reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po raz pierwszy :)

reklama
atanku: a to rozumie skąd ta miłośc do żabci :-D

No my z moim razem zawsze wszystko kupujemy, i niestety mój to się często wtrąca we wszystko, z jednej strony się cieszę że uczestniczy tak żywo we wszystkom ale czasmai to mam go dość i wolalabym sama decydować :-D. Łóżeczko i wszystko do niego juz mi tato obiecał i kazał wybrać jakie chcę, bo przeciez jego pierwszy wnuk/ wnuczka będzie i juz oszalał na tym pukncie, a wózek liczę ze teściowie będą sponsorami :-) no a reszte to jakoś będzie, po nowym roku szał zakupowy

Ja zakładam na chwilę obecną że sami wszystko kupić musimy, bo teściów owszem stać, ale nie wiem jak będzie z moimi rodzicami na chwilę obecną tato szuka pracy więc nie oczekuję nic od nich tyle lat nam pomagali więc wystarczy. A teściowa kiedyś dowaliła tekstem że jeśli moi kupią to to oni tamto. Ale usłyszała że ja dziękuję bo ja nie będę oczekiwać nic szczególnie jeśli u nich się sytuacja nie poprawi. I że sobie jakoś sami poradzimy z tymi zakupami. Głupio jej się zrobiło za to jej JEŚLI. Bo sorki ale ja uważam że to nie powinno być łączone czy jedna strona coś kupi a druga dopiero wtedy. Bo jak dla mnie to albo chcą kupić teście coś albo nie. No ale wywód ;)

kochane w czym macie samochody ubezpieczone tzn oc bo szukam taniej bo co roku daja mi o 80 zl drozej... i mam teraz 420zl do zaplaty a niemam skad;-( zapomnialam ze to w tym miesiacu kurcze... i szukam tanszego ale znalesc nie moge..

Atanku, nawet mnie nie denerwuj :p ja płacę ponad tysiaka. Ale, ja mam teraz w HDI, przy czym wcześniej miałam w PZU. Tylko ja mam doradcę co mi wylicza najtaniej.
No ja zaraz idę się zbierać bo na 14 mam znowu EKG i wizytę u lekarza... wczoraj w nocy znowu miałam napad.... :zawstydzona/y:

współczuję Ci bardzo. Najlepiej wtedy się nie kłaść, bo robi się właśnie duszno

Matę dostałam i mam :) nad bujakiem się zastanawiam, ale to może potem :) I w ogóle wczoraj mąż mi powiedział, że od teściowej dostaniemy kasę na dziecko, bo ona nie wie, czego nam brakuje. Zaskoczył mnie, nie powiem, ale generalnie nie wiem na co ta kasa pójdzie, bo ja nie wiem, czego nam brakuje :p

Pochwalę się, mój osobisty mąż dostał podwyżkę wczoraj :) Wizja domu bez kredytu coraz łatwiejsza i bardziej możliwa.

I mam pytanie do Ael, lub innej Mamusi :)
Mam ogromny śluzotok, jak rozpoznać czop śluzowy w takim wypadku, bo boję się, że przegapię

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was ma może nr do Dziurki - muszę się z nią bardzo pilnie skontaktować, a widzę, że jej nie ma na forum akurat i mam wrażenie, że rzadziej wpada.

Sil sprawdź pocztę! :tak:

Co do ślubu ja mam tak samo od jakiegoś tygodnia... jak chodzę w koszuli bez bielizny to normalnie mam aż uda mokre... :zawstydzona/y:

Asiol ja mam zaraz ci wyślę.!

ja na mojego tate nie licze z wiadomych wzgledow a na mojego J rodzicow tym bardziej jedyne osoby na ktore licze w senie wsparcia nie finansowego ale rodzinnego to moje siostry :tak: a zakupy zostawiam nam samym nie licze na innych

neciuszka: i tu się zgadzam, bo jeśli chcą i ich stać to niech kupuja a ja nie maja kasy to przeciez sie nie wymaga.
U mnie moi rodzice nie maja za duzo kasy więc tak na codzein nam finansowo nie pomagają, i ja wcale nie chce zeby mi kase dawali bo w sumie oboje pracujemy i dajemy sobie radę. Męza rodzice maja kasę więc często coś od nich mąż dostaje, ja nawet swoim nie mowie bo nie chce zeby było im przykro. Na szczęście moi teściowie nie są tacy i nie patrza czy moim coś nam dają. I często u moich jesteśmy na obiedzie no i zawsze moge na nich liczyć jeśli chodzi o wsparcie duchowe ,rozmowę.

reklama
Fifka, już odpisałam :) śliczności... nawet w takim stanie, ale z Mistrzynią się nie będę kłócić :)

Asiol, no wyprzedzono mnie :)

Też nie wymagam od nikogo niczego. Od mojej mamy dostaliśmy ciuszków troszkę i super. Owszem, miło, jakby teściowie coś dorzucili, ale jak nie, to płakać nie będę... Wybór każdego, a ja w kieszeni siedzieć nikomu nie będę

Do góry