reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

nie jestem w stanie czytać Waszych wszystkich postów, za dużo!
ale odniosę się do tego co przeczytałam.

Robale, w ciąży robi się dwa podstawowe badania usg, w 12 i 20tc, naprawdę warto zrobić to pierwsze. nie ma sensu jechać do Polski na usg, za daleko i za drogo, może masz jakąś koleżankę która zna język i powiedziałaby w przychodni o co chodzi? a jeśli nie to może któraś z naszych holenderskich forumowiczek napisze Ci o co chodzi na kartce, a potem to już jest usg, sama będziesz widziała co i jak. tu w uk jest obowiązek zapewnienia tłumacza osobom które nie moga się porozumieć z lekarzem, to finansuje UE, może coś takiego jest też w NL?

Noukie, te wyliczanki odnośnie płci dziecka zakładają, że znasz termin owu. a w warunkach domowych nie ma jak jej wyznaczyć, bo owu może być od 3 dni przed skokiem do dwóch dni po. tylko monitoring wyznaczy dokładniej. ff tylko oddziela tempki niższe od wyższych i wprowadza w błąd z tą owu. u Ciebie np równie dobrze może być przed owu, dzisiaj pewnie dopiero szczyt śluzu, czyli statystycznie najbardziej płodny dzień w cyklu.

środki poślizgowe są bardzo niekorzystne dla plemników, zwykle je uszkadzają, jedyny który ponoc jest ok to preseed:
PRE-SEED LUBRYKANT dla STARAJĄCYCH SIĘ - 6 aplikatorów - VITALMARKET -

reklama
Emma nie mam takiej koleżanki która zna język, zacznijmy od tego ze ja tutaj oprócz Was, to nie mam nikogo. Szwagierka która z nami mieszka to nie rozmawia ze mną. Z zazdrości jej nie mamy tematów.

Ejif, Ty znasz dobrze język, może dowiesz się czy są w NL dostępni darmowi tłumacze a jeśli tak, to jak to się załatwia? u mnie wizyty tłumaczone są chyba na 35 języków!

reklama
Robale, znalazłam Ci polskich lekarzy w Holandii, możesz zadzwonic i porozmawiać, po polsku:

Den Haag:</B>
Pani Małgorzata Szylar-Braun, położna / Verloskundige
adres: Gabinet Połozniczy w Centrum Zdrowia Loosduinen
Strausslaan 90
2551 NR Den Haag.
Przyjmuje w godz: rejestracja telefoniczna od poniedziałku do piątku w godz 8.00-9.00
Info: Członek KNOV / Bel KNOV
Tel: +31(0)70-889-1382
Mobiel: +31(0)6-1026-0103 komórka

Langedijk en omstreken</B>
Mevr. Joanna van Kleef- Swierczynska, położna / Verloskundige
adres: Verloskundigenpraktijk Langedijk e.o.
Locatie gemeente Langedijk
Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord Scharwoude
Locatie gemeente Niedorp
Trambaan 113
1733 AX Nieuwe Niedorp
Spreekuur: altijd bereikbaar en rechtstreeks contact met de verloskundige
Tel: +31(0)226 312296 voor beide locaties
E-mail: info@verloskundigenlangedijk.nl
Website: www.bevalleninlangedijk.nl/

Leidschendam:</B>
Pani Irena Veringa-Skiba, położna / Verloskundige
adres: SIFRA Praktyka Połoznicza
Zaagmolenstraat 81
2265 XH Leidschendam.
Przyjmuje w godz: wtorki 8.30 - 14.30, czwartki 8.30 - 14.30, piątki 8.30 - 14.30
Spreekuur: Dinsdag, Donderdag, Vrijdag van 8.30 tot 14.30
Tel: +31(0)70-301-0197
Mobiel: +31(0)6-1026-0103 komórka

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry