reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Jak najbardziej trza cos w tym kierunku robic. U mnie te wysokie anty tpo swiadczyły o zapaleniu tarczycy ktore dodatkowo dawalo wysokie wartosci FT3, na usg mialam obszary o wzmorzonej echogenicznosci co swiadczylo ze taczyca sama siebie atakuje, dostalam hormony na wyregulowanie i po jakimsc czasie wszystko wrocilo do normy, ale dzieki tym badaniom wykrylam np ze mam celiaklie. Dobrze ze sama o wszystko dbasz
No wlasnie chodzi o to ze inne hormony tarczycy byly u mnie w porzadku..thsmfh3,fh4 i dlatego nie chce mi nic dac,ale ja sie boje bo sie naczytalam o tylu poronien przy podwyzszonym anty tpo!Zreszta ona sama to przyznala.to co ja mam czekac az poronie?co do tego czy anty tpo przeszkadzaja zajsc w ciaze sa rozne opinie(moja osobista to taka ze na pewno nie pomagaja!).Mam dosyc.W kazdym razie znow ide w nastepnym tygodniu (w czwartek ale moze uda mi sie przelozyc bo troche mi nie pasuje) i zobacze jakie sa wyniki.Na pewno spytam o te poronienia i o selen.w sumie mam go w moich witaminkach a jodu zas nie bo tego trzeba unikac!Do cholery z problemami.zawsze cos!

reklama
No wlasnie chodzi o to ze inne hormony tarczycy byly u mnie w porzadku..thsmfh3,fh4 i dlatego nie chce mi nic dac,ale ja sie boje bo sie naczytalam o tylu poronien przy podwyzszonym anty tpo!Zreszta ona sama to przyznala.to co ja mam czekac az poronie?co do tego czy anty tpo przeszkadzaja zajsc w ciaze sa rozne opinie(moja osobista to taka ze na pewno nie pomagaja!).Mam dosyc.W kazdym razie znow ide w nastepnym tygodniu (w czwartek ale moze uda mi sie przelozyc bo troche mi nie pasuje) i zobacze jakie sa wyniki.Na pewno spytam o te poronienia i o selen.w sumie mam go w moich witaminkach a jodu zas nie bo tego trzeba unikac!Do cholery z problemami.zawsze cos!
Bedzie dobrze, zobaczysz, wiem ze czasami trzeba sie z lekarzami nameczyc zanim cos poradza i to konkretnie. Moja wczesniejsza gin tez nie zwazala na badania i na moje schorzenia, a jak teraz w pracy pytam sie u nas roznych specjalistow to tez kazdy bywa ze inaczej mowi. A co do anty tpo to tak jak to powiedzial mi jedna gin nie przeszkadzaja zajsc, ale wiele razy moga powodowac poronienia zanim wie ze sie jest w ciazy np jeden do kilka dni po zagniezdzeniu i wtedy to naprawde czlowiek moze nawet o niczym nie wiedziec

Mnie już nadzieja odpusciła... wygląda na to, że dostałam @:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Powoli się rozkręca, więc i ja pewnie mogę zacząć juz liczyć od nowa...:-(

Marzi 55 kochana, nie martw się, jeszcze doczekasz się swojej upragnionej fasolki :-):-D:-). Jeśli teraz się nie uda to nie szkodzi, będzie kolejny cykl i kolejna szansa :-):-D:-D:-D. Pierwszy cykl to dopiero początek...Tylko nielicznym szczęściarzom się udaje... Nie myśl tyle o ciąży bo to nie pomaga...
Ja też wyłam gdy nie wychodziło i za każdym razem gdy dostawałam @ byłam coraz bardziej załamana i chyba to mnie blokowało... dlatego koniecznie bądź dobrej myśli, nie stresuj się, dużo odpoczywaj i nie myśl tyle... Uwierz mi to najbardziej pomaga;-).

Trzymam kciuki za kolejny cykl :-).

Ejf nie martw się :-). Będzie dobrze - musi być dobrze :-):-D:-). Trzymam kciuki za dobre wyniki i za Ciebie - żeby te problemy szlag w końcu trafił :tak: - oby jak najszybciej zniknęły !!!

hej dziewczyny
my dzisiaj mamy drugą rocznicę ślubu, goście właśnie wyszli więc trochę ogarniemy, ja jeszcze coś do pracy muszę na jutro zrobić i zajmujemy się sobą :tak::-D wczoraj późnym wieczorem pojawił się najbardziej płodny śluz, chcieliśmy to wykorzystać, ale niestety się rozchorowałam (trawienne sprawy) i nie wyszło :-( no ale nic to, jeszcze skoku nie było, zresztą kilka razy już pięknie trafialiśmy w dni płodne i i tak nic nie było - więc co ma być to będzie :tak:

marzi przykro mi, jesli to @, ale być może to tylko takie plamienia, poczekaj czy się rozkręci

Gratuluję rocznicy ślubu :-) :-) :-) i życzę kolejnych takich miłych rocznic :-):-D:-). My też już niedługo będziemy obchodzili swoją rocznicę, ale już 4-tą. Ależ ten czas leci - jak szalony :-).

Ja juz nie chce szalec z testami;)), cykl odpoczynku, 5 i odpoczynkowy cykl staranek na luzie nawet tempke mierze tak od niechcenia:eek:

No i dobrze biedroneczko :-). Pewnie na lepsze Ci to wyjdzie niż takie ciągłe myślenie i nakręcanie się... chociaż wiem, że to nie łatwe ale wierzę że dasz radę :-):-). Życzę powodzenia i dużo sił do jak najszybszego wyzbycia się nałogu... hehe... :-):-):-).

Dobrej nocki dziewczynki. Lecę pod prysznic i kładę się bo jutro mój ważny dzień - a raczej wieczór u dr :-). Ale mam stresa. Trzymajcie kciukasy. Buźka :-)

No i dobrze biedroneczko :-). Pewnie na lepsze Ci to wyjdzie niż takie ciągłe myślenie i nakręcanie się... chociaż wiem, że to nie łatwe ale wierzę że dasz radę :-):-). Życzę powodzenia i dużo sił do jak najszybszego wyzbycia się nałogu... hehe... :-):-):-).

Dobrej nocki dziewczynki. Lecę pod prysznic i kładę się bo jutro mój ważny dzień - a raczej wieczór u dr :-). Ale mam stresa. Trzymajcie kciukasy. Buźka :-)
Trzymam kciuki, miłej nocy. Dobranoc

Eijf jak będziesz miała okazję to sprawdź sobie te ft3 i ft4, bo to są podstawowe badania starających. swoją drogą wrzuciłam w google te które Ty zrobiłaś, znaczy fh3 i fh4 i nie wyskakuje absolutnie nic, ani po polsku (poza Twoimi postami) ani po angielsku i tak sobie myślę, że może źle przepisałaś i właśnie zrobiłaś ft3/4? ciekawa jestem.

reklama
Eijf jak będziesz miała okazję to sprawdź sobie te ft3 i ft4, bo to są podstawowe badania starających. swoją drogą wrzuciłam w google te które Ty zrobiłaś, znaczy fh3 i fh4 i nie wyskakuje absolutnie nic, ani po polsku (poza Twoimi postami) ani po angielsku i tak sobie myślę, że może źle przepisałaś i właśnie zrobiłaś ft3/4? ciekawa jestem.
te na pewno robilam z tym ze pewnie blednie pisalam.ah ja mnostwo tych badan robilam i moze myslalam ze to fh:)))pewnie chodzi o ft ale sprawdze wieczorem bo teraz musze juz do pracy niestty leciec.
dziewczyny dzieki za mile slowa.Zobaczemy co mi powie.zobaczymy jakie tym razem wyniki,czy moga sie zmienic tak w przeciagu mc.Na pewno sie dowiecie.Co do ciazy to watpie by cos tam sie udalo.Temperatury mam w tym cyklu raczej do d...Nawet nie wiem kiedy ta owu dokladnie byla i jakies to nijakie wszystko.
Zastanawia mnie jedna rzecz.Przegladam wykresy na ff i co druga ma przecietne temperatury.Skad to nasze pragnienie by miec 37?One czesto w okolicach 36,5 36,6 nawet maja.(he he tak sobie pocieszenia szukam;-))
pa i do wieczora

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry