reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

To i ja się melduję posłusznie w niestety niezbyt pogodny dzień, a właściwie wogóle niepogodny :-(
Właśnie kiszę w robocie i ciągle mi się chce kawy :-D Na nadmiar pracy nażekać nie mogę więc lekko się przynudzam :-D

Co do upartości naszych pociech to niestety Hania poszła wczoraj za karę spać, bo zażyczyła sobie kromeczkę z szynką wiec jej zrobiłam, ale na talerzu były dwie i ona w ryk, że "nie sce ba" czyli dwóch więc jej mówię, że jedna dla mnie, a ona, że nie będzie jadła. Więc ją wykąpałam, dałam serek i powiedziałam, że za karę idzie spać i nie będzie oglądała bajki ... ale jakoś się tym nie bardzo przejęła ... :dry:

reklama
Cześć lasencje:)
Mój Filip też jest niegrzeczny. Ciągle sie awanturuje. Bije mnie , wrzeszczy. A ostatnio to coraz później z nocy wstaje. i w dzień idzie późno spac . Dzisiaj zasnął o 16 a wstał o 18.30. Chyba będę musiała go budzić rano żeby chodził spac w dzień jak wcześniej.
A jutro przychodzi moja siostra z synkiem do nas i pewnie będa awantury o zabawki, popychanki i krzyki. Ale przynajmniej dzieciaki będa miały rozrywkę .A my roboty po pachy.
Wodóle to chciałam dzisiaj dostac się do dentysty z peknietym , ruszajacym się i bolacym ząbkiem. i usłyszałam ze moge sie zapisać na 31 sierpnia. No zgrozo. Oczywiście na NFZ> A prywatnie nie pójde i nie zapłacę 60 zł za usuniecie zęba. Jutro spróbuję gdzie indziej się dostać.
A w piątek wybieram się do fryzjera i obcinam włoski. jeszcze nie wiem jak. pomyślę razem z fryzjerką

No i postanowiłam się wziąc za s woje zdrowie. Mam guzka koło szyji. @ lata temu był maciupci , ale urusł. I jakieś 3 miesiace temu mój M wyczuł drugiego na plecach. jakos to lekcowarzyłam. Ale pójdę do lekarza po skirowanie do chirurga- onkologa . Trzeba coś z tym zrobić . Bo choroba wie co to jest. Może nic groźnego, a może jednak coś . I żeby nie było za późno.Ale strasznie sie boje:(

Ostatnia edycja:
bella-faktycznie idź z tym do lekarza-warto sprawdzić co to, ze zdrowiem nie ma żartów.Nie bój się-to niekonieczne musi być coś złego.3mam kciuki.
Widzę faza na zmianę fryzur u laseczek :)

a u nas słonko świeci,kawusia właśnie zaparzona, ewelka gotowa do plotek ;p i tak o to rozpoczynamy nowy dzień ;p pomysłu na obiad szukam,bo nie mam weny...

hej
kaczucha hehe przy kaiwe sa zawsze plotki :-p
bella moja naszczescie nie bije jeszcze i oby tego nie robila...chociaz o swoje zabawki to byla zazdrosna i odpychala dziewczynke a nawet ja za wlosy ciagla i do parteru masakra....:zawstydzona/y:ale tez nie slucha i zwraca na siebie uwage rykiem tzn do histerii sie doprowadza jak cos chce i to czasem przed lustrem zaczyna ryczec wiec chyba jej sie podoba ogladanie siebie zamuzganej albo glosu swojego slucha :zawstydzona/y:licho wie o co czasem jej chodzi...a co do tych guzkow to idz jak najszybciej do lekarza i dowiedz sie co to jest...moze to sa wezly chlonne powiekszone wiki ma takiego malego niby guzka z tylu glowy bylam u lekarza ale pediatra mi powiedziala ze nie mam sie czym martwic bo to jest wezel chlonny i on nie koniecznie musi zniknac....tylko ze on pod palcami sie przesuwal nie byl w jednym miejscu

Właśnie wróciłam od ginekologa, byłam na USG. Dzidzia zdrowa, idealna na wiek ciązy i co ważne będzie DZIEWCZYNKA!!!!
Tak własnie czułam, moja intuicja okazała się trafna po raz drugi.

Bella
oby to nie bylo nic poważnego,ale dla świętego spokoju lepiej sprawdzić !

Ewelka
niezły łobuz z Twojej małej :D za włosy hehe skubana

Hannah
gratulacje córy ! a już miałam podejrzenia,że będzie synio do pary :D ale co ja tam wiem ;) Jakieś opcje co do imienia masz?

a ja jutro pilnuję szwagra 5 tygodniowego syna:) trzymajcie za mnie kciuki hehe

hannah-gratuluje drugiej córeczki :) Basia-bardzo ładne imię :)

my ćwiczymy na kibelku-już nocnik sobie odpuściłam.Efekty są lepsze niż na nocniku ;p ale jeszcze długa droga przede mną

reklama
Dziękuję dziewczyny. Trudno nam się zdecydować, moje typy to Martynka (ale mąż się nie zgadza), Basia i Milenka. Między dwoma ostatnimi wybieramy. Basia pasuje do Hani.

to wybierzcie jakies trzecie zupełnie inne:) albo losujcie z tych co macie :)

pogoda się kiepska zrobiła, myślałam że wyjdę z małym na spacer i dupa jak na razie

Do góry