reklama

Styczen 2011

Co do ubrań ciążowych, to ja też byłam przerażona jak zobaczyłam, że w sklepie są za 140zł,więc zamówiłam na allegro. Jeansy z pasem za 55zł, przesyłka gratis (doszły w 3 dni). Rozmiarówka jest bogata, wiec każda coś tam wybierze.Ja miałam dresowe ciążowe i były super wygodne, ale chciałam też takie, żeby mieć na wyjście i te będą idealne. Jest w nich super wygodnie i ładnie podkreślają brzuszek. Chyba z nich już nie wyjdę, no może dopiero jak sobie kupie drugie na zmianę:P

reklama
Witam ;-)
Pospałam dziś do 12tej <szok>, mąż rano jak wrócił mnie obudził niechcąco, więc wstałam zjadlam sniadanie i ubrałam dresik i jeszcze sie połozyłam koło męża i tak mi się zasnęło, że wstałam niedawno :) mąż 5h snu, a ja 12h :-) gdzie tu sprawiedliwość:-P ale on sobie nie krzywduje, a lubi kiedy śpie za niego, bo tak się czasem smieje i mowi " wyśpij się za mnie" hehe

Gdynianka1- czekam więc z na fotoski :-)

Kochane odnośnie ciązowych spodni dowiedziałam się, że u nas w budce sprzedają za 70zł i że są fajne dzinsy, ale po 10tym pójdę obejrzę, bo nawet nie mam jak wyjść z domu jak teraz zimno, a mam 7 par spodni, w dwie się mieszcze ale o zapięciu nie mam mowy, ja nosiłam rozmiarówkę 36 lub 38 ! Niestety tylko 2 pary 38 i to w te jakoś wchodzę... gorzej się zapiąć, w spódniczki mieszcze się wszystkie bo miałam biodrówki, ale za zimno na takie ciuszki teraz, dres owszem mam ale taki po domu, jak oglądałam fajniejsze dresy to 120zł więc wolę juz kupić te spodnie za 70zł. A co myslicie o przerabieniu jednej pary spodni czyli wszyciu gumy w pas ?? Któraś z Was o jakimś pasie ciążowym pisała, na czym on polega??

Od dziś u nas dni Zawiercia, mąż na noc coprawda ale może w jakiś dzień się przejdziemy choćby zjeść kiełbaskę:)

Idę pomóc mężowi, bo obiadek robi :-)

Ostatnia edycja:
Ja juz mam posprzątane, obiadek przygotowany :) Dzisiaj fryteczki, rybka i suróweczka z kiszonej kapusty :)

Zaraz po Wiki do przedszkola i czekamy na mężusia bo dzisiaj do 15:30 pracuje:)

Cześc Dziewczyny,
Wróciłam od kosmetyczki niestety mojej nie było, bo jest na urlopie i inna mi zrobiła brwi...poczekam aż sie trochę zmyją...są za mocne:)
Poszłam jeszcze do centrum handlowego kupić kule do kąpieli bo się skończyły i tabletki w sephorze(jest promocja). Później do apteki i takim sposobem poszlo 100 zł....

Postanowiłam, że zaczynamy oszczedzać...muszę ograniczyć wydatki i porobić w domu to co chcialam: płytki na górnym balkonie, barek w kuchni, firanki i meble do salonu, do tego dywany i wypoasażenie pokoju dziecka. Jak nie zrobimy tego przez styczniem to w najbliższym czasie juz się nie uda....

martusia co za zawody czekają Twojego męża? Co do "domu nad rozlewiskkiem" to dla mnie książka nudna,ale może dlatego że ja nie lubię poprostu takich książek.

ja miałam jakiś czas temu że pochłaniałam książka po książce: Coben, Grisham, głównie kryminały.
od jakiegoś czasu nic mi "nie wchodzi" - czytam książki o ciąży i prasę i wystarczy.
pewnie dlatego też że nie mam tyle czasu do normalnie pracuję a jak będzie l4 to pewnie wrócę do starych nawyków.
co do ciuszków ciążowych, to ja nie wchodzę w żadne moje rzeczy od 8t.c.
kupiłam jedne rybaczki w lumpku, dwie pary jeansów i rybaczki materiałowe od dziewczyn jako używki.
poza tym mam sporo tunik, dłuższych bluzek które są ok, ale teraz jak jest chłodniej to zaczyna się robić problem co ubrać, bo krótki rękaw już nie za bardzo.
w C&A kupiłam nowe spodnie sportowe z opcją podwinięcia nogawek za 37zł, inne ceny w tymże jak i H&M są z kosmosu dla mnie. tylko dlatego że coś ma pas na brzuszek jest dwa razy droższe niż identyczne ale nieciążowe. skandal jak na nas żerują.
pozdrawiam wszystkie przedszkolaki i szkolne dzieciaczki!
:-)
miłego weekendu

ale ja mam lenia, nic nie robię od rana tylko wyleguję się w łożku i od czasu do czasu siadam przed kompem. przed ciążą nie usiedziałabym ani minuty na jednym miejscu, a teraz...
Dziewczyny jak jest u Was z ruchami dziecka? czy czujecie je codziennie rownie intensywnie, czy zdarzają się wam dni, że dziecko jest jakby trochę rozleniwione? moj maluch jednego dnia szaleje, a drugiego potrafi kopnąc tylko kilka razy w ciągu dnia. zastanawiam się czy to dobrze.

gdynianka1 to normalne. Moj maluch tez tak ma. Ma jeszcze na tyle miejsca w brzuszku, ze nie zawsze ruchy sa tak samo odczuwalne- zalezy jak sie ulozy. Dopiero po 28.tygodniu trzeba kontrolowac ruchy codziennie i wtedy juz powinny byc dosc regularne i dosc mocno wyczuwalne (zeby nie powiedziec bolesne).

Damquelle jesli chodzi o picie mojego synka to ja mu dawałam te granulowane owocowe z Hippa, postanowiłam, że nie będę tak drastycznie mu jej odstawiała i będę dodawać tylko 1 łyzeczkę tego granulatu zamiast 3.
Gdynianka ja miałam tak, że dzidzia ruszała się mniej przez 2 dni i myslałam, że jest cos nie tak przez to że zemdlałam, ale wszystko wrócilo do normy i malutka daje częsciej o sobie znać.
Kurcze Joasiab narobiłaś mi smaka na frytki, dobrze że mam w zamrażalniku paczkę i frytkownicę to sobie zrobię mniam, a do tego jeszcze zupka kalafiorowa od wczoraj.

Odebrałam synka z przedszkola,Panie bardzo go chwaliły ze jest grzeczny.
Ribi-Ja też sobie robiłam dzisiaj brewki:)jakim kolorkiem sobie robisz bo ja grafitem:-),a męzuś ma zawody strażackie:happy2::happy2::happy2:

reklama
Hej Dziewczynki :-D

Wybaczcie że ostatnio nie pisałam a jak piszę to tylko o sobie. W ostatnich dniach miałam niezłą "atrakcję". Były deszcze straszne, zalewało nas na dole. Wszystko by było w porządku gdyby nie to że zalało nasz schowek do którego chowaliśmy ubranka z których mała wyrosla. Już kilka miesięcy tam nie zaglądałam a teraz się okazało że już wcześniej (pewnie w maju) dostała się tam wilgoć. Ubranka te trzymałam w kartonach i w workach. Można sobie wyobrazić stan tych ubranek teraz... Mają plamki ciemne od wilgoci. Przez kilka dni prałam wszystko dwukrotnie i tylko kilka rzeczy jest do wyrzucenia a reszta się sprała. Bałam się że będę musiała wszystko kupować na nowo a wiadomo że te najmniejsze ubranka były jak nowe.
Przez tę pogodę na żywiecczyźnie nie byłam do tej pory u lekarza. W poniedziałek dopiero pojadę.
W połowie tygodnia męża przerzucili na drugą zmianę to teraz mam wieczory wolne by tu poczytać i coś napisać ;-p.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry