reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

to nasz czwarty cykl. Tak czekałam na te wakacje, wierzyłam, że uda się w lipcu lub sierpniu, bo wysypianie się, urlopik, mniej pracy sprzyjają fasolkom :tak: lipcowy cykl niestety nieudany, teraz byliśmy na urlopie w dni płodne i czekam na efekty :sorry2:
A Wy ile się staracie? Mierzysz tempki?
To jest moj pierwszy cykl gdzie postanowilismy zaszalec bez zabezpieczenia i to swiadomie. Nigdy wczesniej sie nie intersowalam swoimi cyklami i objawami owulacji. Tem nigdy nie mierzylam. Jakis tydzien temu nagle zaczely bolec mnie jajniki a zwlaszcza prawy i potem mnostwo wydzieliny takiej jak kurze bialko, potem zrobilam tescik owu i wyszedl nie jednoznaczny bo wczesniej duzo pilam, ale raczej pozytywny. Teraz czekam co z tego bedzie :tak: Oczywiscie przytulanki bylo w owu jezeli to na 100% byla owu. Jakie ty mas zobjawy owu?

reklama
to nasz czwarty cykl. Tak czekałam na te wakacje, wierzyłam, że uda się w lipcu lub sierpniu, bo wysypianie się, urlopik, mniej pracy sprzyjają fasolkom :tak: lipcowy cykl niestety nieudany, teraz byliśmy na urlopie w dni płodne i czekam na efekty :sorry2:
A Wy ile się staracie? Mierzysz tempki?
A kiedy beziesz sie testowac? Mam nadzieje ze ci sie uda!!!

hmmm tak naprawdę ciężko dokładnie stwierdzić, kiedy jest owulka, ale w czasie dni płodnych u mnie zmienia się śluz właśnie na takie białko jajka, czasami czuję kłucie jajnika (ale rzadko, w tym cyklu nic nie czułam), no i mam większą ochotę na przytulanki :tak::zawstydzona/y: no i mierząc tempki wiem, że w okolicach owulki mam skok.
Życzę owocnego pierwszego starania, wbrew pozorom takie często wychodzą - wiele jest dziewczyn, które zaszły za pierwszym razem :tak:

test jak juz pisałam 28 albo najpóźniej 29 sierpnia - jeden z tych dwóch terminów :tak: oby się @ nie pojawiła do tego czasu, bo ja mam tak sobie dni wyliczone, że ostatnia możliwość pojawienia się @ jest właśnie 28.08. (hihi właśnie sobie uświadomiłam, że to rocznica ślubu moich rodziców :-p;-)

hmmm tak naprawdę ciężko dokładnie stwierdzić, kiedy jest owulka, ale w czasie dni płodnych u mnie zmienia się śluz właśnie na takie białko jajka, czasami czuję kłucie jajnika (ale rzadko, w tym cyklu nic nie czułam), no i mam większą ochotę na przytulanki :tak::zawstydzona/y: no i mierząc tempki wiem, że w okolicach owulki mam skok.
Życzę owocnego pierwszego starania, wbrew pozorom takie często wychodzą - wiele jest dziewczyn, które zaszły za pierwszym razem :tak:
Od nastepego cyklu sproboje zaczac mierzyc tempki tylko musze poczytac jak to sie dokladnie robi.
Czytalam gdzies na necie ze u zdrowych partnerow jest tak naprawde 40% sznas na zafasolkowanie w owulacje. Oby ci sie udalo teraz!!!

test jak juz pisałam 28 albo najpóźniej 29 sierpnia - jeden z tych dwóch terminów :tak: oby się @ nie pojawiła do tego czasu, bo ja mam tak sobie dni wyliczone, że ostatnia możliwość pojawienia się @ jest właśnie 28.08. (hihi właśnie sobie uświadomiłam, że to rocznica ślubu moich rodziców :-p;-)

No to bylaby to mila data na pozytywny wynik testu ;-) zycze pozytywu i trzymam kciuki :-)

Od nastepego cyklu sproboje zaczac mierzyc tempki tylko musze poczytac jak to sie dokladnie robi.
Czytalam gdzies na necie ze u zdrowych partnerow jest tak naprawde 40% sznas na zafasolkowanie w owulacje. Oby ci sie udalo teraz!!!

dziękuję za takie życzenia:-D tak bardzo byśmy chcieli!!!

Tempki mierzy się łatwo, codziennie o tej samej porze, najlepiej rano przed wstaniem z łóżka albo możesz nastawić budzik, zmierzyć i dalej spać :tak: termometr najlepiej owulacyjny ale ja mam zwykły elektroniczny, w ustach, pochwie lub odbycie. Ja mierzę w ustach, tak głębiej zawsze po jednej stronie, żeby było bardziej wiarygodne.

reklama
Ren dziękuję i Tobie życzę tego samego :tak:
ja też jestem z Pomorza ale do morza mam ponad 100 km hihi

Dzieki :-) ja juz nie moge sie doczekac pierwszych staranek.
Ja akurat mam 15 min do morza :-D ale za to mieszkamy na wyspie i na druga strone jedynie promem mozna sie dostac :crazy:, a w czesniej mieszkalam w malopolsce w malo pozytywnie odbieranym miescie, ale miasto rodzinne to rodzinne ;-) pozdrawiam :blink:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry