reklama

Staranka od stycznia 2012.

NIE, nie rosół się długo gotuje, a ja potrzebuje jakieś drugie danie. I to w miarę szybkie, tak sobie myślę, że może kurczaka w porach bym zrobiła, jest pyszny i można na dwa dni zrobić spokojnie. Dusi się sie naipierw pora 3 minuty, potem dorzuca się pieczarki , wlewa kieliszek białego wina, pokrojonego w paseczki kurczaka, śmietanę 12% i się samo dusi koło 20 minut, a na koniec dosypuje się pokrojoną pietruszkę.
Polecam, ja zazwyczaj daję z ryżem.

reklama
Bzibzioku a por w jakiej postaci? jak pokrojony?
Tak napisałam bo mi jak chora jestem zazwyczaj rosół wystarcza :) albo jakaś inna pyszna zupka. A jak wracam do zdrówka, zamawiam pizzę :) i tak przetrzymuje chorobę :P

No ale ja muszę jeszcze męża nakarmić, mi pewnie by wystarczyła zupka ale jemu nie bardzo.
a pora ciacham w półksiężyce. Jednego pora na jedną całą pierś kurczaka, Myniu podesłałam Ci zeskanowany przepis na maila prywatnego.

Ostatnia edycja:
Dzięki Bzibzioczku:) A na pewno mi podesłałaś? Bo jeszcze nie mam :)
A Bzibzioczku pytałam kiedyś a nie pamiętam czy mi odpowiadałaś, kiedy znowu badacie męża? (pewnie setny raz pytam :sorry2:)

odwołuje:) właśnie przyszedł mail :)

Dzięki Bzibzioczku:) A na pewno mi podesłałaś? Bo jeszcze nie mam :)
A Bzibzioczku pytałam kiedyś a nie pamiętam czy mi odpowiadałaś, kiedy znowu badacie męża? (pewnie setny raz pytam :sorry2:)

odwołuje:) właśnie przyszedł mail :)

Myniu nie mamy jeszcze ustalonego terminu gdzieś za miesiąc pewnie.
A przepis na prawdę polecam ja się od niego uzależniłam i od czasu jak go od cioci dostałam, to robię przynajmniej raz w miesiącu. Jest prosty, szybki i naprawdę bardzo zmaczny

A widzisz Bzibzioczku a ja tak nachalnie wypytuję bo wydawało mi się, że ma cie termin:)
przepis rzeczywiście wygląda pysznościowo:) Chyba będzie szybciutko wypróbowany :)
Isis moja koleżanka robiła a'la suszi ze smażoną rybką :)
Ja to w ogóle nie jadam ze względu na surowiznę :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry