reklama
asmodis
Sierpniowa mama'06 Mama Motylka
ja tez tak robie jak ty Leyna
ja tak robie jak mi sie przypomni to wyparzam w garnku do gotowania na parze bo ma taka funkcje a tak to myje plynem i juzDziewczyny, wyparzacie (tzn. zalewacie wrzatkiem) dalej za kazdym razem butelki??? Bo gdzies czytalam, ze ok. 6 mies. zycia wystarczy myc je plynem i plukac pod biezaca woda, a co kilka uzyc przelac wrzatkiem.

sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Ja juz od dawna, tj. od lutego chyba, nie wyparzam w ogole butelek i smoczkow. Myje je w cieplej wodzie z plynem do naczyn i porzadnie plukam pod biezaca woda. A smoczek uspakajacz przelewam wrzatkiem tylko wtedy jak upadnie np. na chodnik, ale tez nie zawsze.
Ja butelki wypazalam tylko przed pierwszym uzyciem, natomiast zalewam je goraca woda jakos tak raz na miesiac albo i mniej. Nie sterylizuje ani nic, tylko zwyklym plynem i szczotka do butelek myje i tyle. Smoczek jak spadnie i widze na nim wlosy, to myje pod ciepla woda, ale jak gdzies na kanape czy na dworzu spadnie to "oblizuje" i juz.
karoo-kp
Mama Jagodzianki
Ja robie podobnie jak Sandra, ale jesli chodzi o smoczek to nie oblizuje - to niehigieniczne i mozna zarazic dziecko prochnica, wiec ryzykowac nie bede. No dobra, jak nie mam przy sobie wody mineralnej albo przegotowanej (a to sie rzadko zdarza, bo mam przeciez dla malej wode) to oblizuje - lepiej to niz dac brudnego z ziemi...
redaktorka
MAMA BAMBOOCHA
butelki z przyzwyczajenia zalewam goraca woda, wyparzam raz w m-cu, smoka nie oblizuje, nosze 2;-):-)
reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Mnie sie zdarza czasami smoka oblizac, ale to w razie koniecznosci. Zazwyczaj Sara ma smoka na lancuszku, wiec go nie wyrzuca. A jak juz upadnie to przelewam woda, ktora zawsze nosze przy sobie.