalną poduszke ,coś takiego:
Pluszek
bo ja mam na taką chęc bo mi już teraz źle spać

ja mam i jestem z niej zadowolona nie tylko pod brzuszek ale jak leze w wyrku i niechce mi sie szukac 2 poduszki a ogladam tv to se pod glowe wkladam tez ;-) polecam ja kupilam na allegro za 80 zl

ael ale pamietasz ze ja cie KOCHAM ;-)

doniu <głaszcze> przytul sie do moich f ( - ) ( - )

a ja po pracy jechalam przez korki 1,5h do domku potem odwiedzilam lekarza dostałam leki i l4 do soboty wlacznie jeszcze w pracy nie wiedza bo dzis tam bylam a po lekarzu sily nie mialam by sie z nimi klucic... a potem w kolejce do kasy w aptece potem do kuchcika(bar mleczny) bo ja glodna byla bo to juz po 18 bylo i zjadla kopytka i schabowego i soczek wypila ;-) a potem do domku w domku dostała prezent od tesciowej 2 pary kolczyków ;-) na urodzinki ;-) potem kumpela zadzwonila a potem z mama gadalam a potem was zaczełam nadrabiac boze iile wypisaly ;-) mam nadzieje ze nikogo nie ominelam...

a i zapomnialam siedze w przychodni czekam az babka wyjdzie od lekarza i co czekajac na swoja kolej dzidzia mnie raz kopla no to ja raczka smyrlam w to miejse i co 2 raz kola i to juz troszke mocniej niz to zwykle smyranie ;-) a jak lerzałam i czytalam was jeszcze raz poczułam ;-) ale sie ciesze ;-)

Ostatnia edycja:
Fifka ja dziś mam problem ze sie nie rusza, obraziła się czy co?

Kochanie pogoda działa na Ciebie a tym samym na małą. Poza tym, zdarza się kilka takich razów podczas ciąży gdzie dziecko w ciągu dnia faktycznie mało się rusza. Po prostu potrzebuje większego odpoczynku i sobie śpi więcej.
Nie ma co się martwić. Po czekoladzie się ocknęła więc po prostu spała cały dzień. Jutro albo pojutrze wróci wszystko do normy.

Atanku do tego, że Ty mnie kochasz to nie mam najmniejszej wątpliwości :-)

reklama
Doniu mój też miał któryś taki cichy dzień i się bardzo martwiłam... moze tak jak dorośli potrzebuje odpoczynku?

Dobra ja spadam z mężem coś pooglądać.

Do góry