reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej. Nie miałam dziś w pracy czasu żeby pisać. O samochód się nie martwię. Jak dostaniemy odszkodowanie to kupimy inny. Ale zastanawiam sie czy naprawde nic mi nie jest...Boli mnie żołądek i głowa i teraz zaczęłam mnie boleć szyja. Takie uczucie jakby mnie przewaiłao, jak obracam głowę to czuję taki lekki, ciagnący ból...
A żeby było jeszcze fajniej to boli mnie podbrzusze jak na @...

No dziś temperatura w dół...i to dość dużo...wcześniej chyba tak nie miałam... Muszę sobie pooglądać moje poprzednie wykresy ale wydaje mi sie, ze w poprzednich cyklach tempka spadała dopiero na 2-3 dni przed @ a ja mam jeszcze prawie tydzień do terminu @... Ale może to wina tego, ze kilka razy sie budziłam w nocy.

A co do wypadku to ja stałam bo mi zgasł samochód i nie mogłam go odpalić. Włączyłam awaryjki i próbowałam go odpalić licząc, ze w końcu zaskoczy. To było na 3 pasmowej ulicy więc wszyscy kierowcy, którzy jechali ( nie bło ich wielu bo było to przed 6 rano) zmieniali pas na lewy lub prawy bo ja stałam na środkowym. Patrzyłam co jakiś czas w lusterko i w pewnym momencie zauważyłam samochód, który nie zmienił pasa i jechał prosto na mnie. Byłam pewna, ze za chwilę zmieni pas i mnie ominie ale on we mnie uderzył z prędkoscią 60-70km/h :szok: Nawet nie zdąrzyłam zareagować, nawet nie wiem czy krzyczałam. Mam tylko cały czas przed oczami ten samochód jak we mnie uderza ( widziałam to w lusterku). Jak zapytałam faceta dlaczego mnie nie ominął to powiedział, ze mnie nie zauważył :szok: Na szczęście ewidentnie była to jego wina wiec dostanę ubezpieczenie z OC. Ale strach się najadłam...
Kochana nie chcę Cie straszyć,ale idz do lekarza bo to mi wygląda na wstrząsnienie mózgu i uraz kregów szyjnych,jak zacznie Cię mdlić to nawet się nie zastanawij i leć na dyżur.

reklama
Wisienko dobrze że nic Ci się nie stało, brzmi groźnie!

Agasłowik (nie wiem czy nie przekręciłam nicka, z góry przepraszam)- dd nie wyznacza owu tylko oddziela tempki wyższe od niższych, u Ciebie zrobił to dobrze. owu występuje do 3 dni przed skokiem, ale dokładnie tego nie ustalisz.

Girls, powiedzcie na ile aktualne są poniższe dane i kogo ewnetualnie dopisujemy...;-)

TESTUJĄCE:

Ren - 17 września
dorkaa - 18 września
kasiek1983- 19 września
mamutka32 - 20 września
Wisienka83 - 24 lub 25 września
emilchen - 24 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
Lovely - 28 września
Martilla-28 września
pati1159 - 29 września... :)
scorpioniczkaa - 30 września
mellisa - 30 września
agniesiar - 3 października
katia_793
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
jagódka1231- 9 paxdziernika
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
kiciaq87
Noukie
Marzi55
Biedroneczka1980
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
agast22
katia_793
no dopisałam sie :-)

Witam
Ja tylko na chwileczke. Bo zaraz lece na pociag i do nowego mieszkanka obejrzec co i jak, dzis na popoludniowym tescie owu slabiutka druga kreseczka, na USG pecherzyk 20 mm przed owu. No a ja pelna strachu i dziwnych obaw. No dobra tak czy siak nareszcie weekend zmykam, milej nocy wszystkim odezwe sie moze jutro lub w niedziele. Buziole i trzymam kciuki za wszystkie starajace i testujace;):tak:

katia owocnych staranek życzę:) U mnie zostało 5 dni do @... Wszystko niedługo sie wyjaśni. Mam nadzieję, ze mój dzisiejszy wypadek nie miał wpływu na ewentualną ciążę...

u mnie nic ciekawego wlasciwie.Pierwsze cos dzis zrobilam to zaopatrzylam sie w orzechy brazylijskie...Nie zeby mi tak strasznie smakowaly ale podobno maja duzo selenu a to niby zbija anty tpo wiec zuje...
No a poza tym jesli chodzi o cykl to nudy bo co sie w 3dc moze dziac?
Tak poza tym naweidzona jestem.Wydalam dzis full kasy na taka srebrna patere(czy jak to nazwac) z Iittala(moze ktos zna) i na to 3 rozne swieczki,takie szklane.caly dom mam bialo,czarno,szary.swieczki kupilam szara,przezroczysta i...rozowa i mnie ta rozowa denerwuje.Juz bym ja najchetniej wymienila na biala...Strasznie sie czepiam takich drobiazgow...mowilam nawiedzona.Jutro bym najchetniej pojechala wymienic ale chyba dam sobie spokoj bo bedzie ponad 20 stopni i chyba pojde zeglowac.
tak poza tym slodka dziewczynke dzis widzialam.takie fajne baby.Swietnie ubrana byla,nie tam zadne roze ale czarne dzinsy i taka fajna koszulke:)W ogole czesto mi teraz przykro jak takie dzieci widze...
aha,lyknelam dzis pierwsza tabletke.troche ze strachem...

reklama
ja właśnie wróciłam z polter-abendu, czyli imprezy przedślubnej, jutro weselicho i potem poprawiny więc pewnie Was na trochę opuszczę (chociaż znając mnie to zajrzę chociaż na chwilę)... Myślałam, że będę miała nie wiadomo ile do nadrobienia a tutaj jedna strona tylko :szok:

dziewczynki maż był dzisiaj w Gdańsku i zakupił mi kilka testów ciążowych - razem mam 7, tyle to w życiu nie miałam :szok: więc teraz może będę sobie chętniej robiła tak dla sprawdzenia?? zobaczymy . no trochę mnie kusi żeby zrobić jutro rano jeden... będzie to 11 dpo. jednocześnie wiem, że może nie dać wiarygodnego wyniku... ehhh i teraz mam dylemat...

Do góry