• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Celta, będzie betka ciążowa &&&&& Też czekam z niecierpliwością. Możesz sprawdzić przez internet? Może będzie wcześniej, bete szybko oznaczają, tylko zatwierdzenie i podpis tyle trwa.

reklama
Witam
Tydzień temu miałam operację,byłam w ciąży pozamacicznej(jajowodowej).Bardzo to przeżywam,ale widzę,że nie jestem sama:-(.Lekarz powiedział mi ,że muszę zrobić HSG(badanie na drożność jajowodów).Miałam to szczęście,że mi nie usunęli nic poza ciążą.Szybko interweniowałam,bo na początku 8 tyg.zaczęłam plamić.Poszłam najpierw prywatnie,to pani DR.powiedziała,że ciąży nie widzi i ,że to zatrzymanie miesiączki,przepisała mi luteinę50 na wywołanie okresu,a wiadomo,że jak jest ciąża to luteina ją podtrzymuje.Ja jej na to,że 4 testy miałam pozytywne,na co usłyszałam,że ,,Testy są dobre dla tych co je produkują",zresztą w 5 tyg miałam ciążę potwierdzoną przez innego lekarza(badaniem przez pochwę,bez usg),dostałam nawet zwolnienie z pracy na ciążę-byłam cała szczęśliwa.Po tej wizycie zapisałam się jeszcze w tym samym dniu do innego lekarza ,który natychmiast dał mi skierowanie do szpitala i tam okazało się ,że to ciąża ektopowa.Doktor powiedział,że najlepiej w następną ciążę zajść za 6 miesięcy,najbezpieczniej.Dodam ,że jeszcze w tym dniu co byłam u tej doktor co stwierdziła,że to zatrzymanie okresu zrobiłam test-oczywiście był pozytywny.A na tą panią DR to zgłoszę skargę .Pozdrawiam was dziewczynki,nie możemy się załamywać,trzeba dalej żyć,przecież nic nie trwa wiecznie nawet pech.Dzięki forum trochę mi lepiej i dzięki temu,że się wypisałam.

Dzięki Dziewczyny za wsparcie i ciepłe przyjęcie ;-)
Moja ciąża też dotrwała do 8 tygodnia i jak tak widzę to jakiś dziwnie "magiczny" tydzień, strasznie dużo poronień.
Dzisiaj 2 dzień cyklu, bez środków przeciwbólowych w nocy się nie obyło, teraz lepiej.
Jak sobie przypomnę jak byłam w szpitalu i bolało wszystko, mówiłam do męża że nad następnym dzieckiem to się chyba długo zastanowimy (taki miałam humor i samopoczucie i obolała cała) a na dzień dzisiejszy to nie mogę się już doczekać kiedy będzie znowu zielone światło :-)

celta będzie dobrze :-) czekamy na popołudniowe dobre wieści

Ostatnia edycja:
Celta i ja trzymam kciuki!! Będzie dobrze! A nawet jeśli to jednak nie ciąża to nie poddajemy się, pamiętaj :)

Maqa witaj :) Bardzo mi przykro, że i Ciebie to spotkało :(

Ja dziś cały dzień na szkoleniu i umieram z nudów. Muszę ze sobą bardzo walczyć, żeby nie zasnąć ;)

nawet jeśli to jednak nie ciąża to nie poddajemy się, pamiętaj :)

Otóż to :tak:
Jednak już chciałabym cokolwiek wiedzieć, żeby tak się nie szarpać z myślami, bo bardzo kiepsko to znoszę, pewnie jak każdy kiedy przyjdzie mu tkwić w takiej niepewności.

malogoniu, właśnie nie mam możliwości sprawdzenia wyniku w necie. Muszę pójść po karteczkę.

Chyba zerwę się z roboty. Mam do szpitala z 4,5km, takie piękne słońce, prawie jesienne. Przejdę się.
I jak dotrę to wszystko już będzie jasne.
DZIĘKUJĘ WAM ZA TAKIE PIĘKNE I KONKRETNE WSPARCIE :-)

maqa, a Tobie trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej dostała zielone światło :tak:
I fajnie, że tyle w Tobie optymizmu.

Hej Mika!

Też miałam ciążę pozamaciczną, ale dowiedziałam się o niej bardzo późno, gdy beta wynosiła już 25 tyś. Moje objawy czyli ból i plamienia zwalałam na torbiel, którą usunęli mi wraz z cp i jajowodem. Chciałabym Ci napisać że będzie dobrze ale nie mogę bo każda z nas jest inna, jednym jak widać po suwaczkach udało się , ale mi póki co nie, ale u mnie to raczej pech bo straciłam jajowod z lepszego jajnika. Walcz dalej bo jest o co ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry