reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Bzibzioczku jak piszesz wiadomość to jest taa ikonka z obrazkiem, między dwoma globusikami a taśmą filmową :) A i nei zaomnij o przepisie dla mnie :)
Agacynda dobrze, że cokolwiek możesz jeść :)

20130112204.jpg
ja robie tak, pewnie Sihaya ciut inaczej:
Wstawiam makaron tagiatelle albo penne, które gotuje się ok. 12 min. na 8-9 ostatnich minut do gotującego makaronu dorzucam brokuła.
Na patelni smażę kawałki piersi z kurczaka przyprawione według uznania - ja daję sól, pieprz świeżo mielony, chili, curry.
Następnie do kurczaka, którego smażę na oliwie, dolewa ok. 100-150 ml śmietany 12% i serek mascarpone 250g. i tak podgrzewam aż cały serek się roztopi. Jak makaron i brokuł skończą się gotować dorzucam do patelni, wrzucam ok. 10 dgk. sera żółtego np. gouda i czekam aż się wszystko połączy. Wtedy wykładam na talerz i posypuję tartym parmezanem. Smacznego!

Ostatnia edycja:
No no Bzibzioczku, pełen lans ;P
dziękuję z przepis :)
a ja ciągle mam na coś ochotę... kurcze, co tu zjeśc...
Już mam niezły zawrót głowy :)

Ostatnia edycja:
mmm Bzibziok, jak bede miec ochote na miesko to zrobie ten makaron :)

Myniu, na caly dzien jak zjem dwa tosty to okej... bonczasem umieram z przejedzenia po bananie i pomaranczy.

Witam się z wami moje drogie Panie :-)
Oświadczam,że żyję jak nerki skończyły doskwierać to mnie ręka boli. Musiałam ścięgna naciągnąć. Dobrze,że mam wolne. Myślałam,że dzisiaj @ ale nie pokazała się tylko ze 2 krople plamienia.
SIHAYKO GRATULUJĘ TAK BARDZO SIĘ CIESZĘ RAZEM Z WAMI :-)
Grzanko piękna malutka:-) gratuluję młodym rodzicom :tak:

A a byłam dzisiaj trochę pohulać po sklepach i kupiłam fajną kurteczkę wiosenno-jesienną :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry