reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczeń 2009

Celinka - skąd ja to znam.... :dry:
Emilka - no to kiepsko, no ale w sumie możesz przyjśc bez rejestracji, wg mnie powinna Cię przyjąć bez problemu, w końcu jesteś Jej pacjentka ;-)

reklama
Celinka mnie tez kazdy wypytuje, smsy piszą lub dzwonią do mojego męza...ale na smsy zwyczajnie nie reaguje..a mąż niech sie tłumaczy..za to on sam jak tylko wezme cięższy oddech to spogląda na mnie i obserwuje czy to tylko tak sobie odetchnęłam czy to moze juz cos sie zaczyna...smiesznie sie czuje tak pod obserwacją caly czas...wczoraj za to sie poklocil z moja mama i teraz jest dziwna sytuacja u nas (mieszkamy oddzielnie ale na jednym podworku)...nie wiem czy mama wogole do mnie przyjdzie jakby co...ona jest dumna jak paw...chore to wiem, przykro mi cholernie ale nie bede jej przepraszac ani tymbardziej namawiac do tego męża (mama tego oczekuje) bo grubo przesadzila i zupelnie nie miala racji...
Kasiu no ja sie potwornie zdenerwowałam tym telefonem do przychodni...oczywiśćue ze tam pojde (w srode) i przy pierwszej okazji wleze tam do gabinetu ..do 16tego napewno nie bede czekac!

all ja jestem po cesarce i mój syn ma 7 lat a cięńcie jest poziome i moja gin powiedziała że to nie problem zrobic drugie cięcie , ale pamietaj pionowe zawsze widać a poziome jest nad samym łonem więc zakrywasz je bielizną , niezgadzaj się nawet na takie cięcie twoje dziecko jakoś się urodzi a ty będziesz musiała chodzić z ta szramą do końca życia , ale to dziwne ze ktoś chce ci zrobić pionowe ciecie przeciez komuna już mineła przeciez teraz są takie czasu ze oprócz dziecka dba się o jego matke

Celinka ja właśnie mam ochote wyłączyć telefon, jak nie mama to ktoś inny, nawet koleżanki z pracy dziś dzwoniły. Z drugiej strony się nie dziwie, w końcu troszczą się o nas.

jutro mam wizyte u lekarza, dowiem się jakie jest położenie małego, bo brzuch mnie boli od wczoraj, aha te kłucia szyjki to jest chyba jej skracanie się ? - wczoraj aż mi łzy popłynely, brzucho napięty, ale w lekarz stwierdził że od dziś moge rodzić... ehhh, bardziej mnie stresuje brak miejsc w szpitalach w Łodzi, niż sam poród.

all4seasons cos Twoj lekarz kręci. Pionowe ciecie robi sie kiedy życie dziecka jest zagrożone i konieczne jest natychmiastowe wyjecie maluszka. A Ty masz normalnie planowany zabieg wiec nie daj sobie oszpecic brzucha. Niby to tylko mała kreseczka ale na pewno bedziesz miala problemy zeby załozyc 2częsciowy kostium.

Celinka, współczuję. Rozumiem, że mogą się zdarzyć takie telefony np. u Mamjakty, która jest po terminie. Ale Ty? Przecież masz jeszcze do terminu dwa tygodnie, to o co tej Twojej rodzinie chodzi? Bez sensu... Może powiedz im, żeby zadzwonili za dwa tygodnie ;-)

mnie nikt nie pyta czy juz urodzilam...moj maz jest pewien,ze jeszcze nie urodze w tym tygodniu napewn,a w przyszlym tez nie wierzy bardzo...no zobaczymy. ja tez czuje ze przed terminem to nie pojdzie....

co do cc to t u mnie jest nie do pomyslenia ciac w pionie:tak:

All jak to ciecie pionowe?? Pionowe miała moja koleżanka bo było zagrozenie życia dziecka ale to 6 lat temu!
Teraz robią takie małe delikatne cięcia że nawet w bikini nie widać :tak: coś ten lekarz kombinuje...

reklama
Według mnie Lekarz zaproponował ciecie pionowe bo jest staroświecki .
Wspóczje Celinko ze masz taka nadgorliwa rodzinkę. Moi co najwyrzej ptaja sie jak sie czuje.Nikt mnie nie pogania, zesztą jak taż czuje ze urodze poterminie.Cociasz wolała bym nie. Dziś idę do lekarza na kontolę . jesli mi sie uda to w czwartek pujdę na usg.
Wogle to mam olbrzymie plany w tym tygodniu: jutro idę do salonu gdzie pracuje chcem zrobić sobie pasemka, depilacje, pedicur, moze jaszcze jakieś maseczki.Ogólnie dzień dla siebie.:-)
Wczoraj byłam na Madagaskarze2 i badzo mi sie podobał:-) Ciezko jest juz mi wysiedzieć tyle czasu w kinie. bardzo chcem w wniedziele pujść na film Australia ale to prawie 3 godz. siedzenia.:no:

Do góry