maćku
Moderatorka
Hej!Witam się
@ pełna parą i muszę wam powiedzieć zę nigdy takiej @ nie miałam - nic mnie nie boli ani brzucho ani cycole, jedyne co się dzieje ze mna dziwnego to nie mam apetytu (a to przy moim łakomstwie bardzo żadki objaw ;p) i strasznie spiąca jestem.
Jeżeli chodzi o moje hormony to poprzednie badanie wykazała że mam lekko za niski progesteron więc brałam luteine - teraz zrobiłam przerwe. Jak pójde do invicty to zrobia mi tam komplet badań więc bede wiedziała co i jak :-).
Wczoraj zamówiłam termometr owulacyjny i od tego miesiąca mam postanowienie mierzenia temperatury ;p dlatego mam małą prośbę do Scully i Maćku - mogłbyscie mi krótko opisać jak ten temat wygląda - szczerze powiem nigdy tak dokładnie tego nie robiłam
no ale sie nagadałam![]()
Mierzy sie najlepiej dowcipnie. Zawsze o tej samej porze, przed wstaniem z lozka. Do owulacji tempka jest nizsza, a tuz przed nia moze jeszcze dodatkowo spac o kreske lub dwie. Po owulacji nastepuje skok. O skoku mozna mowic, jesli tempka wzrosla o dwie krechy od lini temeratur nizszych (a ja wyznaczasz biorac najwyzsza z 6 poprzedzajacych skok). Gdy przez conajmniej 3 dni utrzymuje sie na wyzszym poziomie mozna przyjac, ze owulka byla

To tak po krotce. Jak masz pytania - wal;-)
Witaj!Witam Was wszystkie,
jestem tutaj nowaale pewnio tak jak i wy staramy sie o dziecko. ZAczelismy w maju i juz 3 miesiac i nic :-( nie wiem co myśleć już i robić bo zaczęłam sie zastanawiac czy aby na pewno ze mna wszystko ok. Powiedzcie mi, doradzcie kiedy warto udac sie na wizyte bo cos moze byc nie tak. Jakie badania zlecic?
Dodam ze nie mam regularnych nmiesiaczek. moj cykl to ok 29-31 dni teraz jestem w 27 dc i zastanawiam sie czy @ przyjdzie czy nie. Niby mam wszystkie objawy - bolace piersi, rozdraznienie, sennosc itp ale zawsze mam nadzieje ze jednak nie przyjdzie a na tesciku pokaza sie 2 cudowne kreseczki.
Doradzcie co z tymi badaniami i kiedy... Oczywiscie badania przed jakies podstawowe - cukier, krew, hormony tarczycy mialam robione i wyszly ok...
![]()
Po pierwsze to nie zakladaj, ze cos jest nie tak. 3 miesiace to na[rawde bardzo malo i absolutnie o niczym nie swiadczy
Wiem, ze latwo mowic, ale nakrecanie sie tylko pogarsza sprawe;-)Po drugie - Twoje cykle sa jak najbardziej regularne, bo masz tylko male wahania, a o nieregularnosci mowi sie, gdy roznice wynosza kilkanascie dni.

A jesli chcesz sobie zrobic badania to proponuje tydzien po owulacji zbadac sobie progesteron i prolaktyne.
I isc do gina, zeby sprawdzic, czy masz owulacje. Ale nie wystarczy, jesli stwierdzi, ze jest pecherzyk. Koniecznie umow sie z nim na jeszcze jedna wizyte za kilka dni, aby sprawdzic, czy pecherzyk pekl.
Powodzenia:-)
Tylko takiego gina ze swieca szukac....Hej,
Najlepiej isć do gina i powiedzieć że zaczeliście starac sie o dziecko i chciałabyś zrobic wszystkie badania - dobry gin powinien zlecić wszystkie potrzebne badania. Cieżko jest doradzićkazda z nas jest inna i potrzebuje innej pomocy
najlepiej skonsultowac wszystko z lekarzem.
Bylam od rana u lekarza w sprawie antybiotyka dla M, ale ma urlop

Ostatnio edytowane przez moderatora:

ten dzien moze Sebus ominie