• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Styczen 2011

klaudoos-No ja tez jestem ciekawa co to za ala poncz:) i co to za rybka w pieczarkach??
ja robie:z ciast makowiec,szarlota,sernik,sliwki w czekoladzie-moje,keks-kupny,comber-dojedzie kupny ale pyszny jest.
barszcz z uszkami,pierogi z kapustą,rybka smażona,kapustka,kluski z makiem,
salatkę warzywną,z kurczaka z ananasem,jajka z pieczarkami,śledzik w śmietanie -kupny,i zwykły z cebulką-swój,wędlina i na zyczenie ryba po grecku ale to jak mama zrobi to będzie...a jak nie to nie...więc....
na swięta mam bigos do tego udka z kurczaka i kotlety devolay(co kto lubi) flaczki,upiekę schab ze śliwką,sa jeszcze pierogi z mięsem są -kupne(bo barszczu zostanie)

reklama
madlen --- moze przepłukaj gardło wodą z solą ... mi pomaga ...

Ewcia--- Tulę Cię strasznie.. mam nadzieje ze mąz dostanie przepustkę na swieta i o to się modlę... a tez mi sie wydaje ze jak mąz ma gorączkę to organizm walczy... trzymaj sie dzielnie kochana

moncia--- biedaczku zeby juz Ci sie wszystko z górki potoczyło i nic nie bolało

Tysia-- jak dobrze ze wrociłas...

Ariska..--- " kawał o lizaku... " mało co sie nie posikałam

modlicha--- super wiesci z wizyty
Blondi --- z jednej strony jak i tak bedziesz w okolicy dziadka.. to wypada wpasc.. ale mysle ze jak niewpadniesz i zadzwonisz to tez sie ucieszy ze pamietalas:) jak bys zrobiła i tak i tak bedzie dobrze:)

a ja troche pospałam.. zatoka pusciła... mamusia wnuczka pilnowała....
co do wigili to ja to tylko mam za zadanie stół nakryc... misiek sie z moją mamą po połowie składa.. a mama prawie wszystko przygotuje .. tylko w piątek bedziemy robic sałatke... zeby nie jej pomoc pewnie z wigili w naszym mieszkanku były by nici.. bo niestety jak stoje to Kuba łapie przyciaganie ziemskie i czuje jak mi naciska.. nie boli.. ale naciska... a to dopiero 36 tydzien wiec.. nie moge sobie pozwolic na charce.. dzis kupilismy z miskiem prezen dla Tomcia pod choinkę i jak wchodziłam po schodacj na nasze 4 pietro.. to miałam wrazenie ze mnie skurcz łapie przez cała noge ( ,moze któras z was to miała ) nie był to skurcz tylko takie uczucie bólu.. dretwienia.. niewiem jak to opisac..

dziewczyny sporo pyszności robicie na te świeta:) u mnie będzie tak: rybka filet, rybka po grecku, śledzie zwykłe, po kaszubsku i salsa albo cygańskie, barszczyk czerwony z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, bigos, sałatka warzywna i z selerem, pieczone i wędzone mięsko, sernik, piernik, strucla makowa, kilimandżaro i chyba tyle:)

A Ja robie na swieta grzybowa bo u NAs taka tradycyjna,pierogi z kapusta i grzybami,kapuste z grochem,kapuste z grzybami,bigos,karpia,kompot z suszu a z ciast sernik i murzynek z nuta piernikowa a z kupnych bedzie piernik i makowiec a rybe po grecku chyba zrobie sobie na sylwestra bo tak sobie stweirdzilam ze moj maz i tak jej nie je wiec sama nie dam rady az tyle :) a na obiad swiateczny jeszcze nie wiem w tamtym roku byly antrykoty z indyka z ananasem ale to moj maz takie pyszne zrobil a w tym planuje moze jakies roladki schabowe ale nie mam jeszcze konkretnego pomyslu.Ale jedno jest pewne 12 potraw u Mnie nie bedzie bo w trojke napewno bysmy nie zjedli.

dziewczyny SERNIK MI KIPIIIIIII......:) Kurcze zostało mu jeszcze 20 minut pieczenia a on już z blachy wychodzi:)

Ale macie pyszności już nie moge się doczekkać Wigilii....mniam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry