reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2009

iwi 82 ja go optycznie zmniejszam, bo te teksty o bliźniakach naprawdę dokuczają :-(. Kurcze, powiem Wam, ze kiedyś wydawało mi się, że w tej sytuacji to, że jeden zarodek obumarł nie jest takie straszne dla matki, a okazuje się, ze jednak daje w kość. No nic, mam groszka :-).

A ja na USG z badaniem przezierności idę 20 czerwca :-).

reklama
jak tak Was sobie czytam to myślę że jestem jakiś dziwoląg
Nie jesteś dziwoląg - dołączam się do grupy tych, które nic a nic nie wymiotują, jeszcze nie przytyły, a zamiast zaparć mają biegunkę (więcej opisałam w wątku "dolegliwości"). Jak widać, możemy ustanowić własną normę :)

Jedyna różnica, że mnie pobolewa brzuch, zwłaszcza prawy jajnik, z którego miałam owulację. Tam pewnie jest ciałko żółte, to normalne, że boli?

A w ogóle jak to cała ja, wpisuję się nie po kolei i na niewłaściwych wątkach. Więc może się przedstawię w końcu :) Nazywam się Basia, mam (jeszcze) 27 lat, to moja pierwsza ciąża. Pracuję w kadrach i płacach, więc w razie pytań o macierzyńskie służę pomocą (trochę mniejszą dla nauczycielek, bo nie znam się dobrze na Karcie N., ale w razie czego wiem, gdzie szukać).

Co do planowanego przedłużenia, to jest nadzieja, że nawet gdyby któraś z nas przesunęła się na grudzień, to jeśli uchwalą tę ustawę w końcu, to mogą zrobić przepisy przejściowe. Przy poprzednim przedłużeniu parę lat temu zrobili na tyle fair, że przedłużyli wszystkim kobitkom, które w dniu 1.01 były na MACIERZYŃSKIM, choćby jeden dzień, a nie tylko tym, które urodziły w nowym roku. Byle uchwalili, bo na razie coś zamilkło, nawet nie udało mi się znaleźć tego projektu na stronie prac sejmowych.

Witam wszystkie nowe dziewczynki :) i gratuluję!!!
U mnie bez zmian, brzuszek jeszcze pobolewa, ale mam nadzieję, że od 12 tygodnia bedzie spokój.
Mdłości - NIET
wymiotów -NIET
Zaparć - NIET
Cudownie!!!!!!!!!!!
Brzuszek juz się pojawił, malutki ale juz jest!!!
Celinka83 ja też kupiłam sobie "ciążowe" rzeczy, spodnie rybaczki i bluzeczkę.
Radocha ogromna!!!!

Hej dziewczynki.
Ale Wam zadroszczę zakupów:confused: Mnie to niestety nie czeka bo wszystko mam po chłopaczkach moich. A te ciuchy ciążowe są tak drogie że szkoda i brak kasy na kolejną nowość na kilka miesięcy:confused:
A ja czuję się dość kiepsko. Mdłości mam niemiłosierne. Na szczęście moje kropelki na tą przypadłość dość dobrze mi pomagają i łagadzą to niemiłe uczucie. No i od trzech dni pobolewa mnie podbrzusze. Brzuch mi też już powoli wybrzusza a rodzina jeszcze nic o ciąży nie wie:confused::confused: Chyba pora ich poinformować.

hej

My po wizycie wszystko jest ok. Dzidzia sliczna z bijacym serduszkiem. Wyniki tez mam ok. Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Jestesmy przeszczesliwi :-):-):-):-):-)

reklama
hej
My po wizycie wszystko jest ok. Dzidzia sliczna z bijacym serduszkiem. Wyniki tez mam ok. Kolejna wizyta za 4 tygodnie. Jestesmy przeszczesliwi :-):-):-):-):-)
Daga, strasznie się cieszę :))) I oby tak dalej! :)

...ale Ci zazdroszczę... Ja mam następne USG na początku lipca i już się nie mogę doczekać, żeby się upewnić, że wszystko jest ok.

Do góry