• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Dorcia trzymam kciuki ;-)

U mnie panna to siostra i ojciec ;-)
mój mały to wodnik, jak teść - powinien być spokojny jak teść.. ale ma temperament i charakterek po rodzicach ;D:D:D

reklama
Dzięki. Jeszcze za tydzień wybieram się do endokrynologa (wyczekana wizyta na nfz od pół roku). Po niedzieli porobie sobie wyniki żeby mieć aktualne na wizytę. Zastanawiałam się czy robić prywatnie czy czekać na skierowanie ale doszlam do wniosku ze lepiej zrobić.Bo w razie czego znów na wizytę musiałabym długo czekać. a tak będę miała gotowe wyniki.
Ja mam męża wodnika i całkiem spokojny jest.

Ostatnia edycja:
Dorcia widzę że prowadzisz obserwację cykli, ja dopiero wczoraj poznałam metodę npr.. powiedz mi sprawdza się to w ogóle? ja jestem troche zielona w temacie, bo nigdy nie umiałam wyliczyć kiedy mam dni płodne, dopiero teraz zaczynam coś kumać.. nie wiem ile trwa w sumie moj cykl bo ja bylam na tabletkach anty dlugo, dopiero przed pierwsza ciaza zrezygnowalam z nich i potem przed druga tez zrezygnowalam i z reszta nawet tej czerwcowej mc ostatniej nie pamietam daty.. ja zaczelam na portalu 28dni prowadzic cykl.. zobaczymy jak mi to wyjdie

Mnie tutaj na forum dziewczyny namowily i tak zaczęłam mierzyć. Od pierwszego cyklu zauważyłam ze pięknie widać kiedy jest owu. Nawet jak mierzylam temperaturę bezpośrednio po poronieniu też było widać jak organizm wraca do normy. Takie mierzenie wciąga i wydaje mi sie że teraz nie umialabym przestać.

A ja jestem skorpion a moj byk :) jestesmy rozni jak ogien i woda ale 10lat juz ze soba wytrzymujemy :)

bakaliam ja to juz wogole zielona jestem w tym wszystkim ale jak dostane zielone swiatlo to mam taka nadzieje ze dziewczyny bardziej doswiadczone cosik mi pomoga bo pewnie pytan mnostwo bedzie z mojej strony :)

Dorcia jesli tylko masz kase to rob badania odrazu bedzesz wiedziec na czym stoisz :) trzymam kciuki :)

Ostatnia edycja:
Dobra to może któras mi powie, ja dopiero od dziś mierze temp. dzień cyklu pierwszy to dzień kiedy nastąpiło poronienie (tak mi na forum jedna dziewczyna mówiła) a wiec mam oznaczone że pierwszy dzień to 8.09 , temp. mierze dopiero od dziś czyli od 7dnia cyklu.. czekam aż się skonczy krwawienie - pytanie czy jak sie skonczy to krawienie i za jakis czas zacznie sie miesiaczka normalna to oznacza rozpoczecie nowego cyklu ?? jesli tak to wedlug skokow temp i sluzu obecnosci jego lub nie mozna dochodzic do tego ze ma sie dni plodne?? dodam ze ustawilam dlugosc cyklu 28dni tak domyslnie nie wiem ile bedzie trwac..

Ostatnia edycja:
Dobra to może któras mi powie, ja dopiero od dziś mierze temp. dzień cyklu pierwszy to dzień kiedy nastąpiło poronienie (tak mi na forum jedna dziewczyna mówiła) a wiec mam oznaczone że pierwszy dzień to 8.09 , temp. mierze dopiero od dziś czyli od 7dnia cyklu.. czekam aż się skonczy krwawienie - pytanie czy jak sie skonczy to krawienie i za jakis czas zacznie sie miesiaczka normalna to oznacza rozpoczecie nowego cyklu ?? jesli tak to wedlug skokow temp i sluzu obecnosci jego lub nie mozna dochodzic do tego ze ma sie dni plodne?? dodam ze ustawilam dlugosc cyklu 28dni tak domyslnie nie wiem ile bedzie trwac..

Baakalia, dobrze rozpoczęlas. Teraz mierzysz temperaturę - rano, o stałej porze po min. 4 godz snu, tym samym termometrem najlepiej z dwoma miejscami po przecinku, plamienia zaznaczasz, ale dopiero krwawienie oznacza nowa @ i nowy cykl. Nauczysz sie bardzo szybko. Zobaczysz.

o to widzę, ze właśnie sie cykl urodzin zaczyna, bo dużo panien! A ja zaraz po Was, bo ja waga jestem.

Patrizia, uuuuu z tymi filmami w 3d to szału nie ma! U nas tez miało być bardzo kolorowo, ale mało jest filmów w 3d. Trzeba on- line coś oglądać, w wypożyczalni na palcach 1 ręki można filmy w 3d policzyć. Ale trzymam za Coebie kciuki, żebyś coś fajnego znalazła.

Izka - piekny dzidzius! Gratuluje!

Madziarrek! Po cichutku gratuluje, ale mocno trzymam kciuki, żeby to było właśnie to, a nie żaden błąd testu. &&&&& U mnie jutro jest 7 dpo, ale nie testuje. Poczekam chyba do 12 dpo. Ale ale.... Cały dzisiejszy dzień sie zastanawiam, co ze mną jest, bo.... Wczoraj i dzisiaj było mi lekko mdlo, dzisiaj lekki zawrót głowy, ciagle glodna jestem, bol brzucha jest taki właśnie.. ( juz wiem, jak to jest przecież). Na wszelki wypadek nie wypije u mamy nawet kieliszka wina, a zwykle lubimy przy winku posiedzieć, jak sie widzimy raz na pól roku. No sama sie zastanawiam, czy sobie tego wszystkiego nie wkrecilam. Jesli tak, to powiem Wam, ze juz do reszty zwariowalam i musze iść do psychiatry.:))

ale duuuuzo napisalyscie, wiem, ze jeszcze sie miałam odnieść do czegoś, ale... Juz nie pamietam. Sciskam Was jednak serdecznie. Milych snów.

reklama
misiaki ja tez jak agaawa waga;-), syn waga, a m koziorozec, niby nie pasujace znaki ale z chinskiego to ja tygrys on kon i b. pasuja hihi

bakalia ja stosowalam ovufriend- polecam, mierzenie tempki tez polecam, stosowalam teraz:-) a jeszcze co do pierwszego okresu, pamietaj, ze pierwszy cykl bedzie, jezeli od konca krwawienia mina przynajmniej 3 tyg. bez krwawien- tak mi powiedziano( inaczej to sa jeszcze zaklucenia po) czyli jak odliczasz cykle do straran to pelne;-)

izka no naprawde przepiekny chlopczyk- do schrupania:rofl2:

Moj m to tez prze gadzeciaz , telewizory przerabialam, ostatnio pol roku temu, ostatnia zabawka to aparat fotograficzny hihi, zdjecia teraz nagminnie robi;-)

my dzisiaj tez sie bedziemy lenic, w niedziele, to lubimy przy tv w lozeczku zjesc sniadanko i leniwie spedzic poranek, pewnie tez pozniej pojdziemy na spacer - ma byc ladny dzien:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry