reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

jestem zjadłam i mogę pisac Kropko gdybym nie zjadła to bym nie napisala bo cukier mi tak spadł rece drżały słabo masakra jakaś...
Wiec moja wizyta wyglądała tak
Przyjechałam czekałam prawie półtora godziny żeby w koncu weszła no dobra w koncu ja siadam dzień dobry srety bajety co mnie sprowadza potwierdzenie ciaży no to zapraszam do badania ok kłąde sie sprawdził wszystko mam delikatne zapalenie ale to normalne w ciąży zrobił swoje badanie ginekologiczne potwierdził ciaże i zakonczył wmurowało mnie a usg serduszko fasolka cokolwiek zeby zobaczyć nie pierwsze usg w 16 tygodniu kumacie to w 16 tygodniu i tyle czasuja mam nie wiedziec czy wszystko jest w pozadku czy ciaża sie rozwija a badania połówkowe rece mi opadły ijeszcze usłyszałam zależy panina ciąży to us nie robimy....
załamałam sie kompletnie jak bym miała teraz mało problemów a szkoda gadać i jeszcze nie wiem czy to sie teraz tak pozmieniało ale dostałam już badanie cukru kurdę w 6 tygodniu?? ja to miałam w 24 albo 26 a nie w 6 nie wiem co jest grane porażka....
tak czekałam i co mi z tego wyszło....

reklama
ale uprzedzam to nie obajwy na ciąże, w tamtym cyklu o ile dobrze pamiętam, to też jakoś po owulce mnie bolały,ale chyba nie aż tak, może teraz mój organizm na @ tak już wcześnie reaguje. Ale zimnoo od paru dni to nie wiem z czego...

Czarni to co to kurde za gin, mój mówił mi, że ważne jest żeby wykonać usg koniecznie między 10 a 13 tygodniem genetyczne, tzn pomiary CRL-czyli wymiar ciemieniowo siedzeniowy to najważniejsze, a do 10 tygodnia powiedział,że pasowało by przyjść z ras, ale jak się nie chce zeby się nie stresowac serduchem, za wczesnie, że nie bije to nie trzeba, więc o co kuźwa chodzi, nawet bety ci nie zlecil, bo bez usg to jedyne badanie żeby sprawdzić czy dzidziol się rozwija :szok:

mówiąc ousg genetycznym to jest normalne usg tylko,że pierwszy raz mierzy wszystko i trwa dobre 30 min i to nie jest dodatkowo płatne, kolejne genetyczne to jest połówkowe i tez nie jest platne, dopiero testy Pappa i inne są płatne, ale to zazwyczajhpo 35 roku życia się robi, albo jeśli kobieta chorowała na coś poważnego

Czarni no to musisz zmienić lekarza.
Ja tak miałam z Fifkiem. Teraz wiem jak powinna wyglądać porządna wizyta w ciąży a nie wszystko ok? ok no to do widzenia. I na pewno teraz tego dopilnuję.

Zapisz się do jakiegoś innego lekarza.

Tulam mocno

jestem zjadłam i mogę pisac Kropko gdybym nie zjadła to bym nie napisala bo cukier mi tak spadł rece drżały słabo masakra jakaś...
Wiec moja wizyta wyglądała tak
Przyjechałam czekałam prawie półtora godziny żeby w koncu weszła no dobra w koncu ja siadam dzień dobry srety bajety co mnie sprowadza potwierdzenie ciaży no to zapraszam do badania ok kłąde sie sprawdził wszystko mam delikatne zapalenie ale to normalne w ciąży zrobił swoje badanie ginekologiczne potwierdził ciaże i zakonczył wmurowało mnie a usg serduszko fasolka cokolwiek zeby zobaczyć nie pierwsze usg w 16 tygodniu kumacie to w 16 tygodniu i tyle czasuja mam nie wiedziec czy wszystko jest w pozadku czy ciaża sie rozwija a badania połówkowe rece mi opadły ijeszcze usłyszałam zależy panina ciąży to us nie robimy....
załamałam sie kompletnie jak bym miała teraz mało problemów a szkoda gadać i jeszcze nie wiem czy to sie teraz tak pozmieniało ale dostałam już badanie cukru kurdę w 6 tygodniu?? ja to miałam w 24 albo 26 a nie w 6 nie wiem co jest grane porażka....
tak czekałam i co mi z tego wyszło....

kurcze dziwne żeby lekarz nie zrobił USG chociażby żeby potwierdzić Ciąże i sprawdził czy jest jedna dzidzia czy dwie
ja miałam robione przy każdej wizycie

Ostatnia edycja:
Pytałam moje gina, naprawde jest wykwalifikowany i ostanio 4 raczki nawet prowadził i mówił, że absolytnie usg nie jest szkodliwe, robi się max 2 razy przez pochwe, a później przez powłoki brzuszne, żeby tam nie grzebać i badanie ginekologiczne "ręcznie" robi raczej raz na początku ciąży, chyba że występuja jakies zapalenia, albo się krwawi

reklama
ojoj, tyle się naczekałaś Basia na badanie i się rozczarowałaś :( ..może idź do kogoś innego, dziwne rzeczywiście że bety nawet nie zlecił..

Do góry