reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
KINGA no to trzymam kciuki żeby wszysto się pozytywnie wyjaśniło:*
MYNIA to od nas też łap na wyjazd &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ANKE do dzieła i powodzenia:*
ISIS witamy w świecie ciężarnych:-D niektórym dziewczyna pomaga cola a ja też słyszałam ze magnez z potasem obniza mdlosci ale ile w tym prawdy to nie wiem. sama bralam a mdłosci były raczej jak głodna byłam.
ROŻNICZKO oby cykl nie poszedł na straty. trzymam kciuki:*

a mnie znów kłóje w lewej pachwinie....jakby ktos nóż wbijal. jak leze na lewym boku to też...eh... a myslalam ze dolegliwosci weekendowe mam za soba:no:
no i zgaga pali....

Różniczko różnie to bywa z tymi stratami:) Zobacz jak się kończą stracone cykle albo te bezowulacyjne u nas na forum :)
Domiczku, dziękuję:) Wszystkie fluidki upycham do woreczka i biorę ze sobą... Tak się cieszę, że aż jakiś lekki niepokój czuję... najgorsze, że szalika nie skończyłam...

Czarnooka to jaki ten śluz powinien być??? To temperatura ma być około 37 stopni? Czy powyżej?

Czy dobrze zaznaczyłam Granicę Wyższych Temperatur? I co to są te liczby w kółeczkach? :sorry2:

Jeju ale ja dużo pytań zadaje aż wstyd :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny, wracamy do starania się.

Obserwacja cyklu - enpr.pl może któraś z Was zerknąć na mój wykres? Temperatura mi strasznie skacze, nie wiem czy to coś ze mną czy z nowym termometrem. Dzisiaj mam 20dc, a przeźroczysty śluz pojawił się dopiero w sobotę, zawsze miałam go tak tydzień przed szczytem (czyli jakoś koło 10dc), mam wrażenie, że mi się wszystko przesunęło. Nic nie rozumiem...

Ostatnia edycja:
sihaya dlaczego prolaktyna przed owulką? Mam hiperprolaktynemię i dla mnie to się trochę mija z celem, bo prolaktyna w pierwszej połowie cyklu wzrasta u każdej kobiety i jest to normalne. Dopiero po owulacji prolaktyna powinna spadać, a zwiększać się powinien progesteron. Byłam u 3 ginekologów i każdy kazał mi badać prolaktynę od 18 dnia najwcześniej, ale normą jest, że koło 20. Dlatego moim zdaniem prolaktyna badana wcześniej nic nie wnosi...

Masz rację oczywiście, dopiero teraz przeczytałam swój post i rzeczywiście pomieszałam:/ badanie mam zrobić po owulce jeszcze ponownie... tak to jest jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy i pisze się bzdury!;)
dobrze, że tak wszystko uważnie czytacie i wyłapujecie błędy bo ktoś mógłby przeczytać i się zasugerować.
Jeszcze raz więc dla utrwalenia PRL mam zrobić po owulce:) a i tak cały czas mam brać castagnus.

Laluś temperatura piękna oby tak się utrzymywała:) &&&&&

Myniu Ty się nie możesz doczekać wyjazdu do S. a ja waszego efektu tego wyjazdu:D osobiście liczę, że wrócisz do nas z pierścionkiem i fasolinką:] Dlatego jakbym nie miała już okazji przed Twoim wyjazdem to życzę udanego i owocnego pobytu:)

Sailorku a Ty tak śmigasz szybko z tymi cyklami teraz, że nie nadążam za Tobą;)
a propos tak sobie pomyślałam właśnie, że fajnie mieć takie krótkie cykle, bo jakby tak zliczyć to dziewczyny "krótkocyklowe" w ciągu roku pewnie zyskują trochę staranek w porównaniu z tymi co moją dłuższe...

Anke w tej sytuacji gratuluję @!!! oby teraz poszło z górki:)

Laluś temperatura w drugiej fazie (lutealnej) ma znajdować się nad tą drugą kreską. Nie jest jednoznacznie ustalone, że ma to być 37*, ale jeśli temperatura jest w takich okolicach to bardzo dobrze i ciążowo wróży :) Wszystko zależy od temperatury podstawowej, bo jak kobieta normalnie ma niską temperaturę, to często bywa tak, że w ciąży nie dochodzi jej do tych magicznych 37* Mam gro koleżanek, które już urodziły, a wykresy nie wskazywały aż takiej temperatury. Mam też wiele koleżanek, ktróre miały temperaturę 36,9-37,2 właśnie w początkowej ciąży. A te kółeczka oznaczają właśnie 1,2,3 dzień fazy lutealnej. Jest to ważne dla kobiet, które nie starają się o dzidziusia, ponieważ w tych dniach można jeszcze zajść w ciążę. Dalsze numerki to kolejne dni fl i ok.12-14 numerka można już testować :)

panna.migotka albo to cykl bezowulacyjny (1-2 takich cykli w roku może się zdarzyć każdej zdrowej kobiecie), albo owulacja będzie później. Niestety pozostaje tylko mierzyć i czekać...

reklama
Sihaya, dzięki ogromne:) jejku ja nie mogę na miejscu usiedzieć a jutro to chyba zwariuję :)
Laluś, za wcześnie ustawiłaś granicę, te liczby oznaczają który to dzień po skoku ale Ty granicę może będziesz mieć dziś ale to się okaże dopiero jutro. A kiedy śluz płodny był? Ten najbardziej płodny?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry