danutaski
Fanka BB :)
Ani@k o ile nic nie mylę, badanie histopatologiczne to badanie płodu w celu znalezienia przyczyny obumarcia. Wyniki przychodzą po ok.2-3 tygodniach, zatem możesz zapytać się w szpitalu czy było robione. Z tego co wiem, teraz każda kobieta dostaje pytanie czy chce dokonać pogrzebu - ja straciłam ciążę w 8/9 tyg, nigdy nie słyszałam bicia serduszka, na pogrzeb się nie zdecydowałam. Podpisałam oświadczenie że zgadzam się na "grób zbiorowy". Decyzje straszne do podjęcia. Moja pierwsza ciąża, wiem jak to strasznie brzmi, nie chciałam zaczynać od chodzenia na cmentarz. Ja dowiedziałam się że jest coś nie tak w 6/7 tygodniu, czekaliśmy jak sprawa się rozwinie, miałam czas na zastanowienie (inna koleżanka która też poroniła mówiła mi że będą pytać czy chcę pochować płód) i podjęłam świadomą i przemyślaną decyzję której nie żałuję. Od czasu zabiegu minęło u mnie prawie 4 miesiące. Co do pochówku, wiem że może mieć znaczenie tydzień ciąży, wielkość płodu, może dlatego u Ciebie pochówek musiał być. Pierwszą @ dostałam 41 dni po zabiegu (przeciętnie występuje 2-6 tyg po, jeżeli dłużej niż 8tyg powinno się iść do gina wtedy raczej będzie wywołanie @). Na wizytę kontrolną kazano przyjść 2 tygodnie po zabiegu, w celu sprawdzenia czy coś nie zostało.
a co z kobietami co mają problem z hormonami
.