Elka kotka na pewno sie zaklimatyzuje, szczegolnie ze jest mloda. Kupcie jakąs najtanszą kuwete, troche zwirku i postawcie w jakims miejscu,w ktorym nie pedzie przeszkadzala,a kotka bedzie miala tam latwy dostep. Zaniescie ją w poblize kuwety i sprawdzcie jak zareaguje. Powinna zalapac o co chodzi. Moje koty tez nie wiedzialy co to kuweta, dopoki sie u nas nie pojawily-kotka urodzila sie w piwnicy naszej sąsiadki, jej matka byla calkowicie dzika, a kota wzielismy ze wsi, gdzie biegal razem z matką i rodzenstwem po polach. Jak zobaczyly kuwete, od razu wiedzialy co to i do czego. Dziecku tez nie zrobi krzywdy- jestem pewna. Tylko na wszelki wypadek nie zostawiaj noworodka z dzieckiem sam na sam.Moze sie do niego np. przytulic w lozeczku i przydusic.Na pewno nie podrapie, ani nic z tych rzeczy. Poza tym wg mnie Twoje dzieci na pewno beda szczesliwe mając jakies zwierzątko w domu. Podobno kontakt ze zwierzętami pomaga szybciej rozwijac sie dzieciom :-) Jak juz sie do was przyzwyczai, to od razu ją wysterylizujcie.