reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Witam się

@ pełna parą i muszę wam powiedzieć zę nigdy takiej @ nie miałam - nic mnie nie boli ani brzucho ani cycole, jedyne co się dzieje ze mna dziwnego to nie mam apetytu (a to przy moim łakomstwie bardzo żadki objaw ;p) i strasznie spiąca jestem.

Jeżeli chodzi o moje hormony to poprzednie badanie wykazała że mam lekko za niski progesteron więc brałam luteine - teraz zrobiłam przerwe. Jak pójde do invicty to zrobia mi tam komplet badań więc bede wiedziała co i jak :-).
Wczoraj zamówiłam termometr owulacyjny i od tego miesiąca mam postanowienie mierzenia temperatury ;p dlatego mam małą prośbę do Scully i Maćku - mogłbyscie mi krótko opisać jak ten temat wygląda - szczerze powiem nigdy tak dokładnie tego nie robiłam :zawstydzona/y:

no ale sie nagadałam :-p
a moze to po tej witaminie co ci gin kazala brac na zmniejszenie objawow @ i zeby cycole i brzuch tak niebolaly
Witajcie!

Tosiu to kiedy teraz będziesz miała termin wizyty w invictcie ? Dziwne te Twoje cykle i @y...koniecznie zbadaj hormonki żeby wykluczyć podejrzenie że do zapłodnienia dochodzi a jest za mało progesteronu i ciąża się nie utrzymuje.

Jak byłam wczoraj u ginka to wynalzałam ulotkę tej firmy Nowoczesna antykoncepcja - Lady-Comp, Baby-Comp, pearly ale jak weszłam na ich stronkę i zobaczyłam te ceny to szok!

Batonik wstawaj śpiochu! Widziałaś że pogody ma nie być nad morzem przez najbliższe dni ?!?

Pozdrawiam Was wszystkie!
hej babo aq kiedy wkoncu zobacze twoj brzszek???hihi ja ci nieodpuszcze tym bardziej ze ja tu na forum juz swoj pokazalam mimo ze ty jestes dalej w ciazy a twojego jeszcze nikt niewidzial ;-) wiec czekam dalej :-p
Witam Was wszystkie,
jestem tutaj nowa :) ale pewnio tak jak i wy staramy sie o dziecko. ZAczelismy w maju i juz 3 miesiac i nic :-( nie wiem co myśleć już i robić bo zaczęłam sie zastanawiac czy aby na pewno ze mna wszystko ok. Powiedzcie mi, doradzcie kiedy warto udac sie na wizyte bo cos moze byc nie tak. Jakie badania zlecic?
Dodam ze nie mam regularnych nmiesiaczek. moj cykl to ok 29-31 dni teraz jestem w 27 dc i zastanawiam sie czy @ przyjdzie czy nie. Niby mam wszystkie objawy - bolace piersi, rozdraznienie, sennosc itp ale zawsze mam nadzieje ze jednak nie przyjdzie a na tesciku pokaza sie 2 cudowne kreseczki.

Doradzcie co z tymi badaniami i kiedy... Oczywiscie badania przed jakies podstawowe - cukier, krew, hormony tarczycy mialam robione i wyszly ok...

:(
wiem ze 3 cykle wydaja sie wiecznoscia ale ja zaszlam w 4 cyklu a wiele kobietek jest dalej i ciagle walcza a lekarze u nas robia badania i dopiero lecza po 12 nieudanych miesiacach wiec jeszcze masz czas
No to mnie trochę podniosłać na duchu :) Myślę, że zrobie te badanka w przyszlym cyklu bo teraz jakby za pozno... a co myslicie o testach owu? warto je stosowac? bo and nimi tez sie zastanawiam czy nie zaczac stosowac od przyszlego cyklu. tylko nie wiem czy nie lepiej starac sie tak spontaniczniej - mniej stresowo bez testow. poza tym nie mam raczej problemu z wyznaczeniem moich dni plodnych - latwo je u mnie poznac po sluzie i czasami po bolu jajnikow...

antykoncepcji hormonalnej nie stosowalam wiec to nie ten problem.

jeszcze jedno pytanko czy mimo objawow typowo @ jest szansa ze jestem w ciazy? :-) jestem w 27 sc a cykle mam 29-31 dniowe. kiedy najlepiej zrobic tescik jesli nie przyjdzie @?
test najlepiej zrobic w dniu spodziewanej @ ale z porannego moczu
to chyba we trójkę pojechali bo mój też :(
to sie chyba wszyscy zgadali bo mojgin z nowego i mojej szwagierki gin z grudziadza tez sa na urlopie i dopiero za 2 tygodnie wracaja jakis zlot ginow maja czy co????:eek:

Erba mi kiedys lekarz powiedział, zeby doszło do zapłodnienia musi miec endo ok 10 mm a pęcherzyk pow. 22 mm szczerze ***** prawda. Ja jak zasżłam edno miałam 7,8 mm a pęchol miał 17 mm więc ja bym się taką wielkością pęcherzyków nie sugerowała;-) jak miałam pow 20 mm to nie chciały mi pękać i nie pękały przez dwa lata a jak pękł to był złoty strzał :P I moja obecna lekarka potwierdziła nie liczy się wielkosc pęcherzyka tylko jakość :)

No kolezanko 10 dni i bedziesz nam tu pokazywala synka superrrrrrrrrrrr

Witam.
Podczytuję od czasu do czasu co u Was, ale nie piszę bo jakoś nie mam o czym. Dzisiaj postanowiłam napisać w związku z teorią na temat pępka, ja i w pierwszej ciąży miałam i teraz mam pępek wklęsły a mam syna i spodziewam się drugiego. Także dla mnie to mit.
Bardzo mocno trzymam kciuki za staraczki, dopinguję Wam mocno.
Ciężaróweczki pozdrawiam.

jak nie masz o czym pisać?? o fasolince jak rośnie i o samopoczuciu :tak::tak::tak:

Wczoraj zamówiłam termometr owulacyjny i od tego miesiąca mam postanowienie mierzenia temperatury ;p dlatego mam małą prośbę do Scully i Maćku - mogłbyscie mi krótko opisać jak ten temat wygląda - szczerze powiem nigdy tak dokładnie tego nie robiłam :zawstydzona/y:
no ale sie nagadałam :-p

napisz adres maila to co prześlę co mam na ten temat ;-)

Witam Was wszystkie,
jestem tutaj nowa :) ale pewnio tak jak i wy staramy sie o dziecko. ZAczelismy w maju i juz 3 miesiac i nic :-( nie wiem co myśleć już i robić bo zaczęłam sie zastanawiac czy aby na pewno ze mna wszystko ok. Powiedzcie mi, doradzcie kiedy warto udac sie na wizyte bo cos moze byc nie tak. Jakie badania zlecic?
Dodam ze nie mam regularnych nmiesiaczek. moj cykl to ok 29-31 dni teraz jestem w 27 dc i zastanawiam sie czy @ przyjdzie czy nie. Niby mam wszystkie objawy - bolace piersi, rozdraznienie, sennosc itp ale zawsze mam nadzieje ze jednak nie przyjdzie a na tesciku pokaza sie 2 cudowne kreseczki.
Doradzcie co z tymi badaniami i kiedy... Oczywiscie badania przed jakies podstawowe - cukier, krew, hormony tarczycy mialam robione i wyszly ok...
:(

3 m-c starań to nie długo :tak: pewnie w owu nie trafiliście ;-) ale widzę, że koniec cyklu więc trzymam kciuki ;-)

dzień doberek kochane
scully teraz do mamy codziennie pędzę no ale bociek deszczu chyba sie przestraszył

po deszczu wyjdzie to go wypatruj ;-)

U mnie temp wysoka, @ lub plamienie - nie wiem sama, bo cosik mało tego, brak bóli podbrzusza (czasem coś kuje) i piersiątka chcą mi odpaść :no: (a nigdy mnie nie bolały) :sorry: eh... :sorry: poobserwuję temp, bo nie mam odwagi na test :-) jak spadnie to znaczy, że od dziś to @ :sorry: tylko jakaś lipna :sorry:

No kolezanko 10 dni i bedziesz nam tu pokazywala synka superrrrrrrrrrrr
10 albo wiecej bo 2 tygodnie mozna przenosic zobaczymy czy sebusiowi spieszy sie na ten swiat ;-)
jak nie masz o czym pisać?? o fasolince jak rośnie i o samopoczuciu :tak::tak::tak:

3 m-c starań to nie długo :tak: pewnie w owu nie trafiliście ;-) ale widzę, że koniec cyklu więc trzymam kciuki ;-)

U mnie temp wysoka, @ lub plamienie - nie wiem sama, bo cosik mało tego, brak bóli podbrzusza (czasem coś kuje) i piersiątka chcą mi odpaść :no: (a nigdy mnie nie bolały) :sorry: eh... :sorry: poobserwuję temp, bo nie mam odwagi na test :-) jak spadnie to znaczy, że od dziś to @ :sorry: tylko jakaś lipna :sorry:
czego sie bac zrob test i bedzie wiadomo albo bete i niebedziesz musiala sie zastanawiac czy to fasola czy plamienia przed @ ale trzymam kciuki za fasolke :-)

acha zapomnialam was dzis pozdrowic od AGUTKI jest zajeta budowa i wogole dlatego sie nieudziela ale ponoc podczytuje nas i jest na bierzaco :-) i kazala wszystkie was pozdrowic

czego sie bac zrob test i bedzie wiadomo albo bete i niebedziesz musiala sie zastanawiac czy to fasola czy plamienia przed @ ale trzymam kciuki za fasolke :-)

acha zapomnialam was dzis pozdrowic od AGUTKI jest zajeta budowa i wogole dlatego sie nieudziela ale ponoc podczytuje nas i jest na bierzaco :-) i kazala wszystkie was pozdrowic

na bete to chyba w życiu dobrowolnie nie pójdę ;-) co do testu to sprawdzę jutro temp, jak nie spadnie to zrobię, ale jak spadnie to znaczy, że @ idzie :tak:

No już myślałam, że Agutka o nas zapomniała...;-) może skusi się i cosik napisze... :-)

Ostatnia edycja:
reklama

Zrób teścik ja zbieram się na jutro na betke trzymam za Ciebie&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry