reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Natka dalej zle licze cholera bo co program to mi co innego. Okres mialam 19.02 a owulacje 9.03.

Hajmal &&

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom
To w sumie owulacja niewiele później niż w standardowym cyklu :) masz niecały tydzień różnicy w wieku ciąży między OM a terminem owulacji. Moim zdaniem lekarz będzie trzymał się liczenia wg OM bo w takich niewielkich różnicach (a u Ciebie wychodzi ok 4-5 dni) raczej nie sugerują się terminem według USG :)
Nie wiem czy zrozumiale tłumaczę ale generalnie według OM masz 4t4d (o ile nie pomyliłam się o dzień lub dwa bo liczę na szybko-najlepiej sprawdź mnie np tworząc suwaczek ciążowy i wpisując tam datę OM :)), a według terminu owulacji wychodzi tak plus minus 5t1d. Także jak widzisz różnica niewielka :)
Nie umiem dzisiaj się wygęgać i wydaje mi się że niezrozumiale piszę :p chyba przez to że kiepsko się dziś czuję.. No ale mam nadzieję że rozumiesz :)

@DorciaMamaOlka może się okaże że nie wrócisz do pracy bo się uda i pojawią się dwie kreski :) no, chyba że chcesz wrócić to inna sprawa :)

@hajmal dobrze zrobiłaś. I nawet jeśli przyjmują od razu do szpitala to w razie czego nie ma co się zastanawiać i ryzykować! Będzie dobrze, musi być :)
Nieee chceeee :D chce dwie kreski :) znów ta niteczka krwi w sluzie...brzuch czasem zaboli jak na @

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Natka wedlug OM 4t4d to sie zgadza a wedlug owulacji chyba 2t0d [emoji14]

Już rozumiem o co Ci chodzi :) ale tak się nie liczy :) żaden lekarz Ci tak nie policzy :) standardowo jak liczysz według OM to zakłada się że owulacja jest w 14-15dc. Jak owulacja się przesunie to do tego terminu tak wyliczonego dodajesz tyle dni o ile później była owu :)
To już tak jest, że jakby w momencie owulacji już jesteś w drugim tyg ciąży ;) tak się to liczy zawsze w Polsce :)

Nieee chceeee :D chce dwie kreski :) znów ta niteczka krwi w sluzie...brzuch czasem zaboli jak na @

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom
To trzymam kciuki :) i żebyś nie musiała wracać do pracy :D teraz organizm "zaprogramowany" na ciążę bo tak właśnie jest po stracie (tak mi mówił poprzedni gin) to jest duża szansa że się uda :)
Ja jeszcze na macierzyńskim jak byłam to tak chciałam właśnie żeby nie wracać ale się nie udało bo jeszcze nie dostałam pierwszej @ (karmiłam piersią) więc wróciłam do pracy na pół roku-zaszłam w ciążę w trzecim cyklu po porodzie jak ograniczyłam karmienie-to był pierwszy cykl starań i był to normalnie cud bo wcześniej o zupełnie pierwszą ciążę (niestety biochemiczną) walczyliśmy ponad rok :)

Natka dziekuje za wytlumaczenie:** bo juz glupialam!

Dorcia ja mysle ze sie udalo teraz i ze to implantacja hihi ale nie bede Cie nakrecac!Tez wlasnie slyszalam ze po poronieniu oragnizm dazy do ciazy:)u mnie sie udalo od razu.

A najlepsze ze apka mi porod an 26.11 pokazala a nie 02.12 hahaa

@DorciaMamaOlka ja nie pomogę, nigdy nie brałam donga. Zresztą dopiero od Ciebie o nim usłyszałam :)

@oleczkaa_1987 gratulacje ! Rośnijcie zdrowo :)

@Zaaaneta myślę, że jeśli ufasz swojemu ginekologowi to nie ma co się zastanawiać :) zresztą jak tak pomyślę to wydaje mi się że często ginekolodzy proponują na początek próbę regulacji cykli właśnie luteiną. Przypomniałam sobie nawet że mój pierwszy gin też mi to zaproponował :) u mnie co prawda nic nie dało ale np u mojej koleżanki ze studiów była poprawa. Więc może warto spróbować chociaż jeden-dwa cykle, nawet jeśli zablokuje to owulację. Bo skoro może to przynieść pozytywne efekty to może warto zaryzykować :) no i dodatkowo torbiele też często leczy się luteiną.

@Luxuorius to już 3 miesiące? Szok! A wydaje mi się że tak niedawno kamkaz nam tu pisała że urodziłaś :) masakra! Pozdrowienia dla Was :)
Właśnie ja potrzebuje czyjegoś popychu bo sama mam ciężko zdecydować co robić także spróbuję tej luteiny i narazie sobie daruję starania nic na siłę co ma być to będzie ☺

reklama
Natka dziekuje za wytlumaczenie:** bo juz glupialam!

Dorcia ja mysle ze sie udalo teraz i ze to implantacja hihi ale nie bede Cie nakrecac!Tez wlasnie slyszalam ze po poronieniu oragnizm dazy do ciazy:)u mnie sie udalo od razu.

A najlepsze ze apka mi porod an 26.11 pokazala a nie 02.12 hahaa

Bo apka liczy według om :) lekarz pewnie też tak obliczy bo przy takim niewielkim przesunięciu owulacji raczej tak robią ginekolodzy :)

@Zaaaneta myślę że to dobra decyzja, gin na pewno wie co robi :)

Do góry