reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witam się

@ pełna parą i muszę wam powiedzieć zę nigdy takiej @ nie miałam - nic mnie nie boli ani brzucho ani cycole, jedyne co się dzieje ze mna dziwnego to nie mam apetytu (a to przy moim łakomstwie bardzo żadki objaw ;p) i strasznie spiąca jestem.

Jeżeli chodzi o moje hormony to poprzednie badanie wykazała że mam lekko za niski progesteron więc brałam luteine - teraz zrobiłam przerwe. Jak pójde do invicty to zrobia mi tam komplet badań więc bede wiedziała co i jak :-).
Wczoraj zamówiłam termometr owulacyjny i od tego miesiąca mam postanowienie mierzenia temperatury ;p dlatego mam małą prośbę do Scully i Maćku - mogłbyscie mi krótko opisać jak ten temat wygląda - szczerze powiem nigdy tak dokładnie tego nie robiłam :zawstydzona/y:

no ale sie nagadałam :-p
Hej!
Mierzy sie najlepiej dowcipnie. Zawsze o tej samej porze, przed wstaniem z lozka. Do owulacji tempka jest nizsza, a tuz przed nia moze jeszcze dodatkowo spac o kreske lub dwie. Po owulacji nastepuje skok. O skoku mozna mowic, jesli tempka wzrosla o dwie krechy od lini temeratur nizszych (a ja wyznaczasz biorac najwyzsza z 6 poprzedzajacych skok). Gdy przez conajmniej 3 dni utrzymuje sie na wyzszym poziomie mozna przyjac, ze owulka byla:tak:
To tak po krotce. Jak masz pytania - wal;-)

Witam Was wszystkie,
jestem tutaj nowa :) ale pewnio tak jak i wy staramy sie o dziecko. ZAczelismy w maju i juz 3 miesiac i nic :-( nie wiem co myśleć już i robić bo zaczęłam sie zastanawiac czy aby na pewno ze mna wszystko ok. Powiedzcie mi, doradzcie kiedy warto udac sie na wizyte bo cos moze byc nie tak. Jakie badania zlecic?
Dodam ze nie mam regularnych nmiesiaczek. moj cykl to ok 29-31 dni teraz jestem w 27 dc i zastanawiam sie czy @ przyjdzie czy nie. Niby mam wszystkie objawy - bolace piersi, rozdraznienie, sennosc itp ale zawsze mam nadzieje ze jednak nie przyjdzie a na tesciku pokaza sie 2 cudowne kreseczki.

Doradzcie co z tymi badaniami i kiedy... Oczywiscie badania przed jakies podstawowe - cukier, krew, hormony tarczycy mialam robione i wyszly ok...

:(
Witaj!
Po pierwsze to nie zakladaj, ze cos jest nie tak. 3 miesiace to na[rawde bardzo malo i absolutnie o niczym nie swiadczy:tak: Wiem, ze latwo mowic, ale nakrecanie sie tylko pogarsza sprawe;-)
Po drugie - Twoje cykle sa jak najbardziej regularne, bo masz tylko male wahania, a o nieregularnosci mowi sie, gdy roznice wynosza kilkanascie dni.:tak:
A jesli chcesz sobie zrobic badania to proponuje tydzien po owulacji zbadac sobie progesteron i prolaktyne.
I isc do gina, zeby sprawdzic, czy masz owulacje. Ale nie wystarczy, jesli stwierdzi, ze jest pecherzyk. Koniecznie umow sie z nim na jeszcze jedna wizyte za kilka dni, aby sprawdzic, czy pecherzyk pekl.
Powodzenia:-)

Hej,
Najlepiej isć do gina i powiedzieć że zaczeliście starac sie o dziecko i chciałabyś zrobic wszystkie badania - dobry gin powinien zlecić wszystkie potrzebne badania. Cieżko jest doradzić :tak: kazda z nas jest inna i potrzebuje innej pomocy :tak: najlepiej skonsultowac wszystko z lekarzem.
Tylko takiego gina ze swieca szukac....

Bylam od rana u lekarza w sprawie antybiotyka dla M, ale ma urlop:wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witaj!
Po pierwsze to nie zakladaj, ze cos jest nie tak. 3 miesiace to na[rawde bardzo malo i absolutnie o niczym nie swiadczy:tak: Wiem, ze latwo mowic, ale nakrecanie sie tylko pogarsza sprawe;-)
Po drugie - Twoje cykle sa jak najbardziej regularne, bo masz tylko male wahania, a o nieregularnosci mowi sie, gdy roznice wynosza kilkanascie dni.:tak:
A jesli chcesz sobie zrobic badania to proponuje tydzien po owulacji zbadac sobie progesteron i prolaktyne.
I isc do gina, zeby sprawdzic, czy masz owulacje. Ale nie wystarczy, jesli stwierdzi, ze jest pecherzyk. Koniecznie umow sie z nim na jeszcze jedna wizyte za kilka dni, aby sprawdzic, czy pecherzyk pekl.
Powodzenia:-)

No to mnie trochę podniosłać na duchu :) Myślę, że zrobie te badanka w przyszlym cyklu bo teraz jakby za pozno... a co myslicie o testach owu? warto je stosowac? bo and nimi tez sie zastanawiam czy nie zaczac stosowac od przyszlego cyklu. tylko nie wiem czy nie lepiej starac sie tak spontaniczniej - mniej stresowo bez testow. poza tym nie mam raczej problemu z wyznaczeniem moich dni plodnych - latwo je u mnie poznac po sluzie i czasami po bolu jajnikow...

antykoncepcji hormonalnej nie stosowalam wiec to nie ten problem.

jeszcze jedno pytanko czy mimo objawow typowo @ jest szansa ze jestem w ciazy? :-) jestem w 27 sc a cykle mam 29-31 dniowe. kiedy najlepiej zrobic tescik jesli nie przyjdzie @?

witam sie

witam sie ponownie

Pajeczko jeszcze troszke , trzymamy kciukaski :) za Was :-)

Maćku - ja tez ostatnio czytałam ze jak sa czeste stany zapalne to powod. bezpłodność , a ja kiedys bardzo czesto mialam choc w grudniu cyt II stopien , czlowiek to juz nie wie gdzie przyzczyny szukać:-(
Tośku - no no , mi przeciery robi moja mamusia :-)

no jeszcze troszeczke wielkie odliczanie trwa, ale nie nastawiam sie na konkretny termin - no moze oby nie był to moj termin 13 sierpień w piątek :-D ten dzien moze Sebus ominie :-D

no pewnie kazdy dzien na wage zlota a jak juz sie rozpakojesz to koniecznie daj znac i fotke nam pokazesz malego ja codziennie sprawdzam goraca linie sierpnioweczek zeby wiedziec co u ciebie czy juz sie rozpakowalas :-)

wiec moze to bylo to moze macku i toska tez by sie na to zbadaly moze to jest przyczyna???kto wie trzeba probowac wszystkiego a antybotyk niezaszkodzi a moze bardzo pomoc jak widac na twoim przypadku :-)
no pewnie, ze dam Wam znać :)

hm , a ja jak poszlam z wynikami prl to moja gin mowi do mnie tak nie wiadomo ile mogloby byc lutki to i tak dupa , to co nie utrzymuje sie przez prog czy prl , bo ja juz nic nie kumam , macku ekspercie moze ty mi to wytlumaczysz he ???

Progesteron podtrzymuje ciaże jego niski poziom moze powodować poronienie dlatego podaje się lutke, albo dupka. Natomiast wysoka prolaktyna powoduje, ze nie dochodzi do owulacji, blokuje ją dlatego poprzez leki mozna ją zbići pozbyć się problemu. Niestety łatwiej jest zbić prolaktynę niz podnieść progesteron :(

oby bardzo na to licze

zalezy co lubia i ile kasy chcesz przeznaczyc

kurde co za @ przegina normalnie

a moze powtorzysz bete albo test ja bym niewytrzymala i powtorzyla

nooo bardzo dlugo byly cienie dopiero 6 dni po terminie mialam blada rozawa kreske ktora mozna bylo zaliczyc jako pozytyw

dobra decyjza juz dosc stresow :-)

no jutro chyba powinno byc cos wiadomo a ktory to dzien cyklu juz???

a ja wiotam sie z wieczora wkoncu odpoczynek mala dzisd mnie tak denerwowala i tak mi dala w kosc ze szok

Żabciu dzisiaj jest już 27 z ew 30 ale od wczoraj mam drobne plamienia,jak sie nie rozkręci to jutro może pujdę

witam sie

no jeszcze troszeczke wielkie odliczanie trwa, ale nie nastawiam sie na konkretny termin - no moze oby nie był to moj termin 13 sierpień w piątek :-D ten dzien moze Sebus ominie :-D

no pewnie, ze dam Wam znać :)

Progesteron podtrzymuje ciaże jego niski poziom moze powodować poronienie dlatego podaje się lutke, albo dupka. Natomiast wysoka prolaktyna powoduje, ze nie dochodzi do owulacji, blokuje ją dlatego poprzez leki mozna ją zbići pozbyć się problemu. Niestety łatwiej jest zbić prolaktynę niz podnieść progesteron :(

Tylko u mnie owu jest i pecholki pękają , tylko są za małe :( bo sa w granicach 1,8 )
a no i dzień doberek :)
MIłego dnia Babolki

Cześć kochane,widze że zywe dyskusje od rana:-D
Ja miałam wczoraj wieczorem jeszcze plamki na papierze i strasznia bolał mnie brzuch nawet 2 no-spy nie pomogły:szok:
Dzisiaj też miałam troche plamek na papierze,mam jeszcze troche nadzieji że jednak @ nie przyjdzie.

Mam nadzieje że u Was nastroje lepsze???

dzień doberek kochane
scully teraz do mamy codziennie pędzę no ale bociek deszczu chyba sie przestraszył
ryba mi się wydaje że te położne mówią jeżeli w większej połowie się sprawdzi a potem mają radochę że moga coś powiedzieć i ciążowe o tym cały czas rozmawiają
erbuś witaj

od tego cyklu nie biorę bromka bo nie mam i chyba wracają bóle głowy bo ja wam muszę napisać że ja po bromku to się bardzo dobrze czuję normalnie powera mam bo kiedys to nawet 3 kawki nie pomagały a najgorzej było w weekendy bo z łóżka wstać nie mogłam

reklama
Tylko u mnie owu jest i pecholki pękają , tylko są za małe :( bo sa w granicach 1,8 )
a no i dzień doberek :)
MIłego dnia Babolki

Erba mi kiedys lekarz powiedział, zeby doszło do zapłodnienia musi miec endo ok 10 mm a pęcherzyk pow. 22 mm szczerze ***** prawda. Ja jak zasżłam edno miałam 7,8 mm a pęchol miał 17 mm więc ja bym się taką wielkością pęcherzyków nie sugerowała;-) jak miałam pow 20 mm to nie chciały mi pękać i nie pękały przez dwa lata a jak pękł to był złoty strzał :P I moja obecna lekarka potwierdziła nie liczy się wielkosc pęcherzyka tylko jakość :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry