reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Hej:tak:
Ciesze sie ze mnie przyjelyscie:tak:z szybkiego porodu sie ciesze bo wyrobilam sie w czasie od 14 do 21,20:tak:ale tez mialam kryzys ze skurcze byly a rozwarcie 3 cm ale dofasolowali mi czopka a potem lewatywe i szybko zrobilo sie 5 cm:tak:zeszlam na porodowke przed 20 a o 21, 20 witalysmy sie z Agatka:tak:wybaczcie ze nie bd tak na razie jeszcze nickami operowac ale bd sie pomalu starala:tak:u nas obylo sie bez zoltaczki na szczescie ale za to przytrafila sie dysplazja prawego bioderka:-(w zasadzie jak urodzilam i mnie na sale przywiezli to poszlam sie umyc pod prysznic a na drugi dzien w miare normalnie smigalam:tak:az lekarz sie smial na obchodzie ze widzi ze wszystko w pozadku:-Du mnie to zapewne zasluga tego ze nie bylam szyta tylko urodzilam z otarciem:tak:wspolczuje kobietkom ktore tak dlugo rodzily:-(a z innej beczki moglybyscie mi doradzic jak dobrze malej mam nosek czyscic?bo wydaje mi sie ze ciagle ten nosek ciagle gdzies tam ma zapchany:zawstydzona/y:psikam do noska roztworem ale mala nie kicha po nim:no:

reklama
dobry:-D

kurde wczoraj poszłam spać dopiero koło 24, pomyłam gary, poprasowałam, wykąpałam i się i w kimono:-D

Rechot przetleniłaś się <hahaha>!:-D:-D:-D

Karolina współczuje tego łupieżu:-( to musi być straszne:-(

Kacha no ja polecam zestaw woda morska w spray+ frida przy większym katarku jak kiedyś by był (odpukać i tfu tfu tfu) i przy jakichś niedogodnościach przyda się:-) Ale niekoniecznie musi to być coś w nosku! Jest duże prawdopodobieństwo że poprostu macie za suche powietrze w domu:tak: kładź na noc mokry ręcznik i poobserwuj kilka dni:tak:

Slovianka jak tam Pan w nocy?:-D

Kuba tak sobie:-( dalej katar i kaszel jak gruźlik ech... wykończe się zanim dożyje końca jego choroby:-(

Andzia
Tym nizoralem to też robiłam ale efekty praktycznie nie widoczne. Teraz od czasu do czasu jeszcze muszę w nim wykąpać i tak przez kolejne 3 lata. Wiem że to dziadostwo może nawracać ale ja już wiem jak z tym walczyć.

co do czyszczenia noska to mała może jeszcze ma cos zaśluzowane ale polecam wode morską spray i nie zrażaj się dzieci tego nie lubią ale się przyzwyczai i frida

a rano była kupa strzelił takie czarne małe bobki jak króliczek aż się przy tej kupie naśmiałam pełno tego było i jak skończył miał taki błogi uśmiech na twarzy

Dziekuje za rady, tez wlasnie myslalam ze to moze kwestia zbyt suchego powietrza...a fride mam tylko ona ma takie malenkie dziurki ze ledwo da sie choc troche ja wsadzic:zawstydzona/y:a wode morska tez mam i wlasnie psikam do noska ale nabieram paranoi w nocy jak zasypiam a ona tak ciezko przez nosek oddycha:sorry:ogolnie jestem troche przestraszona mamusia i jeszcze duzo rzeczy mnie przeraza:szok:powiedzcie ze nie jestem z kosmosu i tez mialyscie obawy...:zawstydzona/y:

Rechot tez slyszalam ze jagody kupsko wstrzymuja

tak czuje ze Milda predzej na nogi pojdzie a zeba dalej nie bedzie ale podobno im pozniej tm zdrowsze. Uciekam- alarm

edit Kasia tez o tym myslalam ale to jedyny pl sklep tak dobrze wyposazony i nie chce robic kwasu mialam zamiar mu powiedziec ale dam spokoj
hehe mala jest zdolniutka:tak: dobrze sobie radzi... ;-)
moja mala miala5 msc 16dni i sama tez wstawala:tak: a jak juz zaczela 6 miesiac to stala bez trzymanki:-D dokladnie 6msc i 2 dni bo w dzien dzieka mi zrobila prezent:-D
YouTube - skaczę :D
to jej pierwsze zdjecia jak stala sama bb7a8c779c.jpg9d9c7f5b29.jpg

poród bajka:-D ja jeszcze przed porodem leżałam a tak miesiąc na patologii mówie nie szpitalom:-D o nastepna wyścigówa:-D
wiesz najwieksza bajka bylo to ze porod byl rodzinny i to calkiem za darmo bo tu za nic sie nie placi:no: ani za pobyt ojca na sali , ani za osobista sale, ani za znieczulenie
chyba w pl to sie nazywa zewnatrzoponowe (??)
takze moj D mial okazje porobic fotencje i przecinac pepowinke:-D

ja jak tomek w nocy pospał dłużej niż 3h to wstawałam zobaczyć czy oddycha
ja tez mam takie zboczenie, az do dzis...
tym bardziej bylam zawsze wystraszona ze mala przesypiala cale noce od urodzenia prawie bo pierwsze 2 miechy sie budzila o 3 w nocy na jedzonko.,...
a ja jak glupia latalam i sie martwilam czy z nia wszystko ok... i nadal sprawdzam co jakis czas czy oddycha:sorry: chyba matki juz tak maja;-)

witam dziewczynki:-D:rofl2:z rana , bo u mnie 9.30.... zanim was doczytalam, nakarmilam i uspilam mala... to troche zlecialo...:-p
pencil.png

reklama
Do góry