reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2009

Cześć dziewczyny !

jutro raczej może być problem z dostaniem się do komputera, więc dziś moje drogie składam Wam życzenia :

CIEPŁYCH, DOMOWYCH WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA. WIELU MIŁYCH CHWIL W RODZINNYM GRONIE. OSZCZĘDZAJCIE SIŁY NA PÓŹNIEJ. PROSZE NIE BRAĆ PRZYKŁADU Z PREZENTÓW I SIĘ NIE ROZPAKOWYWAĆ ;-)

reklama
U mnie też przygotowania w toku. Zrobiłam już ciasto, ugotowałam warzywa na sałatkę. Czekam na męża i jedziemy do położnej sprawdzić ciśnienie, bo ona jednak do mnie może przyjść.
Mam zamiar jeszcze zrobić makowca, rybę po grecku mąż zrobi sałatkę. A na jutro zostanie mi barszcz, karp no i jakieś mięso na święta. Nic więcej nie robię, na wigilię idziemy do koleżanki a później do brata. Nic nie muszę do nich robić, z racji mojego stanu:-)

Ja się jakoś boję, czy tych skurczy nie przegapię...........
Dziewczynki napiszcie jak te skurcze wyglądają, w jaki sposób się je odczuwa.
myślę że jak przegapimy nawet te skurcze to się nic nie stanie. tak mi się wydaje bo moja siostra twierdzi że nic takiego nie miała. gorzej byłoby gdybyśmy były w bardziej wczesnym stadium ciąży i to groziłoby o wiele wcześniejszym porodem a tak to chyba nie musimy się tak przejmować. hmmmm przynajmniej mam taką nadzieje bo ja też żadnych skurczy na razie nie czuję a wizytę u lekarza mam dopiero 6 stycznia i dopiero ustalimy termin na ktg

Mnie też w tym roku odpuścili sprzątanie.. ale my właśnie skończyliśmy remont więc troszke pomogłam...jutro bedzie dalej męzus walczył!:tak:
Na szczęście Wigilia jak co roku u moich dziadków:-)
Ja to chyba nie miałam skurczy nic nie czułam takiego ale za to brzuch mi na kolana opadł i niewygodnie mi się siedzi!

Ja niedawno wróciłam od lekarza no i jest jak się spodziewałam! Mam rozwarcie na dwa paluchy :szok:
Od kilku dni wydawało mi się jakby brzuch mi się opuścił i miałam rację. Dziś wszystko potwierdziła moja gin. Z jednym plus bo nie mam już zgagi :-)
Powiedziała, że mam leżeć plackiem przez tydzień tak dla bezpieczeństwa maluszka bo jeszcze dla niego za wcześnie a później jak nic się nie będzie działo to mam sie zgłosić do niej około 12 stycznia to zobaczy jaka jest sytuacja i pewnie położy mnie do szpitala :zawstydzona/y:
Tak więc w terminie napewno nie urodze. Tak ona sama mi powiedziała.
A ja słyszałam, że jak się brzuch opuści to maksymalnie dwa tygodnie i na porodówkę!

reklama
Do góry