reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
To jak będziesz miała chwilkę to ja poprosze przepis na łazanki, bo nigdy nie robiłam.... mniam mniam.... a do tego kapustka .... pychotka :-)

A prosze

Składniki:
  • 1 biala kapusta ( ja daje kwaszona bo uwielbiam)
  • ok. 30 dag cienkiej kielbasy ( moze byc boczek lub poprostu jakas wedzonka)
  • margaryna
  • cebula
  • makaron lazanki
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka i swoje ulubione przyprawy
Sposób przygotowania:
  • Kapuste szatkujesz ( kwaszona kroisz) i gotujesz do miekkosci ok 25 minut, gdy juz jest ugotowana przekladamy ja na durszlak, aby odciekl nadmiar wody Gotujesz lazanki ( ja kupuje gotowe), a w tym czasie rozpuszczasz margaryne i przesmazasz, cebulke kielbase i boczek pokrojone w gruba kostke, pozniej dodajesz kapuste i razem smazysz do momentu, az kapusta dobrze sie zagrzeje. Na koniec wszystko dokladnie mieszamy z ugotowanymi i odcedzonymi lazankami. Doprawiamy: tym co lubisz ja np daje vegete, sol, pieprzem zielony, odrobina papryki i majeranek.
Poniewaz u mnie w rodzinie mam troszke osob nie jedzacych mieska czesto zamiast kielbaski robie wersje z pieczarkami tez pyszne:)

Zycze smacznego.

Noukie bardzo dziękuję :-) nowych pomysłów na obiad nigdy za wiele :)
hihi

A prosze bardzo:-) Ja mam ciagle problem z tymi nowymi pomyslami:sorry:

no ale co ja na to poradzę :( mam nadzieję że lekarka coś wymyśli

A nic poprostu wydaje mi sie ze masz jeszcze bardziej utrudniona sytuacje niz ja bo u mnie @ przychodzi tak jak i u Ciebie ale wiem (mam taka nadzieje) ze za 14 dni owu bedzie, a Ty musisz biedna tyle czekac zeby lekarz cos madrego Ci poradzil:sorry:

Dziewczyny co kupuja testy na allegro jak sie ta pani Dr nazywala? Ja znowu zapomnialam:( Macie link?

Ostatnia edycja:
co drugi cykl, ale w środę idę do lekarza i niech coś poradzi, ostatnio stwierdził, że jeden jajnik mi nie pracuje i zlecił badania hormonów, badania wyszły ok więc zastanawiam się gdzie tkwi przyczyna, doda, że tak się wszystko rozregulowało od kiedy staramy się o dzidzię, wcześniej miałam cykle równiótko co 30 dni

mmm, a moze to z nerwow Ci tak te cykle szaleja? Bo przeciez owu, @ no wszystko sie moze poprzestawiac z nerwow, a jak sie tak caly czas nie udaje to sie bardziej nakrecasz i wiecej myslisz i moze to przez to? Bledne kolo :no:

a u mnie juz 22 dc a owu nadal nie było
ciekawe czy u mnie byłą:sorry:
A prosze

Składniki:
  • 1 biala kapusta ( ja daje kwaszona bo uwielbiam)
  • ok. 30 dag cienkiej kielbasy ( moze byc boczek lub poprostu jakas wedzonka)
  • margaryna
  • cebula
  • makaron lazanki
  • vegeta
  • sól
  • pieprz
  • czerwona papryka i swoje ulubione przyprawy
Sposób przygotowania:
  • Kapuste szatkujesz ( kwaszona kroisz) i gotujesz do miekkosci ok 25 minut, gdy juz jest ugotowana przekladamy ja na durszlak, aby odciekl nadmiar wody Gotujesz lazanki ( ja kupuje gotowe), a w tym czasie rozpuszczasz margaryne i przesmazasz, cebulke kielbase i boczek pokrojone w gruba kostke, pozniej dodajesz kapuste i razem smazysz do momentu, az kapusta dobrze sie zagrzeje. Na koniec wszystko dokladnie mieszamy z ugotowanymi i odcedzonymi lazankami. Doprawiamy: tym co lubisz ja np daje vegete, sol, pieprzem zielony, odrobina papryki i majeranek.
Poniewaz u mnie w rodzinie mam troszke osob nie jedzacych mieska czesto zamiast kielbaski robie wersje z pieczarkami tez pyszne:)

Zycze smacznego.
musi byc pyszne, jutro zrobie:)
A prosze bardzo:-) Ja mam ciagle problem z tymi nowymi pomyslami:sorry:
ja mma dwa bardzo szybkie i proste pomysly,moge napisac,jesli ktos ciekawy

Ale mam dzis powera!!! jeszcze poprasowalam posciel a zaraz sie biore za sprzatanie w ciuchach-sama sie nie poznaje:)

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry