reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Staranka od stycznia 2012.

Grzaneczko, po prostu bardzo się kochające i empatyczne małżeństwo :) Zakupy...skłonił mnie do tego weekand - tyle ludzi na zakupach, taka nerwówka, tłok, ludzie niemili dla siebie - brrrr...
Ficiarka, i Ty czekasz... Ohhh- chyba musimy Asitę na 3 i 4 zawołać! Asitko, jak już Ficiara chce nieść jajo, to sprawa jest poważna ;-) Ficiarko, powiedz no mi, czemu mi się tak powydłużało?
Od czego zależy długość cyklu w takim przypadku? (cykl bez owu) Oświećcie proszę koleżankę!

reklama
Jiiilka, a Ty robiłaś jakieś badania hormonalne? Dlaczego nie ma owu? W tym wcześniejszym cyklu też skok raczej naciągany.
Mi się wszystko pomyrdało, bo ja myślałam, że Ty jesteś tą dziewczyną, co ma małe dziecko i się już starasz o drugie (chyba to paulinka jednak) i se tak patrzyłam, aż w końcu wróci ten cykl na normalne tory... Moim zdaniem powinnaś dostać coś na wywołanie miesiączki... Co na to Twój gin?

Ficiarko, to niestety nie ja... Badanka robiłam w tym właśnie cyklu (3 dc na enpr są wyniki), Mam łagodną hiperprolaktynemię, biorę bromergon od 2,5 tygodnia. Moja ginka jak poszłam do niej 3 grudnia najpierw mówiła o luteinie, a potem zmieniła zdanie i stwierdziła, że sam bromek pomoże po jakimś czasie :( No i czekam jak głupia, nie wiem już co robić. Bardzo Ci dziękuję za opinię.

hej kobietki
a ja przyszłam wam ponarzekać nie dość ze mam ą cholerną cukrzycę to jeszcze chora jestem tzn zaczyna mnie coś lapać a ja nic nie mogę wziąć :( żadnego syropu dla kobiet w ciazy bo tam wszędzie jest cukier więc leczę sie rosołkiem i czosnkiem i jeszcze wszyscy w koło jedzą cukierki :((((

agnieszko tuuule:* Zdrowiej kochana!!! A tych z cukierkami pogon,niech jedza gdzie indziej:-):-)

A mnie boli kregoslup.....................buuuu:(

Asita nooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

Jiiilka ja mam dużą hiperprolaktynemię, która blokuje mi owulację i też biorę bromergon, ale on niestety nie reguluje cyklu. Żeby on tak naprawdę zaczął działać trzeba by go brać bardzo długo (tak mi powiedział bardzo mądry lekarz), bo akurat tego nie da się uregulować w jednym cyklu. Na regulację cyklu miesiączkowego bierze się z reguły luteinę lub duphaston, co też Twoja gin powinna Ci zapisać niezależnie od bromergonu. W ogóle to radzę się wybrać do ginekologa-endokrynologa, bo niestety co sama odczułam zwykli ginekolodzy przepisują w kółko to samo (często bez badań sugerując się objawami) z nadzieją chyba, że się jakoś ułoży...

agnieszko tuuule:* Zdrowiej kochana!!! A tych z cukierkami pogon,niech jedza gdzie indziej:-):-)

A mnie boli kregoslup.....................buuuu:(

Asita nooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!

Gonie ale mnie nie słuchają trudno przeżyje :)
czekam tylko do 20 30 i wcinam pomarańcza a tak mam na niego ochotę najgorsze jest to ze muszę czekać na wyznaczona godzinę bo tak z tą cukrzycą wcale nie jest tak źle długo juz nie jadłam tak zdrowo :)
najważniejsze żeby Antosiowi nie zaszkodzić do kwietnia dam radę :)

Ale w święta na kawałek ciasta sie skuszę taki mały jakiś

Jeszcze trochę i będę miała studniówkę :) ( tzn 100 dni do narodzin maluszka )

Ostatnia edycja:
Przepraszam, że dopiero teraz ale byłam u koleżanki i troszkę się zasiedziałam, wypiłyśmy po 3 piwka no bo w ciąży nie jestem na teście jak byk jedna krecha, ale postanowione zmieniam ginekologa :tak:

reklama
Do góry