• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Starania po straconej ciąży

• Starter tematu Starter tematu kalina
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
ewelka u mnie dzisiaj 17dc i się zobaczy raczej nie testuję bo zawsze czuję kiedy przyjdzie @
ale zazdroszczę ci tego szału zakupowego
chyba i ja w sobotę wyruszę na podbój miasta:)
Kruszka Mocno zaciśnięte

reklama
Witajcie moje Kochane wirtualne koleżanki! Już się mogę przyznać dlaczego tak mało pisałam, wczoraj wieczorem wróciłam ze szpitala, w środę dostałam bóli jak na miesiączkę i koleżanka mnie wystraszyła że ona tak poród zaczęła ale to NIE JEST JESZCZE CZAS!!! No więc Mężuś mnie zawiózł do szpitala, miałam KTG i na szczęście to nie były skurcze porodowe, ale dostałam sterydy na wykształcenie się płucek Piotrusiowi. Baliśmy się okrutnie.
Ewelka co do świąt, to ja z pierwszych świąt zawsze jestem zwolniona, bo Mąż ma tu siostrę z mężem i jej 3 dzieci a ona uwielbia gotować to my tylko sałatkę jarzynową, sernik i sushi robimy, a raczej ja będę próbowała się dopchać do garów, bo Mąż mi już nic nie pozwala, a sushi to zawsze jest walka kto robi, bo oboje uwielbiamy robić i zjadać. A drugie święta ja już będę mało mobilna więc nie widzę siebie w kuchni, pewnie symbolicznie w tym roku, zwłaszcza po tym szpitalnym wybryku :/ Pierwsze święta bez rodzinki, będzie smutno :( Ewelka, Ty sobie dogadzaj kobietko, dobre zakupy nie są złe :)
Danutaski to koniecznie idź do endo, wydaje mi się że powinien Ci dać hormony, bo widzisz na moim przykładzie jak to jest ważne i przy zachodzeniu w ciążę i w trakcie, zwłaszcza pierwsze 3 miesiące, bo później już i dzidzia trochę hormonu powoli zaczyna produkować, tak mi przynajmniej lekarz tu tłumaczył.
Danutaski, Karwiczki i jak tam @? Jeszcze się nie pojawiły? Oby tak już zostało. Ewelka Ty też niedługo powinnaś testować, prawda?
Buziaki, moje Kochane

Oj biedna Ty biedna Galwaygirl - pewnie strachu się najadłaś ogrom....przytulam Cie z całego serca...nie denerwuj się kochana skoro lekarze robili badania i mówią że wszystko jest dobrze to pewnie tak jest...a sterydy nie zaszkodzą.... będzie pewność że Piotruś be krzyczał co sił...;););)
Kruszka, Dantuski dakcie znac co i jak???
Kochająca mamo ja nie znam się na temperaturze ale dziewczyny mierza temperaturę a Kruszka to nawet robi wykresiki to pewnie Ci pomoże, ja tez od czasu straty mojego Niunia nie umiem stwierdzić kiedy mam owulacje, nie mam zadnych symptomów a śluzu to już w ogóle nie umiem rozpoznać...:sorry2: A myślałaś może o testach owulacyjnych???
Ja dziś znowu byłam na zakupach, ale tych butów to chyba już nie kupię - nadzieja w dniu jutrzejszym z mężem to na pewno się uda...;););) pozdrawiam Was wszystkie i każdą z osobna buźka :-D

Kruszka to pochwal się jak to jest z tymi wykresami, temperaturą i owulacją....
Bo śluz ze 2 dni temu miałam taki galaretowaty a dziś już mam śliski przezroczysty....Hmm..

A testy owulacyjne sobie robię, mam takie paskowe z allegro ale nic na razie nie pokazują, ciągle jedna kreska....Czy one są w ogóle dobre?

Nie mam pojęcia jak to jest z testami z allegro - chociaż kiedys miałam zamiar takie kupić, ale jak zobaczyłam ilość negatywnych komentarzy na stronie sprzedającego to zrezygnowałam (własnie ze względu na to że nigdy nie wskazywały owulacji)...ja kupiłam sobie taki paskowe w aptece no i pokazały dwie krechy, natomiast mikroskop owulacyjny Donna za który wybuliłam 90 złotych w ogóle nie wskazywał na dni płodne, choć uważam ze zobaczenie czegokolwiek na tym teście graniczy z cudem...jak dla mnie zmarnowane pieniądze...

He, właśnie zrobiłam sobie dziś kolejny z rzędu test (po pracy) no i pokazał 2 kreski (dziś 14 dzień cyklu), czyli co on oznacza teraz? Że owulacja powinna wystąpić w ciągu 24 godzin, tak?

Jeśli dziś nie będzie przytulanka( popśtykałam się z mężem :wściekła/y:), to mam nadzieję że nic nie zaprzepaszczę jeśli nadrobimy jutro? Odpowiedzcie!

glawygirl dobrze że jednak byłaś w tym szpitalu
ewelka jednak na zakupach byłam wczoraj a dzisiaj u mnie śnieży i nie wystawię nosa za drzwi
kochająca mama testy pokazują przez 3 dni nawet że jest owu bo jest wysokie stężenie hormonu w moczu
więc do dzieła

jak mierzycie tempkę to przed owu lekko spada a potem się podnosi i jak się tak utrzymuje przez około 3 dni ( chyba 3 juz nie pamiętam ) to jest na pewno owu:):)
&&&&&

reklama
A słuchajcie, lekarz przepisał mi Duphaston od 17 dnia cyklu przez 8 dni, ale jeśli wczoraj test owu pokazał mi dwie kreski to np owulacja równie dobrze mogła wystąpić dopiero dziś, to ja tak mogę wziąć Duphaston od dzisiejszego dnia? Może lepiej przełożyć sobie 1 dzień i dopiero od jutra go zażyć, jeśli owulka wystąpiła np. dopiero dziś albo jutro. Nie za wcześnie ten D.?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry