reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Myniu masz super tatę. Mój uwielbia takie remontowe sprawy i jak potrzebuję, to zawsze zrobi :tak: i płytki położy i pomaluje nawet mi piękny stolik pod telewizor zrobił :-D

reklama
Dziewczyny, na L4 ciążowym jest fajnie bo dostaje się jeszcze więcej niż pracując, bo składek nie odprowadzają :) Z tego względu mogłabym całą ciąże na L4 przesiedzieć ale głupio tak :p

wiesz co Mynia jestes pewna ze nie odprowadzają??
bo przez pierwsze 30dni zwolnienia to płaci ci pracodawca, a potem juz zus i ja jestem zatrudniona na 2 tys, to dostawałam 1500 zł

Sailorka właśnie mój też lubi, zresztą i ja lubię takie drobne majsterkowanie, bardziej kobiece, typu przerabianie starych mebli, decoupage itd...:) ale on ma amputowaną nogę i bez tej nogi ścianę postawił, po drabinie skacze, gładź robi... no słów mi brak:)

a to w takie konkrety to ja sie nie zagłębiałam :p wiem tylko ile dostawałam kasy :p
przy umowie za 2 tys, dosatwałam 1500, a na macierzyńskim to było jakieś 1300 zł bo to jest jakiś tam procent pensji

Myniu twój tato to naprawdę super człowiek. Mimo przeszkód się nie poddaje musisz mu kochana piekne wnuki urodzić i pyszne obiadki robić bo sie nalezy jak mało komu :tak:

A widzisz Królewno, czyli jednak się różniła ta kwota. Nie mogę znaleźć tego teraz, ale wydaje mi się, że my opłacamy chorobową i zdrowotną a budżet państwa opłaca nam emerytalno-rentową:) To nie jest tak, że dostajemy całkiem 100% bo przecież jeszcze podatki opłacamy ale trochę więcej niż gdybyśmy pracowały.
Sailorka:) Na razie koncentruję się na obiadkach ale może i wnuki niedługo się pojawią :) a wykombinowałaś nowy prezent dla męża?

Myniu nie bardzo ale widziałam fajne buty. Sam sobie nie kupi bo uwazą,że za drogie woli mi kupić niż sobie więc może te butki bo widziałam,że bardzo by chciał...a but fajny skórzany.:rofl2:

reklama
Do góry