reklama
Mikuś to dziadek Oli, moj ojciec :-) etatowy Mikołaj, Górnik na akademiach w przedszkolu pobliskim, stary harcerz, zuchmistrz.
Olka się nie bała mimo przebrania - troszku zaskoczona była, ale pożniej nawet Mikołąja za brodę pociągnęła ale i buziaka mu sprzedała
no i zrobiła "moja moja" (przytuliła się). I teraz kombinujemy czy poznała dziadka po głosie czy to przez te prezenty taka milusia była.
Zdjęcia robione w domu
Olka się nie bała mimo przebrania - troszku zaskoczona była, ale pożniej nawet Mikołąja za brodę pociągnęła ale i buziaka mu sprzedała

Zdjęcia robione w domu
...a u nas w domu mówiło się zawsze, że to Dzieciątko prezenty przynosi. Nie wiem czy to ogólnoślaska tradycja czy tylko u nas w chałupie... Mama jest z poznańskiego więc może to z tamtych rejonów? Sama nie wiem
a Ty izkab skąd jesteś?

a Ty izkab skąd jesteś?
izkab
matka wariatka
No ja to z tych rejonów, co Twoja mama ;-) hmmm... to chyba raczej śląska tradycja z Dzieciątkiem
u nas Gwiazdor chodzi 
a jeszcze napiszę jaki prezent karolcia nam dzisiaj zrobiła - spała od 20.30 do 9.30
a my razem z nią
tzn ja na chwilkę wstalam i ją na śpiąco nakarmilam, ale to chwilka była ;-)

a jeszcze napiszę jaki prezent karolcia nam dzisiaj zrobiła - spała od 20.30 do 9.30

izkab
matka wariatka
Ale tu cisza
chyba wszyscy śpią jeszcze ;-) tak jak moja Karolcia 
a ja dzisiaj i jutro sama w domku będę, mąż w Londynie na delegacji :-(buuuu.... mam nadzieję, że Karolka da mi tu zajrzeć chociaż na chwilkę i zobaczyć co ciekawego napiszecie ;-)
miłego dnia

a ja dzisiaj i jutro sama w domku będę, mąż w Londynie na delegacji :-(buuuu.... mam nadzieję, że Karolka da mi tu zajrzeć chociaż na chwilkę i zobaczyć co ciekawego napiszecie ;-)
miłego dnia

mamjakty
styczniówka 2009
Ola od Mikołaja dostała książeczkę z fishera, o taką:
FISHER PRICE KSIĄŻECZKA ZGADYWANKA KOLORY (830501753) - Aukcje internetowe Allegro
no i u nas 6 chodzi Mikołaj, a pod choinkę to Gwiazdka przynosi prezenty - jakoś tak się zawsze mówiło
no i nam Ola tez prezencik zrobiła - w niedziele wstała przed 8
dziś tez tak wstała 
a dziś u nas deszczowo :-(
FISHER PRICE KSIĄŻECZKA ZGADYWANKA KOLORY (830501753) - Aukcje internetowe Allegro
no i u nas 6 chodzi Mikołaj, a pod choinkę to Gwiazdka przynosi prezenty - jakoś tak się zawsze mówiło

no i nam Ola tez prezencik zrobiła - w niedziele wstała przed 8

a dziś u nas deszczowo :-(
6tego Mikołaj a 24tego Dzieciątko przynosi prezenty...A dokładniej ciocia czyli ja lata jak ze sraczka żeby mnie dzieciaki nie zauważyły....Faaajnie jest...
Ja jestem ze śląska.....ale u nas każdy inaczej mówi więc wątpie żeby to miało jakiś związek z regionem...
W tym roku mój mąż przebrał sie za Mikołaja...co skonczyło sie moja totalną głupawką
Myslałam że sie zsikam jak go zobaczyłam
Piotrek nie wyczuł taty pod przebraniem i sie poryczał
Ale mu sie nie dziwie bo strasznie wyglądał w tej masce i w ogole....A dostał ogromną wyścigówe...Takiego odpychacza....do wanny takie coś do przyklejenia....leje sie tam wode to gra, spiewa i świeci...Samochodzik - i to akurat mu najbardziej przypadło do gustu....On jedzie i nagle taka dźwignia na dole wyskakuje i samochod leci w powietrze....Szał normalnie :-) I słodycze...ale to akurat nie bałdzo dla małego więc mama z tatą wciągną :-)
Ja jestem ze śląska.....ale u nas każdy inaczej mówi więc wątpie żeby to miało jakiś związek z regionem...
W tym roku mój mąż przebrał sie za Mikołaja...co skonczyło sie moja totalną głupawką

Piotrek nie wyczuł taty pod przebraniem i sie poryczał

Ostatnia edycja:
reklama