reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej dziewczyny
my dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu, goście właśnie wyszli więc trochę ogarniemy, ja jeszcze coś do pracy muszę na jutro zrobić i zajmujemy się sobą :tak::-D wczoraj późnym wieczorem pojawił się najbardziej płodny śluz, chcieliśmy to wykorzystać, ale niestety się rozchorowałam (trawienne sprawy) i nie wyszło :-( no ale nic to, jeszcze skoku nie było, zresztą kilka razy już pięknie trafialiśmy w dni płodne i i tak nic nie było - więc co ma być to będzie :tak:

marzi przykro mi, jesli to @, ale być może to tylko takie plamienia, poczekaj czy się rozkręci

reklama
Dziewczyny a tak wogóle to chce rzucić palenie, to przykry i zly nawyk..:rofl2:
straszny nawyk, kochana rzucaj jak najpredzej,podobno ma zly wpływ na zajscie w ciaze i powoduje wczesne poronienia:szok: moj maz palil od podstawowki, i wiercilam mu dziure w brzuchu i rzucil,z dnia na dzien i juz z 6 lat nie pali, tak samo zrobil moj tato- wiec sie da!
widzę że wczoraj było gorąco. wypowiedź Robale- poniżej wszelkiego poziomu, aż szkoda komentować.
.
chyba cos mnie ominelo:)
ja robilam bobotest w 28dc i wyszly II kreski
to pewnie zalezy kiedy była owu

moje zdanie o nakrecaniu sie jest takie,ze im bardziej sie monitoruje cykl (tempki,testu, usg) to tym bardziej sie nakreca.....bo jak wszystko ładnie wychodzi a nie uda sie zajsc to tym gorsze jest załamanie i trudno sie ztym pogodzic. Od nastepnego cyklu bede monitorowac cykl(tempki),ale raczej z ciekawosci, i dlatego ze wiekszosc z was tak robi,ale nie dlatego ze mialoby mi to dac jakies wieksze szanse....bo i tak przytulamy sie regularnie a po drugie mam problemy hormonalne i nie[przewidywalne cykle, zdrowe osoby mogą sie tempkami sugerowac, ja niestety nie:( Moze sie myle ale tak czytam sobie te fora....i wydaje mi sie ze ten caly monitoring bardziej pomaga nam psychicznie-ze cos robimy w tym kierunku by sie udało, niz rzeczywiscie, bo zeby potwierdzic bezpośrednio owu trzeba codziennie robic usg-moze ma to sens u zdrowych kobiet planujących konkretną płeć,ale dla starających sie......moze to tu zabrzmi jak jakas herezja ale takie mam ogólnie zdanie

Rudka właśnie przy nieregularnych cyklach mierzenie tempki ma sens bo możesz wyłapać owu. przy kilku podejściach do owu i kilku fazach śluzu płodnego tylko dzięki tempkom będziesz wiedziała kiedy w końcu nastąpiła owu. przy regularnych cyklach mierzenie nie ma większego sensu, bo i bez mierzenia nie da się nie trafić przy regularnych staraniach, no i większość dziewczyn jeszcze przed @ widzi po tempkach, że się nie udało, zawsze to mniej nakręcania. nie wspominając o tym, że dzięki samym wykresom można zdiagnozować podstawowe nieprawidłowości, to też już dużo.

Emilka dlaczego nie ma mojego wykresu? bo go nie robię, wyłapuję tylko skok. tempki mnie tylko wkurzają bo mam po owu piękne, wysokie i mnie to nakręca, zwłaszcza że tempka spada dopiero po rozpoczęciu @, więc kierując się tempkami mogłabym się długo łudzić. a nie chcę. zresztą u mnie 8-9dpo zaczyna się plamienie które oznacza koniec, mimo że tempki są piękne > 37. więc ich nie lubię :-)

Eijf to fortunę wydałaś :-) ja kupuję 20 testów za jakieś 3 funty i starczają mi na rok, witamin sztucznych nie biorę, więc specjalnie mnie te starania nie kosztują :-)

Emilka dlaczego nie ma mojego wykresu? bo go nie robię, wyłapuję tylko skok. tempki mnie tylko wkurzają bo mam po owu piękne, wysokie i mnie to nakręca, zwłaszcza że tempka spada dopiero po rozpoczęciu @, więc kierując się tempkami mogłabym się długo łudzić. a nie chcę. zresztą u mnie 8-9dpo zaczyna się plamienie które oznacza koniec, mimo że tempki są piękne > 37. więc ich nie lubię :-)

Eijf to fortunę wydałaś :-) ja kupuję 20 testów za jakieś 3 funty i starczają mi na rok, witamin sztucznych nie biorę, więc specjalnie mnie te starania nie kosztują :-)
wykasowalam wykres i suwaczek chyba wtedy gdy lapalam dola bo nic z tego wykresu nie kumalam.Niby testy nie wyszly,owu wyznaczona,temperatura nijaka.wkorzylam sie.zreszta mam tak jak ty.Przewaznie temperatury,skoki ladne a potem rownie ladnie spadaja...Napatrzylam sie rowniez na wykresy na ff i stwierdzilam ze zadko ktora ma tak naprawde te 37.Czesto jest to od 36,5 do ok 36,8 przy czym dopiero pod koniec rosnie.Poza tym postanowilam nie zameczac na razie pisaniem o moich przeroznych "objawach" zwlaszcza ze nie czuje nic innego czego bym do tej pory nie czula.Juz tyle razy sie pomylilam.Zobacze po prostu czy dostane @ w przyszlym tygodniu.Powinna przyjsc jakos do srody jesli ff sie z ta owu nie pomylil.
Co do testow to rzeczywiscie szalalam do tej pory,szczegolnie w pierwszym cyklu gdzie juz kilka dni po owu je robilama i to wszystkie z clearblue,elektroniczne.Czlowiek sie chyba w pewnym momencie dystansuje.do tego akurat.W zaleznosci od tego jak sie bede czula,zrobie w nastepnym tygodniu.
Czeka mnie tez wizyta u lekarza do ktorego mam pare pytan...

dziewczyny czytam sobie holenderskie forum na ktorym ktos opisuje podobna sytuacje do mojej.Dziewczyna miala 5 poronien(!!!) i dopiero wtedy lekarze zaczeli szukac.Okazalo sie ze ma podwyzszone anty tpo i to moze byc przyczyna tych poronien(przy okazji okazuje sie ze mozna jakos zajsc w ciaze bo ona jest w 4 tyg i boi sie o kolejne poronienie).Jej ginekolog powiedzial ze nic nie mozna zrobic z tym anty tpo .w koncu sama zaczela buszowac po interncie i gdzies wyczytala ze selen dobrze na to pomaga.Podobno jej obnizyl to anty tpo.zaczela meczyc gina i zgodzil sie ze mozna to lykac.To moze i ja sprobuje!:-)spytam o to lekarke.z drugiej strony przerazajace ile poronien przez to anty tpo !Ona musi mi cos na to dac.jest pewne lekarstwo i spytam czemu nie moge tego po prostu lykac?

Ostatnia edycja:
widzę że wczoraj było gorąco. wypowiedź Robale- poniżej wszelkiego poziomu, aż szkoda komentować.

mój cykl jest w tym miesiącu beznadziejny, za długa faza śluzowa, rozjechane objawy śluzu i tempki, ech starość nie radość.

ja mogę potwierdzić, że starania o drugie dziecko potrafią trwać dłuuuuugo i nie jestem jedyna na forum w takiej sytuacji, niestety.

Ja tez czynie starania o drugie malenstwo no i moze dlugo sie jeszcze nie staram tak na maxa z tempkami itp to jednak od roku sie nie zabezpieczamy a fasolki jak nie bylo tak nie ma:sorry::-(

Dziewczyny a tak wogóle to chce rzucić palenie, to przykry i zly nawyk. Wiec narazie staram sie ograniczac, ostatnio nawet od owu do @ prawie nie palilam w nadzieji ze moge byc w ciazy,a le teraz chce sie tak na serio zmobilizowac.:rofl2:

Super decyzja trzymam kciuki:tak:

dziewczyny czytam sobie holenderskie forum na ktorym ktos opisuje podobna sytuacje do mojej.Dziewczyna miala 5 poronien(!!!) i dopiero wtedy lekarze zaczeli szukac.Okazalo sie ze ma podwyzszone anty tpo i to moze byc przyczyna tych poronien(przy okazji okazuje sie ze mozna jakos zajsc w ciaze bo ona jest w 4 tyg i boi sie o kolejne poronienie).Jej ginekolog powiedzial ze nic nie mozna zrobic z tym anty tpo .w koncu sama zaczela buszowac po interncie i gdzies wyczytala ze selen dobrze na to pomaga.Podobno jej obnizyl to anty tpo.zaczela meczyc gina i zgodzil sie ze mozna to lykac.To moze i ja sprobuje!:-)spytam o to lekarke.z drugiej strony przerazajace ile poronien przez to anty tpo !Ona musi mi cos na to dac.jest pewne lekarstwo i spytam czemu nie moge tego po prostu lykac?

Dobrze Eijf ze wzielas sie za to jednak sama bo jak czytam podejscie lekarzy do tego to az mi rece opadaja:no:

reklama
Jak najbardziej trza cos w tym kierunku robic. U mnie te wysokie anty tpo swiadczyły o zapaleniu tarczycy ktore dodatkowo dawalo wysokie wartosci FT3, na usg mialam obszary o wzmorzonej echogenicznosci co swiadczylo ze taczyca sama siebie atakuje, dostalam hormony na wyregulowanie i po jakimsc czasie wszystko wrocilo do normy, ale dzieki tym badaniom wykrylam np ze mam celiaklie. Dobrze ze sama o wszystko dbasz

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry