reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Marzi 55 kochana, nie martw się, jeszcze doczekasz się swojej upragnionej fasolki :-):-D:-). Jeśli teraz się nie uda to nie szkodzi, będzie kolejny cykl i kolejna szansa :-):-D:-D:-D. Pierwszy cykl to dopiero początek...Tylko nielicznym szczęściarzom się udaje... Nie myśl tyle o ciąży bo to nie pomaga...
Ja też wyłam gdy nie wychodziło i za każdym razem gdy dostawałam @ byłam coraz bardziej załamana i chyba to mnie blokowało... dlatego koniecznie bądź dobrej myśli, nie stresuj się, dużo odpoczywaj i nie myśl tyle... Uwierz mi to najbardziej pomaga;-).

Trzymam kciuki za kolejny cykl :-).

agapas Kochana, dziekuję za ciepłe słowa...;-)

reklama
Witam Kochane,

u mnie niestety klapa na całego... tak jak czułam wczoraj wieczorem przyszła wredna @ i to o 2 dni wcześniej niż przewidywał rozkład... także zaczynam staranka od nowa... oczywiście najpierw musi się skończyć...:wściekła/y:

Tym razem postaram się podejść do tego troche spokojniej, choć nie ukrywam... wczoraj ryczałam pół wieczoru... mój B mnie pocieszał, ale też chyba był trochę rozczarowany...:zawstydzona/y:

Będzie dobrze- pamiętaj musimy sie wyluzować i nie nakręcać- to na pewno nam sie uda!!!

a jeśli chodzi o to że przyszła szybciej to i dobrze - szybciej można zacząć staranka!!!

Moja też zjawiła się szybciej więc szybciej będziemy walczyć:-)

Agniesiar, to sie nazywa mistrzowskie podejście...;-)

Musi takie być co bysmy nie zwariowały, ja jestem dziś trochę podminowana, bo dziś sie wybieram do gin. wizytę mam na 17.45.
Mam nadzieję, że zobaczy już pęcherzyk i powie mi kiedy będzie najprawdopodobniej owulacja.

Chociaż szanse na to są niewielkie bo dziś jest 7 dnień cyklu więc pewnie jeszcze nie zobaczy - ale mam nadzieję:-):-):-)

Witam sie i ja:-)

Witajcie :-)
Nie chcę Wam zaśmiecać wątek (który zresztą popieram) :tak: ale chciałabym zapytać o coś.
Czy jeśli w cyklu wystąpił płodny śluz (taki ciągnący się, przezroczysty, dający uczucie mokrości) to mimo to może on być (ten cykl) bezowulacyjny?
Wciąż mam problemy z zajściem w ciążę i teraz kochałam się z narzeczonym właśnie podczas takiego śluzu. Ale czy mogę być pewna że owulacja wystąpiła?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i życzę wszystkim Paniom owocnych staranek :tak::-D

Agniesiar odpowiedziala na to pytanie tak jak i ja mysle;-)

Śluz + bolące piersi to już dwie oznaki okresu płodnego - wychodzi na to, że najprawdopodobniej tak jest, ale potwierdzić to na 100% może tylko lekarz na USG.

Powiedz mi czy jesteś w stanie mierząc temp. przewidzieć kiedy będzie owul. nie kiedy była, ale kiedy bedzie.

Zaczynam mierzyć i jeszcze nie jestem w tym najlepsza, z tego co czytam, to temperaturka raczej mi powie kiedy była owulacja a nie kiedy bedzie:rofl2:

Wedlug temp mozna jedynie okreslic ze byla owu:sorry: ale tez nie mamy odpowiedzi kiedy byla dokladnie bo moze byc orzed skokiem jak i po:tak:

Wedlug temp mozna jedynie okreslic ze byla owu:sorry: ale tez nie mamy odpowiedzi kiedy byla dokladnie bo moze byc orzed skokiem jak i po:tak:

tez tak czytalam ale mi wlasnie o to chodzi zeby okreslic mniej wiecej kiedy owu wystepuje i jak dluga jest faza lutealna. dotychczas bylam przekonana ze mam 14-dniowa faze lutealna i mniej wiecej na tej podstawie i dlugosci cyklu okreslalam kiedy jest owu. do tego obserwowalam sluz. Ale jak zaczelam czytac wasze posty to stwierdzilam ze moze warto to sprawdzic.no coz spodziewam sie ze jest to jednorazowa przygoda z mierzeniem temperatury, tylko w celach poznawczych.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry