reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Olkale,to moje marzenie:-D
tylko szkoda że zostanę jutro odarta ze złudzeń...i tak dopiero za tydzień kolejne dni płodne...A co do mego cyklu,opiszę go:
Mam 28-dniowe cykle.Okres trwa zwykle/nie tak jak ostatnio dziwnie/ 6 dni-4 krwawienie plus 2 dni plamienie aż do czystej wkładki.Tuż po okresie nie mam śluzu na wkładce,ok 10 dc pojawia się go nieco,rzadki,ale widac że produkcja się zaczyna.Mniej więcej 12 dc śluz zaczyna się zmieniać,robi się przejrzysty,lekko ciągnie,i przez kolejne 3 dni rozciąga się do maksimum,ostatniego dnia takiego białkowego śluzu jest owulacja.Czasem pojawia się ból jajnika,takie ćmienie,ale odczuwalne.W tym cyklu owu była chyba 14 dc,czyli 15 stycznia.Potem sluz zniknął,zmienił się na białawy,lepki.Dokładnie 20 dc miałam ból brzucha,jajnik bolał cały dzień,wieczorem też.I minęło.a parę dni póżniej piekły mnie sutki niemiłosiernie...ale też minęło.ale że jakoś 4 dni przed spodziewaną @ mierzyłam rano temp,miałam zwykle 36.6,i dzień przed spadła do 36.4:no:...no to już wiedziałam że lipa....no i nast dnia przyszła@,takie plamienie bardziej,brązowo-czerwone...teraz gdy oglądam swoje piersi to są żyłki,sutki raz się kurczą,raz są pełne jak talerze....ale one akurat nie są wiarygodne,reagują kiedy i jak chcą.

To co opisujesz, to moze byc wczesna ciaza...z mojego doswiadczenia. to wiem, ze moje ciało oszukuje...przepraszam, ze to pisze, ale juz tyle razy sie rozczarowałom, ze przestaje wyszukiwac u siebie objawów...

reklama
to fakt, sporo jest ludzi którzy nie mogą mieć dzieci, myśle że to zatrute środowisko nam nie pomaga, stres i pewnie wiele innych czynników o których istnieniu nie mamy pojęcia.
NO ja bym tu jeszcze dodala przetworzona zywnosci - czort wie, czym oni te zwierzaki pasa... o owocach i warzywach nie wspomne...

Może kiedyś po prostu się o tym nie mówiło? tylko mówili że ludzie którzy nie mają dzieci to dziwacy a tak naprawdę to nie mogli ich mieć:-(
No tak, ale ile znasz malzenstw w wieku np naszych rodzicow, ktorzy nie maja dzieci?

i mam pytanko do kobietek czy jak boli jajnik to juz zaczyna sie owu czy dopiero bedzie za iles tam godzin????bo mnie po poludniu zaczal bolec jajnik a teraz troszenke pobolewa brzuszek i niewiem czy to juz jesrt owu czy sie zbliza:confused: baaardzo prosze odpowiedzcie a tak jak pisalam rano dzis byly przytulanki wiec jak jest owu to szansa jest i czy teraz mam czesciej sie rzytulac????
Tak jak napisala Pajka - bolec moze przed, po i w trakcie. Ale skoro przytulanki sa regularnie co dwa dni to jest duza szansa "na spotkanie". Bo przeciez chlopaki musza dojrzec, aby zaplodnic jaeczko, totez musza juz w srodku czekac:tak:

zabka
ja nadrabiam tez zaleglosci i czytam, na biezaco nie widze postów. Jest tak jak napisała Pajka moze bolec od owu i cały czas bolec, moze zaczac poxniej, a moze wcale...to indywidualna sprawa. U mnie kiedys bolał cały cykl od owu i w ciazy nioe była...były cykle, ze pobolewał,, kuł...

MACKU to czesciej przytulasy czyli codziennie raz czy zostawic tak jak jest co 2 dzien???bo mezu jak mu powiedzialam ze mnie jajnik boli to powiedzial ze jutro tez mam na niego czekac rano na tegesy :sorry2:

Witam! Jestem tu nowa :happy2: . Mam 30 lat i od prawie 6 miesiecy staram sie z mezem o dzidziusia, jak na razie bez rezultatu, ale mam nadzieje, ze wkrotce uda nam sie. To bedzie nasze pierwsze dziecko, wiec dla mnie kompletnie nowy rozdzial w zyciu :happy2:. Pozdrawiam i zycze wszystkim szybkiego zafasolkowania.
witaj happy79 :-)to fajnie że jest nas tu więcej ,będzie nam razniej. Miejmy nadzieje że i tobie uda się zajśc w ciąże bo na pewno pragniesz tego tak bardzo jak my wszystkie. Dziel sie z nami swoimi smutkami i radościami :tak::tak::tak:

Witam! Jestem tu nowa :happy2: . Mam 30 lat i od prawie 6 miesiecy staram sie z mezem o dzidziusia, jak na razie bez rezultatu, ale mam nadzieje, ze wkrotce uda nam sie. To bedzie nasze pierwsze dziecko, wiec dla mnie kompletnie nowy rozdzial w zyciu :happy2:. Pozdrawiam i zycze wszystkim szybkiego zafasolkowania.

witamy, witamy :-)
zyczymy powodzenia...

hmmm..no mnie to boli raz w miesiacu i tak 1-2 dni niewiecej i wlasnie niewiem czy to wtedy w trakcie jest czy jak ale oki a odpowiedzcie co z przytulasami????jak bedzie codziennie to chlopaki niebeda slabsze????

A tak na marginesie - nie to, zebym sie nakrecala, ale wiecie jak mnie dzisiaj podbrzusze i jajcor boli...:baffled:

ta o której pisałam to dr Sobociński Zbigniew, ma prywatny gabinet w centrum...zdania o nim sa podzielone. Jaj pomógł, słyszałam też, ze naciaga i staosuje stare metody, leki wszystkim podobne pisze...
Jestem z Bydgoszczy i o Medicu nie mama dobrego zdania :(
Ja wybieram się do dr Sztenca z Szubina, ma doświadczenie w niepłodności, dużo pozytywnych opinii pacjentek i nie naciaga...ale najpierw badanie drożności , mam termin 26 lutego...

reklama
A tak na marginesie - nie to, zebym sie nakrecala, ale wiecie jak mnie dzisiaj podbrzusze i jajcor boli...:baffled:

Mnie od kilku dni bolą piersi, i sutki "pieką". Nigdy tak nie miałam.

Tak samo jak w ostatnim cyklu okres mi się spóźnił 4 dni. Nie był to jak zawsze taki sam okres, do tego bóle takie,że wylądowałam na pogotowiu na oddziale położniczo-ginekologicznym. Sprawdzali czy nie poroniłam i czy przypadkiem nie jestem we wczesnej ciąży. Ah jak o tym pomyśle, to mi ciarki na skórze prezchodzą

Do góry